Regeling vervallen per 11-03-2015

Procedureverordening planschadevergoeding 1994

Geldend van 01-01-1994 t/m 10-03-2015

Intitulé

PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADEVERGOEDING 1994

PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADEVERGOEDING 1994

De raad van de gemeente Apeldoorn;

gelezen het voorstel van het college;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 49 van de Wet op de ruimtelijke ordening;

BESLUIT:

vast te stellen de navolgende Procedureverordening planschadevergoeding.

Artikel 1

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • ·

    artikel 49: artikel 49 van de Wet op de ruimtelijke ordening;

  • ·

    commissie: de schadebeoordelingscommissie bedoeld in artikel 5 van deze verordening;

  • ·

    aanvrager: de belanghebbende bedoeld in artikel 49, die een aanvraag om toekenning van schadevergoeding heeft ingediend.

Artikel 2

Indien een belanghebbende meent, dat artikel 49 op hem van toepassing is, kan hij een gemotiveerde aanvraag om toekenning van schadevergoeding indienen bij de raad.

Artikel 3

  • 1. De raad kan binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag schadevergoeding weigeren zonder toepassing te geven aan artikel 4 en volgende.

  • 2. De in het voorgaande lid genoemde termijn kan door de raad eenmaal met ten hoogste acht weken worden verlengd.

Artikel 4

  • 1. Indien geen toepassing heeft plaatsgevonden van het eerste lid van artikel 3, geeft de raad aan de commissie opdracht terzake advies uit te brengen.

  • 2. De in het voorgaande lid bedoelde opdracht wordt binnen vier weken na het verstrijken van de - eventueel verlengde - termijn, bedoeld in het eerste lid van artikel 3, aan de commissie gezonden.

Artikel 5

Als schadebeoordelingscommissie treedt op de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken te Rotterdam.

Artikel 6

De commissie stelt zowel de aanvrager als een of meer vertegenwoordigers van de gemeente in de gelegenheid hun zienswijze naar voren te brengen.

Artikel 7

  • 1. De commissie gaat allereerst na of naar haar mening de aanvrager ten gevolge van een besluit als bedoeld in artikel 49 schade lijdt, welke redelijkerwijs niet of niet geheel te zijnen laste behoort te blijven.

  • 2. Leidt dit onderzoek tot een bevestigende beantwoording, dan berekent de commissie de ten laste van de aanvrager blijvende schade en de billijke schadevergoeding.

Artikel 8

  • 1. De commissie brengt - via het college - schriftelijk advies uit aan de raad binnen zestien weken na verzending van de opdracht, bedoeld in het tweede lid van artikel 4.

  • 2. Een afschrift van het advies wordt van gemeentewege onverwijld aan de aanvrager toegezonden. Dat geldt evenzeer voor het ontwerpvoorstel aan de raad, indien het college van oordeel is, dat niet overeenkomstig het advies van de commissie dient te worden besloten.

  • 3. Binnen vier weken na de dag van verzending bedoeld in het tweede lid kan de aanvrager daartegen bij de raad schriftelijk bedenkingen inbrengen. Een afschrift van de ingebrachte bedenkingen wordt, indien deze betrekking hebben op het advies van de commissie, van gemeentewege onverwijld om nader advies aan de commissie gezonden, die binnen acht weken na verzending van het afschrift schriftelijk nader advies uitbrengt aan de raad. Het bepaalde in lid 2 is op dit nader advies van toepassing.

  • 4. De raad beslist binnen acht weken nadat het advies bedoeld in het eerste lid, c.q. binnen acht weken nadat het nader advies bedoeld in het derde lid aan hem is uitgebracht.

  • 5. Indien de raad een schadevergoeding vaststelt, bepaalt hij de datum vóór welke de vergoeding moet zijn uitbetaald.

Artikel 9

Deze verordening kan worden aangehaald als 'Procedureverordening Planschadevergoeding'.

Zij treedt in werking met ingang van 1 januari 1994. Alsdan vervalt de Procedureverordening Planschadevergoeding, vastgesteld bij raadsbesluit van 13 oktober 1977, zoals deze sindsdien is gewijzigd.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering d.d. 23 december 1993
Inwerking getreden d.d. 1 januari 1994