Regeling vervallen per 22-12-2022

Beleidsregel projectsubsidie sociaal cultureel werk

Geldend van 28-01-2012 t/m 21-12-2022 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2012

Intitulé

Beleidsregel projectsubsidie sociaal cultureel werk

Beleidsregel

Onderwerp: Projectsubsidie sociaal cultureel werk

Subsidieperiode: 1 januari 2013 tot en met 31 december 2016

Juridische grondslag: Subsidieverordening gemeente Dongen 2012

Vastgesteld door college op: 20 december 2012

Subsidiecriteria

  • 1.

    Beantwoorden aan de doelstelling van deze beleidsregel.

  • 2.

    Voldoen aan ‘doelgroep aanvragers’.

  • 3.

    Er bestaat een financiële noodzaak voor subsidiëring; zonder de gevraagde subsidie is de begroting niet sluitend. Dit wordt aangetoond door een in te dienen begrotings- en dekkingsplan (art. 8.6 onder c).

  • 4.

    De activiteit vindt bij voorkeur plaats in één van de als zodanig aangewezen sociaal culturele accommodaties. Activiteiten op andere locaties komen alleen voor subsidie in aanmerking indien wordt aangetoond dat de genoemde accommodaties niet geschikt zijn vanwege planning, karakter of omvang van de activiteit.

  • 5.

    Naast de gemeente is minimaal een andere subsidieverstrekker of sponsor benaderd voor financiële ondersteuning. Dit wordt aangetoond door een in te dienen begrotings- en dekkingsplan (art. 8.6 onder c).

  • 6.

    De activiteit is niet gekoppeld aan een commercieel belang (direct of indirect) en kent geen politieke of religieuze doelstelling. (art. 9.4)

  • 7.

    De volgende kosten zijn niet subsidiabel: consumpties, vrijwilligersvergoedingen (anders dan reis-, verblijf- of onkostenvergoedingen), aanschaf van duurzame gebruiksgoederen en materiële investeringen.

  • 8.

    De subsidieaanvraag dient te voldoen aan de eisen zoals gesteld in de Subsidieverordening gemeente Dongen 2012, artikel 8 lid 6. Indien een aanvraag niet volledig is, wordt deze niet in behandeling genomen.

Wegingsfactoren

Indien aan de bovenstaande subsidiecriteria wordt voldaan, dan vindt weging plaats op basis van de volgende factoren:

1. Zelfontplooiing – Gewicht 1

Activiteiten die een inwoner van Dongen helpen om zijn interesses en kwaliteiten te ontplooien, primair ten nutte van zichzelf en mogelijk ook ten nutte van de samenleving.

2. Presentatie naar buiten – Gewicht 2

Activiteiten die een bijdrage leveren aan het culturele, sociale en maatschappelijk leven in Dongen (de "couleur locale") en die de samenhang in de Dongense gemeenschap versterken.

3. Samenwerking – Gewicht 3

Inwoners, instellingen en verenigingen zijn steeds meer gehouden elkaar op te zoeken en samen te werken om gezamenlijk oplossingen te vinden. Dat kan de sociale samenhang, solidariteit en gemeenschapszin, die kenmerkend voor onze gemeente zijn, verder versterken.

4. Maatschappelijke participatie – Gewicht 4

Activiteiten die een inwoner van Dongen helpen of in staat stellen om actief mee te doen in de samenleving, ook als ouderdom en/of gebrek dat moeilijker gaan maken;

5. Kwetsbare groepen – Gewicht 5

Extra aandacht is er voor de kwetsbare groepen, de zwakkeren in de samenleving die wat extra support nodig hebben om mee te kunnen blijven doen.

Opbouw subsidie

  • 1.

    Het subsidieplafond bedraagt in 2013 € 67.051,-. Dit bedrag is onder voorbehoud van vaststelling van de gemeentelijke begroting door de gemeenteraad in november 2012. De besluitvorming over de begroting kan leiden tot een bijstelling van dit bedrag.

  • 2.

    Het college staat een divers aanbod van activiteiten voor op het gebied van sociaal cultureel werk. Het subsidieplafond zal daarom over meerdere partijen verdeeld worden.

  • 3.

    Indien weging geen uitsluitsel biedt, zal subsidie verleend worden op basis van volgorde van binnenkomst.

  • 4.

    Het subsidieplafond is gebaseerd op het prijspeil 2012 en wordt in principe jaarlijks geïndexeerd. Indien de gemeentelijke financiën daartoe aanleiding geven, kan worden afgezien van indexering in enig jaar. Achteraf volgt over dat jaar ook géén over- of ondercompensatie. Bij de vaststelling van het indexeringspercentage wordt vastgehouden aan de indexcijfers van het VNG, zoals die jaarlijks vastgesteld worden.

Overige bepalingen m.b.t. de aanvraagprocedure, de verantwoording en vaststelling van de subsidie zijn beschreven in de subsidieverordening gemeente Dongen 2012.