Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck houdende regels omtrent archief bescheiden Besluit tot vervanging archiefbescheiden gemeente Cranendonck

Geldend van 24-03-2018 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2017

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck houdende regels omtrent archief bescheiden Besluit tot vervanging archiefbescheiden gemeente Cranendonck

Besluit tot vervanging archiefbescheiden gemeente Cranendonck

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck

heeft besloten over te gaan met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2017 tot vervanging door middel van het maken van reproducties van de archiefbescheiden als hieronder nader gespecificeerd en deze archiefbescheiden na reproductie te vernietigen. Reden voor vervanging van archiefbescheiden en waarborging van belangen

Bij dit besluit zijn de volgende waarborgen gehanteerd:

  • ·

    De reproducties bieden een voldoende waarborg voor het behoud van de in de archiefbescheiden vervatte gegevens en hun toegankelijkheid, daar de voorzorgen in acht zijn genomen, die zijn beschreven in het voor de vervanging opgestelde Handboek digitale vervanging archiefbescheiden. Dit handboek maakt deel uit van dit besluit.

  • ·

    Het belang van de gegevens voor de gemeente is gewaarborgd door het toepassen van een sluitende kwaliteitscontrole over het gehele proces van digitalisering, opname en opslag. Deze kwaliteitscontrole garandeert het behoud van de betrouwbaarheid, authenticiteit, integriteit en bruikbaarheid van de betreffende archiefbescheiden.

  • ·

    Het belang van de gegevens voor de recht- of bewijszoekende, historisch onderzoek en de waarde van de archiefbescheiden als bestanddeel van het cultureel erfgoed is eveneens gewaarborgd door het gebruik van de digitaliseringsparameters en het toepassen van een sluitende kwaliteitscontrole over het gehele proces van digitalisering, opnamen en opslag.

Inzicht in het vervangingsproces

De reikwijdte van het vervangingsproces: Zie voor een specificatie van de archiefbescheiden waarvoor het vervangingsproces geldt hoofdstuk 4 van het handboek.

De vervanging geschiedt met een objectief juiste en volledige weergave. Voor de beschrijving van het vervangingsproces is als bijlage Handboek digitale vervanging archiefbescheiden gemeente Cranendonck toegevoegd. Deze bijlage maakt integraal onderdeel uit van dit besluit.

Advies archivarisTen aanzien van het onderhavige vervangingsbesluit is het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, als toezichthouder op het archiefbeheer, om advies gevraagd. Dit advies is bijgevoegd en vormt integraal onderdeel van dit besluit.

Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 20 februari 2018.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK,

De secretaris,

De burgemeester (wnd.),

ir. J.A.G.M. van Aaken

mr. H.C.R.M. de Wijkerslooth