Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg houdende regels omtrent parkeren

Geldend van 20-02-2020 t/m heden

Intitulé

Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg houdende regels omtrent parkeren

Inleiding

Het kader voor het parkeerbeleid is door de gemeenteraad vastgesteld in de Parkeerverordening.

Voor de goede verdeling van de beschikbare parkeerruimte zijn naast de parkeerverordening aanvullende regel nodig. Deze regels worden door het college als beleidsregels vastgesteld.

Alle beleidsregels zijn gebundeld tot één document de “beleidsregels 2012 parkeerverordening”.

De beleidsregel treden gelijktijdig met de Parkeerverordening 2012 in werking.

Niet alle beleidsregels zijn nieuw, beleidsregel 1, 4 en 8 zijn gewijzigd.

Beleidsregels 2, 3 ,5 en 6 zijn ongewijzigd .

Beleidsregels 7, 9 en 10 zijn nieuw beleid.

Bij het inwerking stellen van deze beleidsregels vervallen alle voorgaande versies.

1. Toekennen parkeervergunning.

Beleidsregels voor het toekennen van parkeervergunningen:

Burgemeester en wethouders stellen op grond van artikel 3 lid 1 van de geldende parkeerverordening regels vast voor het aanvragen en verlenen van parkeerparkeervergunningen.

Toetsingscriteria voor de aanvraag van een parkeervergunning.

  • De aanvrager van een parkeervergunning moet wonen of een bedrijf voeren aan een straat of weggedeelte waar vergunningenparkeren is ingesteld. Dit is vastgelegd in de aanwijzingsbesluiten weggedeelten. Controle is mogelijk door het gemeentelijke administratieregister (voor bewoners) of het register van de kamer van koophandel (voor bedrijven) te raadplegen.

  • De parkeervergunning wordt uitgereikt aan de eigenaar van een motorvoertuig of aan de houder op vertoon van een leasecontract.

  • Per huishouden worden maximaal twee parkeervergunningen verleend. Indien de aanvrager op hetzelfde adres woont en een bedrijf voert, wordt de eerst aangevraagde vergunning aangemerkt als een bewonersvergunning.

  • Elke afzonderlijke vergunning is voorzien van een enkel kenteken. Indien de vergunninghouder eigenaar is van meer dan twee voertuigen wordt ter onderscheid van het zakelijk parkeren geen tweede of derde kenteken vermeld op de parkeervergunning.

  • Indien twee parkeervergunningen worden aangevraagd voor een huishouden respectievelijk woonadres, dan dient iedere aanvraag individueel te worden getoetst.

  • In de gemeentelijke administratie wordt duidelijk of onder een huisnummer meer adressen ressorteren in de vorm van huisnummers b,c,d enz.. In dit geval zijn er meer huishoudens.

  • Bij kamerbewoning moet het duidelijk zijn dat het om een zelfstandige wooneenheid gaat voorzien van een eigen huisnummering.

  • Per bedrijf kunnen meer parkeervergunningen worden uitgereikt. De aanvraag dient te worden gemotiveerd. Bij het ontbreken van de motivering dient de aanvrager in de gelegenheid te worden gesteld om de aanvraag alsnog te motiveren. Een telefoongesprek of briefwisseling is hiervoor nodig, waarbij de gespreksinhoud wordt vermeld op het aanvraagformulier of digitaal dossier.

  • Indien een bedrijf is gevestigd op een adres dat tevens een woning is, is het totaal aantal vergunningen afgegeven op het adres maximaal twee. Hierbij worden de bewonersvergunningen meegeteld. Ten behoeve van bestaande situaties waarbij personen reeds meer dan 2 vergunningen in bezit hebben geld een overgangsregeling tot 31-12-2017 uitsluitend voor de bestaande aanvrager. Vergunningen zijn niet overdraagbaar.

  • Voor bedrijven is de lijn voor vergunningtoekenning in principe “NEE, tenzij….”. Een vergunning wordt niet toegekend voor:

    • woon-werkverkeer;

    • bedrijfsactiviteiten waarvoor het laden en lossen geen kernactiviteit is (de auto moet dus dienen als verlengstuk van de bedrijfsactiviteiten);

    • bedrijfsactiviteiten waarvan de bestemming niet is gelegen in het gebied waarvoor de vergunning geldt.

  • Als een motorvoertuig van een bedrijf aantoonbaar een magazijnfunctie vervult, en als aangetoond kan worden dat er gedurende een lange, aaneengesloten periode werkzaamheden of storingsonderhoud wordt verricht in het gereguleerde gebied, kan voor dat voertuig gelijktijdig meerdere vergunningen, elk geldig in één (1) individueel gebied worden verleend. De vergunningen worden in combinatie met hun gebiedsaanduiding op één (1) vignet vermeld. De vergunningen zijn niet gelijktijdig in meerdere vergunninggebieden geldig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet wel aangetoond worden dat het voertuig direct bij het werk aanwezig moet zijn. Dergelijke vergunningen zijn maximaal één jaar geldig en kunnen niet automatisch verlengd worden.

  • De medewerker belast met parkeerbeheer kan, na toetsing van de aanvraag, aan bedrijven voor de duur van werkzaamheden een parkeervergunning verstrekken uitsluitend voor voertuigen met een aantoonbare magazijnfunctie.

2. Dagdeelvergunning.

Beleidsregels met betrekking tot het verstrekken van dagdeelvergunningen voor bezoekersparkeren:

Burgemeester en wethouders stellen vast, op grond van artikel 3 lid10 van de geldende parkeerverordening de beperkingen verbonden aan een vergunning met betrekking tot de te gebruiken parkeerplaatsen en met betrekking tot de tijdstippen waarop de vergunning van kracht is.

Burgemeester en wethouders stellen, op grond van artikel 3 lid 11 van de geldende parkeerverordening vast in welke bijzondere gevallen een vergunning ook verleend wordt aan een eigenaar of houder van een motorvoertuig die niet voldoet aan één van de in het tweede lid genoemde vereisten.

Op grond van artikel 3 lid 10 en 3 lid 11 van de parkeerverordening is besloten tot het instellen van dagdeelvergunningen met in achtneming van de onderstaande beleidsregels:

  • De dagdeelvergunningen worden uitgegeven per huishouden en kunnen worden aangevraagd door bewoners die als zodanig staan ingeschreven in het bevolkingsregister op een adres binnen het aangegeven gebied.

  • Per huishouden worden per maand maximaal 8 dagdeelvergunningen uitgegeven.

  • De dagdeelparkeervergunningen zijn geldig voor een dagdeel:

    • het 1e dagdeel is van 00:00 tot 13:30,

    • het 2e dagdeel is van 12:00 tot 24:00.

  • De dagdeelparkeervergunningen zijn maximaal één jaar geldig, doch uiterlijk tot 31 december van het jaar waarin de dagdeelvergunningen zijn aangeschaft.

  • Niet gebruikte dagdeelvergunningen worden niet teruggenomen.

  • Op dagdeelvergunningen is restitutie niet van toepassing.

  • Dagdeelvergunningen zijn geldig op zowel betaalautomaatplaatsen als op vergunningplaatsen.

3. Mantelzorg.

Beleidsregels met betrekking tot het verstrekken van parkeervergunningen in verband met mantelzorg:

Burgemeester en wethouders stellen op grond van artikel 3 lid 11 van de geldende parkeerverordening vast onder welke voorwaarden een vergunning wordt verleend aan een houder of eigenaar van een motorvoertuig in afwijking van artikel 3 lid 2. Met artikel 3 lid 10 worden beperkingen in parkeerplaatsen en -tijd en nadere beperkingen opgelegd.

Er kan een parkeervergunning worden verleend aan een aanvrager die ten behoeve van de mantelzorg van een familielid (later te noemen patiënt) redelijkerwijs kan aantonen een motorvoertuig nodig te hebben bij de uitvoering van de zorg. Daarnaast worden de volgende aanvullende voorwaarden gesteld;

  • dat de patiënt als bewoner staat ingeschreven op een woonadres waar vergunningenparkeren van kracht is;

  • dat er geen alternatieve parkeergelegenheid beschikbaar is binnen een straal van 150 meter om de woning van de patiënt;

  • dat de woning waar de patiënt staat ingeschreven niet over zelfstandige parkeerruimte beschikt;

  • dat er voor de woning waar de patiënt staat ingeschreven geen overige parkeervergunningen zijn afgegeven;

  • dat uitsluitend de aanvrager noodzakelijke hulp aan de patiënt kan verlenen;

  • dat de vergunning voor maximaal 6 maanden wordt verstrekt. Stilzwijgende verlenging is niet mogelijk.

Indien aan alle voornoemde voorwaarden wordt voldaan, kan een vergunning worden afgegeven voor de dichtst bij de woning van de patiënt gelegen parkeerautomatenplaats. De vergunning wordt uitsluitend afgegeven voor maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00.

De koopavonden en zaterdag worden vanwege de parkeerdruk uitgesloten. In noodgevallen kan de aanvrager gebruik maken van de dagdeelparkeervergunningen die voor de bewoner verkrijgbaar zijn.

4. Locatie gebonden vergunning.

Beleidsregels met betrekking tot de locatie gebonden vergunning.

Burgemeester en wethouders stellen vast op grond van artikel 3 lid 11 van de geldende parkeerverordening of een houder of eigenaar van een motorvoertuig een vergunning verleend wordt in afwijking van artikel 3 lid 2. Op grond van artikel 3 lid 10 worden de tijden en plaatsen waar met de vergunning wordt geparkeerd beperkt. Verder worden op grond van artikel 3 lid 10 eventuele verdere voorschriften en beperkingen aan parkeervergunningen verbonden.

Op een vergunning verstrekt op een kenteken, Locatiegebonden per maand zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  • Locatiegebonden vergunningen worden uitsluitend toegewezen indien de houder van het motorvoertuig aantoonbaar woonachtig is buiten 5 km van de gemeente grenzen van Culemborg en aantoonbaar werkzaam is in het gebied waar betaald parkeren van toepassing is.

  • Aanvrager dient en natuurlijk persoon te zijn.

  • Er wordt maximaal één (1) vergunning per aanvrager afgegeven.

  • De geldigheid is één (1) maand en gaat in op de dag van afgifte. Zowel langere als kortere geldigheid is niet mogelijk.

    • o

      Bijvoorbeeld: een vergunning die wordt afgegeven op 3 februari is geldig tot 3 maart. Een vergunning die is afgegeven op 27 februari is geldig tot 27 maart.

  • Locatiegebonden vergunningen zijn uitsluitend geldig op maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 18:30 uur

  • Locatiegebonden vergunningen worden uitsluitend afgegeven voor betaald parkeerlocaties waar op maandag t/m vrijdag 07:00 tot 18:30 uur voldoende vrij parkeerruimte beschikbaar is.

  • Door de medewerker belast met parkeerbeheer wordt bepaald op welke locaties voldoende vrije parkeergelegenheid beschikbaar is.

  • Afgifte van vergunningen geschied op volgorde van ontvangen aanvragen.

  • Eerdere toekenning van een locatie gebonden vergunning geeft geen recht verlenging of nieuwe afgifte.

  • Automatische verlenging is niet mogelijk

  • Restitutie is op grond van artikel 8 lid 2 van de geldende verordening op de heffing en inning parkeerbelasting niet van toepassing op deze vergunningen

  • Vergunning geeft geen recht op een parkeerplaats. Indien bij aankomst blijkt dat er geen beschikbare parkeerplaatsen zijn op de aangewezen parkeerlocatie kan de vergunninghouder tegen betaling van het reguliere parkeertarief uitwijken naar een andere parkeerplaats.

  • Locatiegebonden vergunningen worden op kenteken afgegeven.

5. Wachtlijst.

Beleidsregels voor het plaatsen van vergunningaanvragen op de wachtlijst.

Het college stelt vast op grond van artikel 3 lid 8, het maximum aantal uit te geven vergunningen per aaneengesloten gebied en per categorie.

De capaciteit van de vergunninggebieden is beperkt. Om te voorkomen dat er meer parkeervergunningen worden afgegeven dan er beschikbare plaatsen zijn, worden aanvragen die worden ingediend na het bereiken van de maximale parkeercapaciteit voor een bepaald vergunninggebied op een wachtlijst geplaatst tot het maximum aantal vergunningen zoals vastgesteld op grond van artikel 3 lid 8 van de geldende parkeerverordening niet meer wordt overschreden.

  • Het aantal beschikbare plaatsen wordt door de medewerker belast met parkeerbeheer bepaald door middel van:

    • het aantal uitgereikte permanente parkeervergunningen die in het jaar zijn afgegeven afgezet tegen het aantal beschikbare parkeerplaatsen;

    • de parkeeropbrengsten van betalende bezoekers gerelateerd aan het aantal parkeerplaatsen van de parkeerterreinen/weggedeelten.

  • De medewerker belast met parkeerbeheer informeert de aanvrager schriftelijk over het plaatsen van de aanvraag op de wachtlijst.

  • De medewerker belast met parkeerbeheer bepaalt visueel of er gedurende de gehele dag of slechts gedurende een bepaald dagdeel sprake is van een maximale parkeerbezetting. Indien blijkt dat gedurende een bepaald dagdeel nog voldoende parkeergelegenheid aanwezig is, wordt de aanvrager in de gelegenheid gesteld om een vergunning te accepteren waarin de parkeerduur en -tijd beperkt is tot het dagdeel waarin de maximale parkeercapaciteit niet is bereikt.

  • Indien in een aangrenzend parkeervergunningengebied minder dan 80% van de maximale parkeercapaciteit is bereikt, kan aan de aanvrager een vergunning worden aangeboden in dat aangrenzende gebied. Indien de aanvrager de vergunning aanvaardt, is deze maximaal 6 maanden, doch uiterlijk tot 31 december van het jaar van uitgifte, geldig. De vergunning kan niet automatisch worden verlengd.

  • De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door de volgorde van binnenkomst. In afwijking hiervan is bepaald dat aanvragen van huishoudens die nog niet over een vergunning beschikken voorrang genieten boven de overige belanghebbenden.

6. Brandweer.

Beleidsregels met betrekking tot voorrang verlenen bij vergunning aanvragen leden brandweer.

Toelichting:

Als gevolg van de toegenomen parkeerdruk is het sinds 1 januari 2004 een wachtlijst regeling van kracht. Aanvragen voor een vergunning worden op een wachtlijst geplaatst en niet meer direct afgegeven. In de meeste vergunninggebieden is het aantal uitgegeven vergunningen gelijk aan de beschikbare parkeercapaciteit. Ontvangen klachten ondersteunen de berekeningen waaruit het tekort blijkt.

De brandweer Culemborg heeft een verzoek ingediend om voorrang op deze wachtlijstregeling te krijgen voor hun vrijwilligers die in het vergunningengebied komen wonen of woonachtig zijn. Zij hopen hierdoor de opkomsttijd bij alarmering binnen maximaal vijf minuten te houden.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg:

Overwegende;

  • dat de hoge parkeerdruk in het vergunningengebied geen parkeerplaats in de nabijheid van de woning/gebied garandeert;

  • dat door het met voorrang toewijzing van een vergunning aan een medewerker van de brandweer bestaande vergunninghouders hun voertuig mogelijk buiten het gereguleerde gebied moeten parkeren;

Besluiten:

Door de brandweer aangevraagde vergunningen afgegeven (de aanvraag word niet op de wachtlijst geplaatst), om de opkomst tijd bij alarmering van de brandweer niet verder onder druk te zetten, mits er geen andere parkeervergunning en op hetzelfde adres waarvoor de vergunning wordt aangevraagd zijn afgegeven.

7. Thuiszorgvergunning.

Beleidsregels met betrekking tot het verstrekken van parkeervergunningen ten behoeve van thuiszorginstellingen:

Burgemeester en wethouders stellen op grond van artikel 3 lid 11 van de geldende parkeerverordening vast of aan een houder of eigenaar van een motorvoertuig een vergunning verleend wordt in afwijking van artikel 3 lid 2. Met artikel 3 lid 10 worden beperking in parkeerplaatsen en -tijd en nadere beperkingen opgelegd.

Een parkeervergunning wordt verleend aan een organisatie belast met verrichten van thuiszorg aan bewoners van vergunninggebieden mits wordt aangetoond dat het gebruik van een motorvoertuig noodzakelijk is voor het verlenen van deze dienstverlening.

Daarnaast worden de volgende aanvullende voorwaarden gesteld;

  • De vergunning wordt uitsluitend afgegeven aan geregistreerde thuiszorg instelling

  • De vergunning is uitsluitend geldig op vergunninghouders- en betaalautomaat plaatsen.

  • De vergunning is uitsluitend geldig gedurende de periode dat thuiszorg wordt verleend.

  • De vergunning is uitsluitend geldig tussen 07:00 tot 20:00.

  • De vergunning is geen ontheffing van de parkeerverboden.

  • De vergunning is geldig in alle vergunningzones binnen het gereguleerde gebied van Culemborg.

8. Aanwijzen van parkeerplaatsen

Beleidsregels voor het aanwijzen van parkeerplaatsen voor vergunninghouders:

Burgemeester en wethouders stellen vast dat op grond van artikel 3 lid 10 van de geldende parkeerverordening aan parkeervergunningen verbonden worden, met betrekking tot de te gebruiken parkeerplaatsen en de tijdstippen waarop de vergunning van kracht is.

Het Hof;

de plaatsen zijn bestemd voor bewoners van de Binnenpoort, Everwijnstraat, Grote Kerkstraat, Herenstraat, Kerkplein, Kleine Kerkstraat, Koestraatje, Kromme Elleboogsteeg, Markt, Ridderstraat huisnummer 12 t/m 196 en het Vierheemskinderstraatje;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

Terrein aan de Jodenkerkstraat, naast de synagoge, Abdij en de Buitenmolenstraat;

de plaatsen zijn bestemd voor bewoners van de Binnenpoort, Everwijnstraat, Grote Kerkstraat, Herenstraat, Kerkplein, Kleine Kerkstraat, Koestraatje, Kromme Elleboogsteeg, Markt, Ridderstraat huisnummer 12 t/m 196, Vierheemskinderstraatje, Boerenstraat huisnummer 1 en 8 t/m 54, Buitenmolenstraat, Het Jach huisnummer 1 t/m 25, Jerusalem, Jodenkerkstraat, Kapelhof, Kloosterstraat, Molenwal, Oosterwal, Prijssestraat, Prijssehof, St Janskerkhof, St Janskerkstraat, Varkensmarkt en de Zandstraat;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

Het Jach, Jerusalem, Jodenkerkstraat, Kapelhof, het zuidelijke gedeelte, Kloosterstraat, Mariahof, Molenwal, Westerwal tussen de Prijssestraat en Jerusalem, Oosterwal, Prijssehof, Prijssestraat tussen de Westerwal en de Boerenstraat, Sint Janskerkstraat, Sint Janskerkhof en de Zandstraat tussen de Boerenstraat en de St Janskerkstraat en de Naald;

de plaatsen zijn bestemd voor bewoners van de Boerenstraat, Buitenmolenstraat, Het Jach huisnummer 1 t/m 25, Jerusalem, Jodenkerkstraat, Kapelhof, Kloosterstraat, Molenwal, Westerwal tussen de Prijssestraat en Jerusalem Oosterwal, Prijssestraat, Prijssehof, St Janskerkhof, St Janskerkstraat, Varkensmarkt, Zandstraat;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

Prijssestraat tussen de Zandstraat en de Boerenstraat, St Janskerkstraat en de Zandstraat (tussen de St Janskerkstraat en de Prijssestraat;

de plaatsen zijn bestemd voor bewoners van de Boerenstraat, Buitenmolenstraat, Het Jach huisnummer 1 t/m 25, Jerusalem, Jodenkerkstraat, Kapelhof, Kloosterstraat, Molenwal, Oosterwal, Prijssestraat, Prijssehof, St Janskerkhof, St Janskerkstraat, Varkensmarkt en de Zandstraat;

gebruik van de parkeervoorzieningen is niet toegestaan van maandag 20.00 uur tot dinsdag 15.00 uur, in verband met de weekmarkt.

Achter de Vismarkt, Binnenmolenstraat, De Loentjes, Golberdingerstraat, Het Voorburg, Korte Meent, Lange Havendijk, Lekdijkstraat, Noorderwal, Ramstoren, Westersingel De gehele westzijde tussen de Goilberdingerstraat en de Burgemeester Keestrasingel en de Oostzijde vanaf huisnr 84 tot 32, Burgemeester Keestrasingel, Kalkhovensingel noordbaan en het gedeelte van de zuidbaan vanaf de Westersingel tot de verbinding met de noordbaan, P.J.W. Beltjeslaan, W.Prinsstraat;

de plaatsen zijn bestemd voor de bewoners van de Achter de Vismarkt, Achterstraat, Binnenmolenstraat, Burgemeester Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Havendijk, Kattenstraat, Kortemeent, Lange Havendijk, Lange Meent, Lekdijstraat, Molensteeg,, Noorderwal, Oude Vismarkt, Ramstoren, Ridderstraat huisnummer 2 t/m10, Slotstraat, Tollenstraat, Visstraat en de Westersingel, Kalkhovensingel de noordbaan, P.J.W. Beltjeslaan, L. Sillevishof, L. Sillevispad, W.Prinsstraat;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

Lange Meent, Het Voorburg;

de plaatsen zijn bestemd voor de bewoners van de Achter de Vismarkt, Achterstraat, Binnenmolenstraat, Burgemeester Keestrasingel, De Loentjes, Goilberdingerstraat, Havendijk, Kattenstraat, Korte Meent, Lange Havendijk, Lange Meent, Lekdijkstraat, Molensteeg, Noorderwal, Oude Vismarkt, Ramstoren, Ridderstraat huisnummer 2 t/m10, Slotstraat, Tollenstraat,Visstraat, Westersingel, de Binnenpoort, Everwijnstraat, Grote Kerkstraat, Herenstraat, Kerkplein, Kleine Kerkstraat, Koestraatje, Kromme Elleboogsteeg, Markt, Ridderstraat huisnummers 12 t/m 196 en het Vierheemskinderstraatje;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

Elisabethdreef, 11 parkeerplaatsen parallel aan de Elisabethdreef;

De parkeerplaatsen zijn bestemd voor medewerkers van de polikliniek;

Er geldt een beperking tot werkdagen.

Elisabethdreef, 5 parkeerplaatsen in eigendom van de vereniging De Vier Dreven;

vijf parkeerplaatsen zijn aangewezen voor bezoekers van De vier Dreven;

Er geldt geen beperking van dag en tijd.

9. Gebouw of complex met eigen parkeergelegenheid

Beleidsregels met betrekking tot artikel 3 lid 6 van de Parkeerverordening.

Artikel 3 lid 6 van de geldende parkeerverordening luid:

Een vergunning wordt geweigerd wanneer de aanvrager woont c.q. werkt in een gebouw of gebouwencomplex, waartoe parkeergelegenheid behoort in een omvang, die strookt met de ter zake geldende gemeentelijke richtlijnen.

Door het wijzigen van de functie van een bouwwerk of het splitsen van woningen kan het voorkomen dat een deel van de parkeercapaciteit in de openbare ruimte aanwezig is.

Het college besluit op grond van artikel 3 lid 7 parkeervergunningen toe te wijzen per huishouden indien aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

  • 1.

    Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet voor oplevering, splitsing of het indienen van een bouwaanvraag door de bouwer/projectontwikkelaar/makelaar of eigenaar van het complex een schriftelijk, onderbouwd verzoek indienen;

  • 2.

    Dit verzoek moet onderbouwd zijn en voorzien van een verdeling van de parkeercapaciteit van het bouwwerk tussen de verschillende woningen. Een tekening (schaal 1:200) van de woning/complex en de omgeving waar de parkeerplaatsen zijn gelegen moet deel uitmaken van de aanvraag;

  • 3.

    De niet openbare parkeervoorzieningen dienen onlosmakelijk bij aan de woningen verbonden zijn;

  • 4.

    De parkeervoorzieningen moeten als parkeervoorziening in stand worden gehouden;

  • 5.

    Het aantal toe te kennen parkeervergunningen is maximaal gelijk aan de parkeercapaciteit op openbaar gebied met een maximum van één (1) per woning;

  • 6.

    Een eerste bewoners vergunning blijft op grond van artikel 3 lid 6 uitgesloten.

uitsluitingen

  • 1.

    Indien het gebouw of complex voor bedrijfsdoeleinden wordt gebruikt is artikel 3 lid 7 niet van toepassing en een aanvraag afgewezen;

  • 2.

    Bij woningen/complexen waar de parkeervoorzieningen niet zijn toegewezen aan specifieke wooneenheden wordt de aanvraag afgewezen.

Overgangsregeling

Reeds in het verleden uitgegeven vergunningen voor woningen/complexen die over eigen parkeergelegenheid beschikken worden gehandhaafd zolang de aanvrager van de huidige vergunning is ingeschreven op het adres waarvoor de vergunning is toegekend. Bij verhuizing en of nieuwe inschrijving vervalt het recht.

Het college is bevoegd om op grond van artikel 3 lid 10 van de parkeerverordening deze aanvullende voorschriften en beperkingen op te leggen.

10. Kampeervoertuigen en aanhangers

Burgemeester en wethouders stellen vast dat op grond van artikel 3 lid 11 van de geldende parkeerverordening een vergunning verleend wordt in afwijking van artikel 3 lid 4 van de geleden parkeerverordening. Met artikel 3 lid 10 worden beperking in parkeerplaatsen en -tijd en nadere beperkingen opgelegd.

  • 1.

    Houders van een parkeervergunning in de categorie I en II kunnen een tijdelijke vergunning aanvragen voor een kampeervoertuig of aanhangwagen, met dien verstande dat een dergelijke vergunning voor in totaal maximaal vijf aaneengesloten dagen wordt verstrekt.

  • 2.

    Het in artikel 5:3, 5:8, 5:9 en 5:10 van de Algemeen Plaatselijke Verordening blijft onverminderd van kracht.

  • 3.

    Per kalenderjaar worden per adres maximaal 3 van de onder artikel 10 lid 1 bedoelde vergunningen verstrekt.

11. Inwerkingtreding

  • 1. Deze verordening treedt in werking op een door het college bij openbaar besluit bekend te maken datum.

  • 2. Bij inwerkingtreding van beleidsregels vervallen alle eerdere versies.

  • 3. Vergunningen die zijn verleend krachtens eerdere beleidsregels worden geacht te zijn verleend krachtens deze beleidsregels.

Ondertekening

vastgesteld op [datum invullen]

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Culemborg

De secretaris

P. van der Veer

De burgemeester

R. van Schelven