Regeling vervallen per 24-05-2022

Verordening basisregistratie personen (verordening BRP)

Geldend van 06-01-2014 t/m 23-05-2022

Intitulé

Verordening basisregistratie personen (verordening BRP)

De raad van de gemeente Beverwijk;

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 december 2013, nummer INT-13-07677

 

gelet op artikel 3.8 en 3.9 Wet Basisregistratie Personen:

 

                    besluit:

 

vast te stellen de volgende Verordening:

 

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen

Artikel 1 Verstrekkingen aan een orgaan van de gemeente

Het college van burgemeester en wethouders geeft, met inachtneming van het besluit als bedoeld in artikel 3.2 van de Wet basisregistratie personen, nadere invulling aan de verstrekking van gegevens uit de basisregistratie aan organen van de gemeente Beverwijk.

Artikel 2 Verstrekkingen aan derden

  • 1. Burgemeester en wethouders kunnen, met inachtneming van het bepaalde in artikel 3, over ingeschrevene van de gemeente Beverwijk gegevens uit de basisregistratie verstrekken aan derden;

  • 2. Burgemeester en wethouders kunnen over een ingezetene van de gemeente Beverwijk gegevens uit de basisregistratie verstrekken aan een derde, die voorafgaande schriftelijke toestemming heeft van de ingezetene wiens gegevens worden verstrekt;

  • 3. De verstrekking als bedoeld in dit artikel kan uitsluitend betrekking hebben op algemene gegevens over de naam, het geslacht, de geslachtsnaam van de echtgenoot dan wel geregistreerde partner, de eerdere echtgenoot of eerdere geregistreerde partner, het gebruik door de ingeschrevene van de geslachtsnaam van de echtgenoot dan wel geregistreerde partner, de eerdere echtgenoot of eerdere geregistreerde partner, het adres, de bijhoudingsgemeente, de geboortedatum en de datum van overlijden.

Artikel 3 Aanwijzing gewichtige maatschappelijke belang en categorieën derden

  • 1. Als werkzaamheden met een gewichtig maatschappelijke belangen worden aangewezen werkzaamheden als genoemd in bijlage 1 van deze Verordening;

  • 2. Als categorieën van derden die de in lid 1 genoemde werkzaamheden uitvoeren, worden aangewezen de categorieën als genoemd in bijlage 1 van deze Verordening.

Artikel 4 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1. Deze Verordening treedt in werking met ingang van 6 januari 2014.

  • 2. Deze Verordening kan worden aangehaald als: Verordening gemeentelijke basisregistratie personen van de gemeente Beverwijk (verordening BRP)

Artikel 5

De verordening basisregistratie personen Beverwijk (Verordening BRP; Docmannr. 2011/24854) van 14 juni 2011 wordt ingetrokken.

Artikel 6

Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie.

Ondertekening

Beverwijk, 19 december 2013
de raad voornoemd,
de griffier, de voorzitter,

Reglement BRP