Eilandsbesluit van 7 maart 2008, no. 11

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

Eilandsbesluit van 7 maart 2008, no. 11

Artikel I

Te verklaren dat een ontwikkelingsplan met bestemmingsvoorschriften voor het gehele grondgebied van het eilandgebied met uitzondering van Klein Bonaire wordt voorbereidt.

Artikel II

Dat gedurende de werking van dit voorbereidingsbesluit bouwaanvragen ten behoeve van bouwwerken, gelegen in het gebied zoals aangegeven middels I op de bij dit voorbereidingsbesluit in bijlage 2 opgenomen kaart, verder te noemen het 'buitengebied', worden aangehouden, met uitzondering van:

  • a.

    bouwwerken ten behoeve van navolgende openbare voorzieningen;

    • -

      waterzuivering en riolering;

    • -

      energievoorziening (windmolenpark en dieselcentrale); en

    • -

      een gevangenis;

  • b.

    bouwwerken waarvoor een goedgekeurd verkavelingsplan als bedoeld in artikel 44 EROB is opgesteld of die behoren tot een project waarvoor een ontwikklingsovereenkomst tussen het eilandgebied Bonaire en een projectontwikkelaar van toepassing is.

Artikel III

Dat gedurende de werking van dit voorbereidingsbesluit aan de hand van voorschriften als bedoeld in artikel 33 van de Eilandsverordening ruimtelijke ontwikkelingsplanning Bonaire bouwvergunning dan wel ontheffing van een bouwverbod kan worden verleend ten behoeve van een bouwaanvraag, welke betrekking heeft op het gebied zoals aangegeven middels II op de bij dit voorbereidingsbesluit in bijlage 2 opgenomen kaart, verder te noemen het 'stedelijk gebied'.

Artikel IV

Dat de onder punt III vermelde voorschriften aan de hand waarvan bouwvergunning dan wel ontheffing van het bouwverbod kan worden verleend voor bouwwerken in het stedelijk gebied worden opgenomen in de bij dit voorbereidingsbesluit behorende bijlage met cijfer 1.

Artikel V

dat verlening van bouwvergunning dan wel verlening van ontheffing als vermeld in punt III namens het Bestuurscollege geschiedt door het Hoofd van de Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Bij aanhouding van de beslissing tot verlening van de bouwvergunning wordt de aanvrager hiervan in kennis gesteld.

Artikel VI

Dat bouwplannen conform artikel 22, sub 5 Bouw- en Woningverordening Bonaire beoordeeld worden door een Welstandcommissie, welke binnen twee maanden na inwerkingtreding van dit voorbereidingsbesluit door het Bestuurscollege ingesteld zal worden. Tot aan het moment van instelling van voornoemde Welstandscommissie is het hoofd DROB bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

De beoordeling geschiedt met inachtneming van de:

  • -

    Bouw- en Woningverordening Bonaire;

  • -

    de voorschriften in dit Voorbereidingsbesluit waaronder begrepen de voorschriften ten aanzien van beschermde stads- en dorpsgezichten;

  • -

    de omgeving: bestaande bebouwing en het landschap (architectuur, dichtheid en bouwhoogte, etc.).

Artikel VII

Te bepalen dat dit besluit onverwijld wordt medegedeeld aan de Eilandsraad.

Artikel VIII

Te bepalen dat dit besluit zal worden opgenomen in het Afkondigingsblad Bonaire.

Artikel IX

Te bepalen dat dit besluit met bijlagen vanaf de dag na vaststelling van dit eilandsbesluit voor een ieder ter inzage ligt op het bestuurskantoor bij de Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer.

Artikel X

Te bepalen dat de ter inzage legging van dit besluit bekend wordt gemaakt in alle in het Nederlands en in het Papiamentu verschijnende dag- en nieuwsbladen die in het eilandgebied verspreid worden.

Artikel XI

Te bepalen dat dit besluit in werking treedt met ingang van de dag na vaststelling van dit besluit.