Regeling vervallen per 03-01-2013

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst

Geldend van 25-05-2011 t/m 02-01-2013

Intitulé

Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst

Het college van Bronckhorst,

Overwegende dat ter uitvoering van de afvalstoffenverordening het college van burgemeester en wethouders bevoegd is uitvoeringsbesluiten te nemen op basis van de afvalstoffenverordening.

gelet op de artikelen 10.23, 10.24 en 10.25 van de Wet milieubeheer en gelet op de artikelen 3, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 en 26 van de afvalstoffenverordening,

b e s l u i t e n:

1.Vast te stellen de Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst.

§1 Algemene bepalingen

Artikel 1 omschrijving voor categorieën huishoudelijk afval

De volgende omschrijvingen worden vastgesteld van de categorieën huishoudelijk afval als bedoeld in artikel 8, eerste lid van de afvalstoffenverordening:

  • a.

    Groente-, Fruit en Tuinafval: in bijlage 4 is in een ‘welles-nietes’-lijst opgenomen, waarin is aangegeven wat wel onder gft valt en wat juist niet.

  • b.

    Glas: eenmalige glasverpakkingen. In bijlage 2 is in een ‘welles-nietes’-lijst opgenomen, waarin is aangegeven wat wel onder glas valt en wat juist niet.

  • c.

    Oud papier en karton: droog en schoon oud papier en karton. In bijlage 1 is in een ‘welles-nietes’-lijst opgenomen, waarin is aangegeven wat wel onder oud papier en karton valt en wat juist niet.

  • d.

    Textiel: kleding en huishoudtextiel, zoals lakens, dekens, handdoeken en dergelijke, schoeisel, grote lappen stof en gordijnen. In bijlage 3 is in een ‘welles-nietes’-lijst opgenomen, waarin is aangegeven wat wel onder textiel valt en wat juist niet.

  • e.

    Grof tuinafval: Tuinafvalstoffen die vanwege afmetingen en of hoeveelheid, niet in de gft-(mini)container ter inzameling kunnen worden aangeboden.

  • f.

    Grof huishoudelijk afval: Huishoudelijke afvalstoffen die te groot en te zwaar zijn om op dezelfde wijze als de andere huishoudelijke afvalstoffen aan de inzameldienst te worden aangeboden. Onder grof huishoudelijk afval valt ook Kringloopgoederen: verzamelterm voor herbruikbaar grof huishoudelijk afval (producthergebruik of materiaalhergebruik), bruikbare huisraad dat geschikt is om in de kringloopwinkel verkocht te worden, uitgezonderd herbruikbare koelkasten met CFK’s.

  • g.

    Sap- en zuivelpakken: De kartonnen verpakkingen van sappen en zuivelproducten waar aan de binnenkant een plastic of aluminium folie zit.

  • h.

    Kunststofverpakkingen: Verpakkingen van kunststof zoals bedoeld in het kader van de Raamovereenkomst verpakkingen. In bijlage 5 is in een ‘welles-nietes’-lijst opgenomen, waarin is aangegeven wat wel onder kunststofverpakkingen valt en wat juist niet.

§2 Inzameling van huishoudelijke afvalstoffen

Artikel 2 Aanwijzing inzameldienst en andere inzamelaars

  • 1.

    Als inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening is aangewezen Berkel Milieu N.V., gevestigd te Zutphen.

  • 2.

    Als inzamelaars, als bedoeld in artikel 7, tweede lid van de afvalstoffenverordening, zijn aangewezen:

Naam Vereniging/Stichting/ School/Inzameldienst/bedrijf

Oud papier

Textiel

Groen

Tuin-

hout

Asbest

Oud

IJzer

Kringloop goederen

Medicijnen

Nieuw Leven

X

Olburgen/Rha

X

S.V. Ratti

X

Vordens mannenkoor

X

Touwtrekvereniging Vorden

X

Buurtvereniging Delden

X

Gymnastiekvereniging WIK

X

Muziekvereniging Sursum Corda

X

Muziekvereniging Jubal

X

SEV

X

Halle Nijmanschool

X

Dorpsschool Halle

X

De Ploeg

X

Halle Heide-school

X

Looschool

X

Wittebrink

X

VV Zelhem

X

Wolfersveenschool (Nutabasi)

X

School Bekveld

X

Openbare school Rozengaardsweide

X

Piersonschool

X

School Varssel

X

Quintus

X

Dio

X

Crescendo

X

De Bosruiters

X

Veldhoeks Belang

X

De Woordhof

X

De Bongerd

X

Gildeschool

X

St. Willibrordus

X

Koninklijke Harmonie Concordia, Hengelo

X

F.Peppelinkhausen, Vorden

X

Fa. Hendriks, Baak

X

F.L. Michielsen, Zelhem

X

Apotheek Hengelo Gld.

X

Vordense Apotheek

X

Zelhemse Apotheek

X

Stichting Kuren met Reuma

X

Pandilla Ontwikkelingshulp Stichting

X

Leger des Heils, ReShare

X

Kringloopbedrijf 2Switch

X

X

Stichting Aktie ’68 Maastricht

X

Stichting Kleding-Ophaal voor Algemeen Medisch Onderzoek

X

Stichting Ondersteuning Medische Research

X

Naam Vereniging/Stichting/ School/Inzameldienst/bedrijf

Oud papier

Textiel

Groen

Tuin-hout

Asbest

Oud

IJzer

Kringloop-goederen

Medicijnen

Stichting Humana

X

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost

X

Rode Kruis Textielinzameling

X

Stichting Salvatoriaanse Hulpactie

X

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa

X

Stichting CIBO (Cizira Botan) Hulp aan Koerdische moeders en kinderen

X

Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood

X

DMW Reco

X

Loonbedrijf Enzerink

X

Groenrecycling Wassink

X

X

Kringloopbedrijf De Boedelhof, Vorden

X

Artikel 3 Inzamelmiddelen en -voorzieningen

1.Als inzamelmiddel of inzamelvoorziening voor de inzameling van bepaalde categorieën huishoudelijke afvalstoffen ten behoeve van de gebruiker van een perceel, als bedoeld in artikel 9, tweede lid van de afvalstoffenverordening, is aangewezen:

Inzamelmiddel:

  • a.

    De grijze minicontainer voor huishoudelijk afval (verstrekt door de inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening) voor restafval.

  • b.

    De groene minicontainer (verstrekt door de inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening) voor gft afval.

  • c.

    Een grijze of groene minicontainer (verstrekt door de inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening voor oud papier en karton.

  • d.

    Ondergrondse containers in de milieuparkjes of bovengrondse containers voor textiel, glas, sap- en zuivelpakken, kunststofverpakkingen en oud papier en karton.

  • e.

    Textiel moet bij huis-aan-huis inzameling door charitatieve instellingen aangeboden worden in plastic zakken die direct vooraf aan de inzameling worden verspreid.

  • f.

    De chemobox voor klein chemische afval die moet worden aangeboden aan de chemokar of worden gebracht naar het kca-depot bij de afvalbrengpunten.

    2.Per perceel staat minimaal als inzamelmiddel een grijze en een groene minicontainer voor de inzameling van respectievelijk rest- en gft-afval ten behoeve van de gebruiker van een perceel, als bedoeld in artikel 9, tweede lid van de afvalstoffenverordening.

    3.De gebruiker van een perceel kan kiezen uit een minicontainer van 80, 140 of 240 liter. Als de gebruiker van een perceel geen keuze heeft gemaakt dan wordt door de inzameldienst als standaardset een grijze minicontainer van 140 liter en een groene minicontainer van 140 liter bij het perceel geplaatst.

    4. In het geval geen gebruik wordt gemaakt van de grijze en/of de groene container, heeft dit geen invloed op de verplichting tot het betalen van de afvalstoffenheffing. In alle gevallen is altijd de afvalstoffenheffing verschuldigd, welke is gebaseerd op de standaardset minicontainers.

    5.Als door een gebruiker van een perceel gebruik wordt gemaakt van een verzamelvoorziening dan wordt uitgegaan dat de gebruiker een grijze minicontainer heeft van 140 liter en een groene container van 80 liter.

    6. De inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening, stelt per perceel verplicht één set minicontainers beschikbaar, bestaande uit minicontainers voor de categorieën van afvalstoffen die bij het betreffende perceel worden ingezameld. Dit zijn:

    • -

      een grijze minicontainer voor huishoudelijk restafval;

    • -

      een groene minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval.

    7. Op verzoek van een gebruiker van een perceel stelt de inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening, een grijze of groene minicontainer voor oud papier en karton (met sticker oud papier) en/of een chemobox beschikbaar.

    8. De inzameldienst, als bedoeld in artikel 7, eerste lid van de afvalstoffenverordening, stelt tegen betaling aan de gebruiker van een perceel die daarom verzoekt maximaal één extra minicontainer voor rest- en/of gft-afval ter beschikking.

    9.De inzameldienst kan een inzamelmiddel bij de gebruiker van perceel innemen, als blijkt dat dit inzamelmiddel langdurig niet wordt gebruikt voor het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen aan de inzameldienst.

§3 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen

Artikel 4 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelmiddel voor de gebruiker van een perceel

  • 1.

    Over de plaatsen en wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelmiddel ter inzameling moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 15, derde lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

    • a.

      Het inzamelmiddel wordt zodanig geplaatst, dat voetgangersverkeer en overig verkeer niet wordt gehinderd of in de doorgang wordt belemmerd en dat gevaar of schade wordt voorkomen.

    • b.

      De minicontainer wordt met de klepopening naar de weg gericht.

    • c.

      Het inzamelmiddel dient goed gesloten te zijn en vrij te zijn van uitsteeksels.

    • d.

      Het afval in de minicontainer mag niet zijn aangestampt.

    • e.

      In de minicontainer voor groente-, fruit- en tuinafval mogen geen plastic zakken zijn gebruikt, anders dan biologisch afbreekbare plastic zakken.

    • f.

      Het klein chemisch afval mag niet op de weg mogen worden geplaatst, maar moet persoonlijk worden aangeboden aan de inzameldienst.

    • g.

      Het is verboden om hete vloeistoffen in de container te deponeren.

    • h.

      Het is verboden de inzetbak van een 80 liter minicontainer te verwijderen.

  • 2.

    Voor het maximale gewicht van de afvalstoffen per inzamelmiddel, als bedoeld in artikel 15, vierde lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

    • a.

      Er mag niet meer dan 80 kg afval in de minicontainer.

  • 3.

    Voor de van gemeentewege verstrekte inzamelmiddel aan de gebruiker van een perceel als bedoeld in artikel 15, vijfde lid van de afvalstoffenverordening, stelt het college de volgende regels.

    • -

      Om te garanderen, dat het afval wordt geregistreerd, dat is aangeboden door de gebruiker van het perceel zijn de volgende regels vastgesteld:

      • a.

        Minicontainers voor de inzameling van huishoudelijk rest- en gft-afval, als bedoeld in artikel 9, eerste lid van de afvalstoffenverordening, zijn voorzien van een door Berkel Milieu N.V. afleesbare chip.

      • b.

        Minicontainers zonder of een bewust beschadigde chip worden niet geledigd met uitzondering van de minicontainer voor oud papier en karton.

      • c.

        De gebruiker van de minicontainer mag geen veranderingen aanbrengen aan de minicontainer, welke het herkenningssysteem verwijdert (bijv. chip met adresgegevens).

      • d.

        De gebruiker van een minicontainer moet zorgdragen voor het regelmatig reinigen van de minicontainer.

  • 4.

    Om te garanderen, dat de chip op de minicontainer het afval registreert, dat is aangeboden door de gebruiker van het perceel, waaraan de gegevens van deze chip worden gekoppeld wordt, als bedoeld in artikel 9, eerste lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

    • a.

      Vervanging van de minicontainer bij diefstal vindt alleen plaats na het doen van aangifte van diefstal bij de politie en het indienen van de aangifte bij de gemeente.

    • b.

      Bij schade – niet toe te rekenen aan de gebruiker van een minicontainer – vindt kosteloos vervanging plaats.

Artikel 5 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen

Ten aanzien van de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 16 derde lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • a.

    Een (ondergrondse) inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen wordt geopend met een daartoe van gemeentewege verstrekte combi-afvalpas of sleutel.

  • b.

    De gebruiker van een perceel, aan wie mede ten behoeve van zijn perceel een ondergrondse inzamelvoorziening is aangewezen, draagt er zorg voor, dat na het inbrengen van het afval, de inwerpopening van de (ondergrondse) inzamelvoorziening wordt gesloten.

  • c.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij de inzamelvoorziening wordt de omgeving niet verontreinigd en wordt gevaar of schade voorkomen.

  • d.

    De afvalstoffen dienen in een goed gesloten zak in de (ondergrondse) inzamelvoorziening te worden gedeponeerd.

  • e.

    Het is niet toegestaan om papieren of plastic zakken te gebruiken voor groente-, fruit- en tuinafval.

Artikel 6 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen via inzamelvoorzieningen op wijkniveau

Over de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelvoorziening op wijkniveau moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 17, tweede lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • a.

    Glas mag in de glasbakken worden gedeponeerd tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

  • b.

    Dozen en zakken mogen niet naast de glasbakken en inworpzuilen van de ondergrondse glascontainers worden achtergelaten.

  • c.

    Naast de textielbakken en inworpzuilen van de ondergrondse containers mogen geen dozen en zakken met textiel worden geplaatst.

  • d.

    Dozen en zakken mogen niet naast de bakken en inworpzuilen van de ondergrondse containers voor kunststofverpakkingen worden achtergelaten.

  • e.

    Bij het uitladen en/of deponeren van afvalstoffen bij inzamelvoorzieningen, als deze afvalstoffen gebracht worden met een gemotoriseerd voertuig, dient de motor van het voertuig uitgezet te worden.

Artikel 7 Wijze van aanbieden bij een brengdepot

Over de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 18, tweede lid van de afvalstoffenverordening, zijn de volgende regels vastgesteld:

  • a.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op regionaal niveau houdt de aanbieder van het afval zich aan het Acceptatiereglement afvalbrengpunt Zutphen of Doetinchem.

  • b.

    Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen bij een brengdepot op lokaal of regionaal niveau wordt de weg niet verontreinigd, wordt verkeer niet gehinderd of in de doorgang belemmerd en wordt gevaar of schade voorkomen.

  • c.

    Toegang tot het afvalbrengpunt Zutphen en Doetinchem en het groendepot Vorden en Steenderen geldt uitsluitend na toestemming van de beheerder van het brengdepot.

  • d.

    Bij aankomst aan het afvalbrengpunt of groendepot moet met een afvalpas worden gelegitimeerd aan de beheerder of diens vervanger.

  • e.

    Het afvalbrengpunt in Doetinchem en Zutphen is ook geopend voor inwoners, om gebruik te maken van het brengen van tuinafval onder dezelfde condities als de groendepots in Steenderen (4e zaterdag) en Vorden (2e zaterdag).

  • f.

    Op de groendepots in Steenderen en Vorden mogen de volgende uit huishoudens afkomstige afvalstoffen gebracht worden:

    • -

      Tuinafval (géén grond).

  • g.

    Er mag maximaal 2 m³ tuinafval per dag gratis worden aangeboden.

  • h.

    Andere categorieën afval worden niet geaccepteerd op het groendepot in Steenderen en Vorden (dus ook geen ongescheiden bouw- en sloopafval).

  • i.

    Het snoeiafval mag maximaal 15 cm dik zijn en géén boomstronken/ stobben bevatten.

  • j.

    Het grof tuinafval mag niet meer dan 10 kilo wegen.

  • k.

    Tuinafval (zoals blad en gras) mag alleen in composteerbare papieren zakken en niet in (‘afbreekbare’) plastic zakken worden aangeboden.

  • l.

    Bij het scheiden van het afval moeten aanbieders zich houden aan de scheidingsregels van de aanwezige toezichthouders.

Artikel 8 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen zonder inzamelmiddel

  • 1.

    Als categorieën huishoudelijke afvalstoffen, als bedoeld in artikel 19, eerste lid van de afvalstoffenverordening worden aangewezen:

    • a.

      grof huishoudelijk afval;

    • b.

      grof tuinafval;

    • c.

      bruikbaar huisraad (kringloopgoederen).

  • 2.

    Over de wijze waarop deze categorieën huishoudelijk afval moeten worden ingezameld, als bedoeld in artikel 19, tweede lid van de afvalstoffenverordening zijn de volgende regels vastgesteld:

    • a.

      De categorieën grof huishoudelijk afval en grof tuinafval mogen slechts worden aangeboden, als daarvoor een afspraak is gemaakt via de Afvalinformatielijn: (0575) 545 646, bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 12:30 uur en tussen 13:00 uur en 16:00 uur.

    • b.

      De categorie bruikbaar huisraad mogen slechts worden aangeboden, als daarvoor een afspraak is gemaakt via de Kringlooplijn: (0900) 02 05, bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur.

    • c.

      Het ophalen van grof huishoudelijk (tuin)afval vindt slechts plaats na betaling van de kosten.

    • d.

      Bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen zonder inzamelmiddel wordt de weg niet verontreinigd, wordt verkeer niet gehinderd of in de doorgang belemmerd en wordt gevaar of schade voorkomen.

  • 3.

    Over het maximale gewicht, de afmetingen en het volume waarop deze categorieën huishoudelijke afvalstoffen ter inzameling moeten worden aangeboden, als bedoeld in artikel 19, derde lid van de afvalstoffenverordening zijn de volgende regels vastgesteld:

    • a.

      Grove huishoudelijke afvalstoffen en bruikbaar huisraad worden zoveel mogelijk gebundeld tot pakketten van maximaal 25 kg in gewicht en een omvang van maximaal 1,5 meter x 1 meter x 0,50 meter.

    • b.

      Grof tuinafval dient handzaam gebundeld te worden en mag niet worden aangeboden in dozen of zakken.

    • c.

      Grof tuinafval mag niet zwaarder zijn dan 10 kg en bundels mogen niet langer zijn dan 1,5 meter.

    • d.

      Er mag maximaal 2 m3 grof huishoudelijk (tuin)afval en bruikbaar huisraad per keer worden aangeboden.

    • e.

      Kleding, boeken en speelgoed van bruikbaar huisraad moet in dozen of zakken worden aangeboden.

    • f.

      Bruikbaar huisraad moet worden aangeboden op eigen erf, met een maximale loopafstand van 50 meter. Als aan dit verzoek niet wordt voldaan, kan het gevolg zijn dat bruikbaar huisraad niet wordt meegenomen.

    • g.

      Zware stronken en boomstammen of bielzen mogen niet worden aangeboden tijdens de inzameling van grof huishoudelijk tuinafval.

Artikel 9 Dagen en tijden van inzameling

De dagen en tijden voor het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen, als bedoeld in artikel 20, eerste lid van de afvalstoffenverordening, worden als volgt aangewezen:

  • a.

    De dagen waarop huishoudelijk restafval, gft-afval en oud papier bij bepaalde adressen worden ingezameld worden vastgesteld in bijlage 6 bij deze Uitvoeringsbesluiten (afvalinzamelingsroutes).

  • b.

    Als Berkel Milieu N.V. om technische redenen tussentijds de inzameldagen voor bepaalde categorieën van huishoudelijke afvalstoffen bij bepaalde adressen wijzigt, geldt dat de gemeente een andere dag aanwijst vanaf het moment dat deze behoorlijk aan de gebruikers van de betreffende percelen is bekend gemaakt.

  • c.

    Minicontainers worden tegen de dag van inzameling niet eerder op de weg geplaatst dan vanaf 20:00 uur op de dag voorafgaande aan de vastgestelde inzameldag.

  • d.

    Minicontainers moeten op de dag van inzameling vóór 07:00 uur aan de weg geplaatst zijn.

  • e.

    Minicontainers worden op de vastgestelde dag van inzameling zo spoedig mogelijk na leging, doch uiterlijk vóór 22:00 uur op de vastgestelde inzameldag, door of vanwege de gebruiker van het perceel van de weg verwijderd.

  • f.

    Bij inzamelvoorzieningen ten behoeve van een groep percelen (verzamelcontainers) worden geen afvalstoffen aangeboden tussen 22:00 en 08:00 uur.

  • g.

    Bij de inzamelvoorziening op regionaal niveau, afvalbrengpunt Zutphen, kunnen gedurende de volgende openingstijden afvalstoffen worden aangeboden:

    • a.

      maandag t/m vrijdag 8:00 uur tot 16:00 uur,

    • b.

      zaterdag 09:00 uur tot 13:00 uur.

  • h.

    Bij de inzamelvoorziening op regionaal niveau, afvalbrengpunt Doetinchem, kunnen gedurende de volgende openingstijden afvalstoffen worden aangeboden:

    • a.

      maandag t/m vrijdag 08:00 uur tot 16:30 uur,

    • b.

      zaterdag 09:00 uur tot 12:00 uur.

Artikel 10 Inzameling bedrijfsafvalstoffen door de inzameldienst

De inzameldienst kan naast huishoudelijke afvalstoffen ook bedrijfsafvalstoffen afkomstig van kantoren/winkels/dienstensector inzamelen. Als categorieën bedrijfsafvalstoffen als bedoeld in artikel 22 van de afvalstoffenverordening worden aangewezen:

  • ·

    huishoudelijk restafval;

  • ·

    groente, fruit- en tuinafval;

  • ·

    oud papier en karton.

Artikel 11 Ter inzameling aanbieden van bedrijfsafvalstoffen aan de inzameldienst

Over de dagen, tijden, wijzen waarop de krachtens artikel 22 aangewezen bedrijfsafvalstoffen aan de inzameldienst ter inzameling kunnen worden aangeboden, als bedoeld in artikel 23, derde lid van de afvalstoffenverordening worden de volgende regels gesteld:

  • a.

    Alleen die bedrijven die betalen voor de gemeentelijke inzamelvoorzieningen mogen hun bedrijfsafvalstoffen aanbieden aan de inzameldienst.

  • b.

    Per bedrijf staat minimaal als inzamelmiddel een grijze en een groene minicontainer voor de inzameling van respectievelijk rest- en gft-afval ten behoeve van de gebruiker van een bedrijfspand.

  • c.

    Aan de gebruiker van een bedrijfspand wordt geen afvalpas beschikbaar gesteld.

  • d.

    De gebruiker van het bedrijfspand kan kiezen uit een minicontainer van 80, 140 of 240 liter.

  • e.

    De minicontainer dient zodanig te worden geplaatst dat de voetgangers- en overige verkeer niet wordt gehinderd of in de doorgang wordt belemmerd en gevaar of schade wordt voorkomen.

  • f.

    Plaatsing langs de weg vóór 07.00 uur op de vastgestelde inzameldag of de avond (vanaf 20.00 uur) voorafgaande aan de vastgestelde inzameldag.

  • g.

    Het inzamelmiddel dient zo spoedig mogelijk na lediging, doch uiterlijk voor 22.00 uur op de vastgestelde inzameldag, van de weg te zijn verwijderd.

  • h.

    Het inzamelmiddel dient goed gesloten te zijn.

  • i.

    De minicontainer mag niet zwaarder zijn dan 80 kg.

§2 Slotbepalingen

Artikel 12 Inwerkingtreding

  • 1.

    De Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst treden in werking op de dag na bekendmaking.

  • 2.

    Bij de inwerkingtreding van deze uitvoeringsbesluiten vervallen de Uitvoeringsbesluiten afvalstoffen Bronckhorst van 21 april 2009.

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst op 17 mei 2011

De secretaris, De burgemeester,

P.C.M. van Gog H.A.J. Aalderink

Bijlagen

Bijlage 1 Oud papier en karton

Bijlage 2 Glas

Bijlage 3 Textiel

Bijlage 4 GFT

Bijlage 5 Kunststofverpakkingen

Bijlage 6 Dagen inzameling