Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016

Geldend van 04-01-2016 t/m heden

Intitulé

UITVOERINGSBESLUITAFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE DONGEN 2016

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DONGEN,

overwegende, dat het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is nadere regels vast te stellen omtrent de dagen, tijden, plaatsen en wijze waarop afvalstoffen kunnen worden overgedragen of ter inzameling aangeboden aan de bij dit besluit aan te wijzen inzameldienst en andere inzamelaars, als bedoeld in de Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016.

Gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016,

BESLUIT:

  • 1)

    in te trekken de op grond van de Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2005 vastgestelde uitvoeringsbesluiten.

  • 2)

    Vast te stellen het hierna volgende Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016.

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In dit uitvoeringsbesluit wordt verstaan onder dan wel mede verstaan:

  • a.

    verordening: Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016;

  • b.

    inzamelmiddel: een voor de inzameling van afvalstoffen bestemd hulp- of bewaarmiddel, bijvoorbeeld een huisvuilzak, minicontainer, afvalemmer, kca-box of big bag, ten behoeve van één huishouden;

  • c.

    inzamelvoorziening: een voor de inzameling van afvalstoffen bestemd(e) bewaarmiddel of -plaats, bijvoorbeeld een verzamelcontainer, wijkcontainer of brengdepot (milieustraat), ten behoeve van meerdere huishoudens.

Artikel 2 Aanwijzing inzamelende instanties

  • 1.

    Als inzameldienst op grond van artikel 2, eerste lid, van de verordening worden aangewezen de gemeentelijke inzameldienst en de door de gemeente in te huren bedrijven.

  • 2.

    Als inzamelaar op grond van artikel 2, tweede lid, van de verordening worden aangewezen:

  • a.

    de in Dongen gevestigde supermarkten voor het inzamelen van batterijen.

  • b.

    Stichting Sympany als instantie voor het inzamelen van textiel huis aan huis en middels de in de wijken geplaatste kledingcontainers.

  • c.

    De fa. Van Kaathoven als instantie voor het inzamelen van glas middels de in de wijken geplaatste glascontainers.

  • d.

    De fa. van Gansewinkel als instantie voor het inzamelen van de PMD fractie (Plastic-, Metaal- en Drankverpakkingen) middels de in de wijken geplaatste kunststofverpakkingsmiddelencontainers.

Artikel 3 Afzonderlijke inzameling

De volgende omschrijvingen van categorieën huishoudelijke afvalstoffen worden op grond van artikel 3, tweede lid, van de verordening vastgesteld:

  • 1.

    groente-, fruit- en tuinafval: dat deel van de huishoudelijke afvalstoffen dat van organische oorsprong is, beperkt is van omvang en apart wordt ingezameld.

  • 2.

    Klein chemisch afval: huishoudelijke afvalstoffen zoals vermeld op de KCA-lijst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  • 3.

    Glas: op kleur gescheiden eenmalige glasverpakkingen zoals flessen, potten en andere glazen verpakkingen, met uitzondering van vlakglas, (glas)keramiek, gloei- en spaarlampen, TL-lampen, nagellakflesjes, stenen kruiken, porselein, kristal, spiegels, doppen van flessen, kunststofflessen en kurken.

  • 4.

    Vlakglas; de component uit bouw- en sloopafval bestaande uit vensterglas, gemengd (diverse kleuren) vlakglas, spiegelglas en isolatieglas. Uitgezonderd zijn: autoruiten.

  • 5.

    Oud papier en karton: huishoudelijk oud papier en karton dat droog en schoon en niet vervuild is met andere afvalfracties, met uitzondering van drankenkartons voor zuivel en frisdranken, ordners en ringbanden met metaal en/of plastic onderdelen, geplastificeerd papier, sanitair papier, behang, vinyl en doorslagpapier.

  • 6.

    Textiel: kleding, lakens, dekens, handdoeken en dergelijke, schoeisels, grote lappen stof en gordijnen die schoon zijn, niet vervuild met andere afvalfracties en niet eerder gebruikt als bijvoorbeeld poets- of verflappen.

  • 7.

    Elektrische en elektronische apparatuur: de producten zoals genoemd in de Regeling beheer elektrische en elektronische apparatuur.

  • 8.

    Gemengd sloophout: houtafval dat vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden die iedere particulier wel eens aan en in zijn woning pleegt uit te voeren en dat bestaat uit onder andere hout, deuren en kozijnen met een maximale lengte van 2,5 meter, massief hout, spaanplaat, multiplex, vezelplaat, MDF, geverfd hout, hard- en zachtboard, geplastificeerde houtsoorten, massieve deuren en kozijnen zonder glas en aluminium. Uitgezonderd zijn: hout dat geheel of gedeeltelijk verbrand is, geïmpregneerde en gewolmaniseerde houtsoorten en bielzen, trespa, riet, bomen en struiken, hout met cementspecie, hout vermengd met andere afvalstoffen en alle overige houtsoorten.

  • 9.

    Verduurzaamd hout: hout dat is geïmpregneerd, te herkennen aan groene of bruine kleur, zoals bielzen of tuinhout.

  • 10.

    Dakgrind: dakgrind dat maximaal voor 10% met zand en bladeren is vervuild. Uitgezonderd zijn: chemisch afval, asbesthoudende en asbestverdachte materialen en dakbedekking materialen.

  • 11.

    Bouw- en sloopafval: afval vermengd met en hoofdzakelijk bestaande uit dakleer, schoorsteenkanalen of isolatie.

  • 12.

    Gips houdende materialen: gipsplaten en gipsblokken, gasbeton, lichtbeton en/of een mengsel van deze drie. Uitgezonderd zijn: gips houdende materialen vermengd of vervuild met andere afvalstoffen.

  • 13.

    Gemengd puin: de component uit bouw- en sloopafval die vrij kan komen bij (ver)bouwactiviteiten die iedere particulier wel eens aan en in zijn woning pleegt uit te voeren, bestaande uit steenachtige materialen inclusief keramisch sanitair, metsel- en betonpuin, betonresten, kalkzandsteen, keramische materialen en max. 10% zand. Uitgezonderd zijn: schoorsteenkanalen, dakleer, dakgrind, asfalt, gipshoudende materialen, verontreinigd puin en grond.

  • 14.

    Tuinafval: plantaardige of organische afvalstoffen door aard, samenstelling of omvang niet vallend onder gft-afval en vrijkomend bij de aanleg, het onderhoud of verwijdering van particulier groen, zoals grof loofafval, snoeihout et cetera, met uitzondering van bielzen, tuinhekken en tuinschuttingen.

  • 15.

    Asbest en asbesthoudend materiaal: afval waarin zich asbest bevindt.

  • 16.

    Grof huishoudelijk afval: volumineus of zwaar huishoudelijk afval dat door afmeting of gewicht niet in een inzamelmiddel of via een inzamelvoorziening ter inzameling kan worden aangeboden.

  • 17.

    Huishoudelijk restafval: afval afkomstig uit particuliere huishoudens, dat overblijft na scheiding in andere deelstromen genoemd in artikel 3 van de verordening.

  • 18.

    Metalen: een component uit het huishoudelijk afval dat uit metalen vervaardigd is zoals ijzer, koper en aluminium (bijv. fietsen en onderdelen van (vaat)wasmachines, ijzeren palen en tuinmeubelen, potten en pannen etc.);

  • 19.

    Grond: uit particuliere tuinen afkomstige grond.

  • 20.

    Kadavers: kadavers van kleine huisdieren.

  • 21.

    Harde kunststoffen: kunststoffen voorwerpen niet zijnde verpakkingen, zoals bijvoorbeeld tuinstoelen, bloembakken e.d. Uitgezonderd zijn: verontreinigde verpakkingsmaterialen en verpakkingsmaterialen van chemicaliën.

  • 22.

    Tapijtresten: alle vloerbedekking en vloerkleden waarin textiele stoffen zoals zijde, wol, katoen en jute, alsmede synthetische en kunstmatige vezels verwerkt zijn. Uitgezonderd zijn: tapijtresten vermengd met ander afval.

  • 23.

    Autobanden: banden afkomstig van auto's bestemd uitsluitend voor het vervoeren van personen.

  • 24.

    PMD afval (Plastic-, Metaal- en Drankverpakkingen = Kunststof verpakkingen, metaal verpakkingen en drankkartons) zoals bedoeld in het kader van de Raamovereenkomst verpakkingen.

  • 25.

    Tempex: piepschuim in elke vorm.

Artikel 4 Aanwijzing inzamelmiddelen- en voorzieningen

Op grond van artikel 4, tweede lid, van de verordening worden de volgende inzamelmiddelen en inzamelvoorzieningen aangewezen:

Categorie:

Middel:

Voorziening:

groente-, fruit- en tuinafval

(mini-)container

ophalen bij perceel

klein chemisch afval

KCA-box

brengen milieustraat

glas

(wijk)glasbak

brengen glasbak

vlak glas

brengen milieustraat

oud papier en karton

(mini-)container

ophalen bij perceel

textiel

(wijk)textielcontainer

brengen textielcontainer

elektrische en elektronische apparatuur

brengen milieustraat

gemengd sloophout

brengen milieustraat

verduurzaamd hout

brengen milieustraat

dakgrind

brengen milieustraat

bouw- en sloopafval

brengen milieustraat

gips houdende materialen

brengen milieustraat

gemengd puin

brengen milieustraat

tuinafval

brengen milieustraat

asbest en asbesthoudend materiaal

brengen milieustraat

grof huishoudelijk afval

brengen milieustraat

huishoudelijk restafval

(mini-)container

ophalen bij perceel

metalen

brengen milieustraat

grond

brengen milieustraat

kadavers

brengen milieustraat

kunststoffenmix

brengen milieustraat

tapijtresten

brengen milieustraat

autobanden PMD afval kunststof verpakkingen, metaalverpakkingen en drankkartons tempex

(wijk) PMD-container

brengen milieustraat brengen PMD container brengen milieustraat

Voor gebruikers van percelen in de nabijheid van een (ondergrondse) afvalcontainer, waarvoor geen inzamelmiddel zoals een minicontainer is toegewezen, geldt bovendien dat het huishoudelijk restafval en groente-, fruit- en tuinafval in deze afvalcontainer dient te worden gedeponeerd.

Artikel 5 Afzonderlijk ter inzameling aanbieden

Op grond van artikel 9, derde lid, van de verordening worden de volgende categorieën personen vrijgesteld van de gescheiden inzameling van groente-, fruit- en tuinafval.

a.De gebruikers van percelen in de nabijheid van een (ondergrondse) afvalcontainer waarvoor geen inzamelmiddel is aangewezen.

Artikel 6 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen

  • 1.

    Krachtens artikel 10, derde lid, van de verordening worden de volgende regels voor het gebruik van de van gemeentewege verstrekte inzamelmiddelen vastgesteld:

  • a.

    het beheer van de inzamelmiddelen die in bruikleen zijn verstrekt door of namens de gemeente, berust bij de gemeentelijke inzameldienst.

  • b.

    De gemeentelijke inzameldienst is bevoegd om de container te voorzien van een sticker en/of chip waarop staat vermeld: een barcode, de afvalstroom waarvoor de container is bestemd, het volume van de container, een postcode, een plaatsnaam, een straatnaam en/of een huisnummer.

  • c.

    De gemeentelijke inzameldienst is bevoegd om een inzamelvoorziening zijnde een ondergrondse - of bovengrondse verzamelcontainer, te voorzien van een toegang(registratie)systeem waarmee een beperkte groep gebruikers van bepaalde percelen waaraan een toegangspas wordt uitgereikt, toegang krijgt tot deze verzamelcontainer.

  • d.

    Alléén bewoners woonachtig op het perceel waarop ook de toegangspas is geregistreerd, mogen gebruik maken van de betreffende inzamelvoorziening. Het is niet toegestaan de toegangspas uit te lenen of af te geven aan derden. Bij vermissing dient dit onmiddellijk gemeld te worden bij de Klant Contact Centrum van de gemeente Dongen.

  • e.

    De door of namens de gemeente verstrekte inzamelmiddelen behoren bij het perceel en zijn om die reden voorzien van een adressticker en/of adrescode en/of een registratiechip; deze sticker c.q. adrescode dient te allen tijde aanwezig en zichtbaar te zijn; de registratiechip mag niet verwijderd worden. Bij verhuizing van de gebruiker van een perceel moeten de verstrekte inzamelmiddelen in de originele staat, leeg en schoongemaakt, bij het perceel worden achtergelaten.

  • f.

    De door of namens de gemeentelijke inzameldienst verstrekte toegangspas behoort bij het perceel.

  • g.

    De gebruiker van een perceel dient zich tot de gemeentelijke inzameldienst te wenden indien bij een verhuizing naar een perceel geen of een kapot door de gemeentelijke inzameldienst te verstrekken inzamelmiddel wordt aangetroffen; de zelfde verplichting geldt eveneens in geval van verdwijning, vermissing of beschadiging van een door de gemeentelijke inzameldienst te verstrekken inzamelmiddel.

  • h.

    De inzamelmiddelen blijven eigendom van de gemeentelijke inzameldienst en worden bij normale slijtage voor haar rekening technisch onderhouden.

  • i.

    De gebruiker is verantwoordelijk voor het gebruik en het onderhoud van de in bruikleen ontvangen inzamelmiddelen als ware deze zijn eigendom

  • j.

    De gebruiker is verplicht de inzamelmiddelen en inzamelvoorzieningen zodanig te gebruiken dat deze geen overlast voor derden veroorzaakt.

  • k.

    De verstrekte inzamelmiddelen voor rest- en groente-, fruit- en tuinafval mogen alleen worden gereinigd met water.

  • l.

    Ter voorkoming van maden dienen in een warme periode vlees- en visresten te worden gedeponeerd in de container die het eerst voor lediging in aanmerking komt.

  • 2.

    Krachtens artikel 10, vierde lid, van de verordening stelt het college de volgende regels omtrent de plaats en wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen moeten worden aangeboden:

  • a.

    het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen in (mini-) containers moet op de inzameldag ordelijk gebeuren en zonder dat hierdoor het voetgangers- en overige verkeer wordt gehinderd en wel op de volgende locaties:

  • ·

    op de plaats waar in het trottoir een tegel met het opschrift “hier uw huisvuil” c.q. het symbool van een (mini-)container is aangebracht, dan wel bij het ontbreken daarvan:

  • ·

    op een zodanige plaats op het trottoir dat voorkomen wordt dat de beladers met de aangeboden afvalstoffen de straat moeten oversteken.

  • b.

    Inzamelmiddelen dienen goed gesloten te zijn en inzamelingvoorzieningen moeten na gebruik goed gesloten worden.

  • c.

    Uit de inzamelmiddelen en de inzamelvoorzieningen mag geen huishoudelijk afval steken.

  • d.

    Het inzamelmiddel mag niet meer dan 70 kilogram aan inhoud bevatten en moet met het handvat naar de weg toe worden geplaatst.

  • e.

    Het inzamelmiddel moet zo nodig na lediging zodanig worden gereinigd dat dit steeds in redelijke staat van reinheid verkeert.

  • f.

    Afvalstoffen welke ten onrechte of op een onjuiste wijze zijn aangeboden en welke na inzameling daardoor in de container zijn achtergebleven, dienen onverwijld door de aanbieder uit de container te worden verwijderd.

  • g.

    Het afvalbrengpunt van de gemeentelijke inzameldienst, Milieustraat De Coolhof, wordt aangewezen als brengdepot waar de afvalstoffen als vermeld in artikel 3, eerste lid, van de verordening kunnen worden achter gelaten.

  • h.

    Bij de afgifte van afvalstoffen op het afval brengpunt (milieustraat) zijn de acceptatievoorwaarden van de gemeentelijke inzameldienst van toepassing.

  • i.

    De ontdoener van afvalstoffen moet zich bij of op een afvalbrengpunt kunnen legitimeren.

  • j.

    De omgeving van de inzamelvoorziening mag bij het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen niet verontreinigd worden. Afvalstoffen die naast de inzamelvoorziening terecht komen moeten door de aanbieder onmiddellijk worden opgeruimd.

  • k.

    De inzamelvoorziening mag niet overvloedig worden gevuld; aandrukken is niet toegestaan.

Artikel 7 Dagen en tijden voor het ter inzameling aanbieden

Het college stelt op grond van artikel 11, eerste lid, van de verordening de volgende dagen en tijden vast voor het ter inzameling aanbieden:

  • 1.

    Voor wat betreft het aanbieden aan milieustraat De Coolhof: met uitzondering van algemeen erkende feestdagen, van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur, als ook op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

  • 2.

    Voor wat betreft het aanbieden van huishoudelijk restafval, groente-, fruit- en tuinafval en oud papier en karton aan de ophaaldienst: op de dag voorafgaand aan de in onderstaande route vastgestelde inzameldag vanaf 20.00 uur. Uiterlijk om 07.30 uur op de vastgestelde ophaaldag dient het afval te zijn aangeboden. De houder van een (mini-)container dient deze zo spoedig mogelijk na lediging, doch uiterlijk vóór 22.00 uur op de vastgestelde inzameldag van de weg te verwijderen.

  • 3.

    In afwijking van het bepaalde in lid 2 mag oud papier en karton slechts op de vastgestelde zaterdag worden aangeboden.

Maandagroute:

Route 1:

Aertsenstraat, Amstelstraat, Anemoonstraat, Anjerstraat, Ardennenpad, Asterstraat, Azaleastraat, Baroniepad, Beethovenstraat oneven, Begoniastraat, Belgiëlaan, Beneluxlaan, Bloemaertstraat, Bosboomstraat, Boutsstraat, Brabantpark, Breitnerstraat, Constancestraat, Crocusstraat, Dahliastraat, Daniëlsweg, de Hak, de Leest, Doelstraat, Dommelstraat, Dorpspad, Duiventorenbaan, Europaplein, Frans Halsstraat, Fresiastraat, Gerard Doustraat, Gladioolstraat, Glorieux, Groenstraat, Heuvel (huisnummers 17, 19, 20, 21, 21A, 23, 24, 25, 26 en 28), Hespelpad, Hobbemastraat, Hortensiastraat, Hugo van der Goesstraat, Hyacinthstraat, IJsselstraat, Industriestraat, Israëlsstraat, Jeroen Boschstraat, Jupiterlaan, Kapucijnenstraat, Karmelietenstraat, Kempenhof, Kruisherenstraat, Laagstraat, Leliestraat, Limburgpad, Lingestraat, Lucas van Leydenstraat, Luxemburglaan, Marisstraat, Marsstraat, Meierijpad, Mercuriusstraat, Merwedelaan, Narcisstraat, Orionstraat, Papaverstraat, Pasteurstraat, Pieter Breughelstraat, Planetenstraat, Plutostraat, Polarisstraat, Reggestraat, Rijensestraatweg (huisnummers 44 t/m 50 even), Rijnstraat, Rubensstraat, Ruysdaelstraat, Salviastraat, Saturnusstraat, Schweitzerstraat, Siriusstraat, Spaarnelaan, Steenstraat, Sterrebos, Tooropstraat, Trappistenstraat, Tulpstraat, Uranusstraat, van Eyckstraat, van Goghstraat, van Ostadestraat, Venusstraat, Vermeerstraat, Vierbundersweg (huisnummers 40 en 42), Violierstraat, Vlaanderenhof, Westerlaan.

Dinsdagroute:

Route 2:

Achter den Ham, Achterhoeven, Achterhuizen, Achterhuizensticht, Barentszstraat, Bartokstraat, Beethovenstraat even, Bizetstraat, Bolkensteeg (huisnummers 39 en 41), Brahmsstraat, Brem, Chopinstraat, de Ruyterstraat, Doormanstraat, Evertsenstraat, Grauwveen, Hamsesticht, Helfrichstraat, Hoefke, Hoge Ham (huisnummers 1 t/m 20), Kalmanstraat, Keijserstraat, Klaproos, Kloosterpad, Kloostersticht, Kortenaerstraat, Kwekerijpad, Laagveen, Lage Ham, Leharstraat, Lisztstraat, Mozartstraat, Noorderlaan, Offenbachstraat, Onkelsticht, Piet Heynstraat, Rembrandtstraat, Roggeveenstraat, Schoolsticht, Schoolstraat, Schorsmolenhoef, Schubertstraat, Sluisweg, Stobbenveen, Straussstraat, Stuyvesantstraat, Sweelinckstraat, Tasmanstraat, Trompstraat, van Almondestraat, van Galenstraat, van Heemskerckstraat, van Kinsbergenstraat, van Linschotenstraat, van Riebeeckstraat, van Speykstraat, Veenbies, Verdistraat, Vivaldistraat, Volmolenhoef, Wagnerstraat, Watertorenstraat, Weberstraat, Windmolenweg, Witveen, Zoutmanstraat, Zwartveen.

Woensdagroute

Route 3:

Aletta Jacobsstraat, Alexanderstraat, Bas Dongen, Berkenheuvelstraat, Biezen, Bolkensteeg, Cimbaalpad, Crispijnhof, Dongeheuvel, Dongepark, Dr. W. Dreeslaan, Fagotpad, Gasthuisstraat, Geer, Gerardus Majellastraat, Harmonieplein, Hertog Janstraat, Heuvel (huisnummers 10, 12, 12A en 13), Heuvelstraat, Hoge Ham (huisnummers 21 t/m 177), Hoogt, Jan Willemenstraat, Julianastraat (huisnummers 109 t/m 151 oneven en 118 t/m 134 even), Kardinaal van Rossumstraat, Kerkstraat, Klarinethof, Klinkerpad, Looiersplein, Mgr. Ariënsstraat, Mgr. Poelsstraat, Mgr. Schaepmanlaan (huisnummers 4 t/m 20 even), Min. Aalberselaan, Modestusstraat, Nieuwstraat, Oranjeplein, Paukenlaan, Piccolopad, Prins Bernhardstraat, Reparatusstraat, Rijensestraatweg (huisnummers oneven en 58), Rosariopark, Sint Josephstraat (huisnummers 128 t/m 180 even en 133 t/m 197 oneven), Sportlaan, Stoomberg, Tamboerijnlaan, Theodoorstraat, Torenstraat, Tramstraat (huisnummers 38 t/m 78 oneven en 65 t/m 127 even), Triangellaan, Trompethof, Wilhelminaplein, Wilhelminastraat, Willem van Duvenvoordestraat, Zuivelstraat.

Route 4:

Akkermansstraat, Bergmolenstraat, Berkenstraat, Beukenstraat, Bosweg, C.L. Bressersstraat, Deken Batenburgstraat, Deken Oomenstraat, Doremansteeg, Dr. Kuyperstraat, Dr. Mollerstraat, Eikenstraat, Eindsestraat (behalve huisnummers 143 en 145), Emmastraat, Esdoornstraat, Haanse Hoef, Hazelaarstraat, Hoefsmid, Hoge Ham, Hogekant, Jan Mertenslaan, Julianastraat (huisnummers 1 t/m 107a), Kanaaldijk Noord, Kanaalstraat, Kastanjestraat, Kwartelweg, Leeuweriklaan, Lijsterlaan, Lindenstraat, Meidoornstraat, Mgr. Nolenslaan, Min. Goselinglaan, Min. Loeffstraat, Min. Ruys de Beerenbrouckstraat, Molensteeg, Monnendijk, Nachtegaallaan, Nieuwstraat, Oude Baan, Pastoor Dirvenstraat, Prins Hendrikstraat, Prinses Amaliastraat, Prinses Beatrixstraat, Prinses Irenestraat, Prinses Margrietstraat, Prinses Marijkestraat, Prinses Maximastraat, Roeloff van Dalemstraat, Schoenmaker, Sint Josephstraat (huisnummers 10 t/m 106 even 3 t/m 131 oneven), Tramstraat (huisnummers 1 t/m 49 oneven en 4 t/m 32 even), Uiterste Stuiver Oost, Veepad (huisnummer 33), Veldstraat, Vennen, Vierbundersweg (huisnummers 125 t/m 165-33), Vinkenlaan, Wagenmaker, Wilgenstraat, Zadelmaker.

Donderdagroute:

Route 5:

Aardbeigaarde, Appelgaarde, Bessengaarde, Beverdonk, Bieslooktuin, Bolkensteeg (behalve huisnummers 39 en 41), Boterweide, Citroengaarde, Dassendonk, Distelweide, Donk, Drijversveld, Druivengaarde, Dwarsweg, Eendenhof, Egeldonk, Gaarde, Ganzenhof, Gruttohof, Hazendonk, Hertenveld, Hof, Houtsniphof, Jagersveld, Kamilletuin, Kersengaarde, Klaverweide, Konijnendonk, Kruidentuin, Lavendeltuin, Lepelaarshof, Lupineweide, Marterdonk, Meerkoethof, Meeuwenhof, Meloengaarde, Mgr. Schaepmanlaan (huisnummers 3 t/m 59 oneven), Mispelgaarde, Moerbeigaarde, Notengaarde, Ooievaarshof, Otterdonk, Perengaarde, Perzikgaarde, Procureurweg, Pruimengaarde, Reigershof, Rendierveld, Roerdomphof, Rozemarijntuin, Schuttersveld, Thorbeckelaan, Tuin, Veld, Venkeltuin, Vossendonk, Weide, Wezeldonk, Wolvendonk, Zonneweide, Zuringweide

Route 6:

Aaltostraat, Anna Blamanstraat, Anton van Duinkerkenstraat, Arthur van Schendelstraat, Belcampostraat, Berlagestraat, Bijvoetstraat, Binnenweg, Bradleystraat, Breedstraat, Capelsedreef, Churchillstraat, Coba Pulskensstraat, Cousinsstraat, Dudokstraat, Duikerstraat, E. du Perronstraat, Ed Hoornikstraat, Eindsestraat (huisnummers 143 en 145), F. Bordewijkstraat, Fazantenweg (huisnummers 24 t/m 50), Gaudistraat, Gemeentenweg (huisnummers 23 t/m 89), Gerrit Achterbergstraat, Gropiusstraat, Heibloemstraat, Heiweg, Hortastraat, J.J. Slauerhoffstraat, Jan Aardenstraat, Jan de Rooijstraat, Kapelaan Mangnusstraat, Le Corbusierstraat, Louis-Paul Boonstraat, Lucebertstraat, Maczekstraat, Marnix Gijsenstraat, Martinus Nijhoffstraat, Maurice Gilliamsstraat, Menno ter Braakstraat, Merkelbachstraat, Mies van der Rohestraat, Miet Cornelissenstraat, Moersedreef, Montgomerystraat, Nervistraat, Nieuweweg, Oudstraat, Pattonstraat, Paul Rodenkostraat, Paul van Ostayenstraat, Rietveldstraat, Rooseveltstraat, Ruiterbaan, Simon Vestdijkstraat, Simondsstraat, Theo Swartjesstraat, Vaartweg (huisnummers 120 t/m 202 even en 125 t/m 173 oneven (Dongen)), van Ravesteynstraat, Willem Elsschotstraat

Vrijdagroute:

Route 7:

In Dongen:

Eksterstraat, Fazantenweg (huisnummers 2 t/m 19), Gemeentenweg (huisnummers 3 t/m 13), Hoefweg, Hubertusstraat, IJsvogelstraat, Kievitstraat, Klein Dongenseweg, Meester Janssenweg, Patrijzenweg, Vaartweg (huisnummers 4 t/m 116 even en 3 t/m 115 oneven), Vogelenzangweg, Wielewaalstraat, Wildzangweg.

In 's Gravenmoer:

Aakpark, Bieselaar, Capelseweg, Damschuit, De Werf, Dokter Koekkoeklaan, Dwarsdijk, Emmalaan, Grutterijstraat, Havenkade, Hoefslag, Hollandse Tuin, Hoofdstraat, Julianalaan, Kerkdijk, Kerkebosdreef, Klipper, Korte Veertel, Lange Veertel, Molendijk, Molenvaartje, Prinsenstraat, Slagenland, Stadhoudersdijk, Stevenshof, Vaartweg, Waspikseweg, Wielstraat, Wilhelminalaan, Zwaanstraat.

Artikel 8 Het in bijzondere gevallen ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen

Als het voor de inzameldienst door werkzaamheden en/of omstandigheden niet mogelijk is om de normale inzamelplaatsen te bereiken en/of de inzameling op de normale manier te laten verlopen, kunnen op grond van artikel 12 van de verordening, voor de duur van de werkzaamheden en/of omstandigheden tijdelijke inzamelplaatsen en andere dagen en tijden van inzameling worden aangewezen, welke worden bekendgemaakt in de daarvoor aan de gemeente ter beschikking staande media.

Artikel 9 Inzameling bedrijfsafvalstoffen door de inzameldienst

Op grond van artikel 13 van de verordening kan de inzameldienst ook bedrijfsafval uit de kantoor- winkel- en dienstensector inzamelen

Artikel 10 Ter inzameling aanbieden van bedrijfsafvalstoffen aan de inzameldienst

Bedrijven die krachtens artikel 14, derde lid, van de verordening bedrijfsafvalstoffen aanbieden, dienen deze aan te bieden overeenkomstig de in de verordening en dit uitvoeringsbesluit gestelde regels.

Artikel 11 Ter inzameling aanbieden van bedrijfsafvalstoffen aan een ander dan de inzameldienst

Het college stelt op grond van artikel 15, eerste lid, van de verordening de volgende regels:

  • a.

    in het centrum (op en binnen het gebied omsloten door de volgende straten: Kardinaal van Rossumstraat, Tramstraat, Sint Josephstraat, Hoge Ham en Gasthuisstraat) mag het bedrijfsafval alleen worden ingezameld tussen 08.00 en 18.00 uur;

  • b.

    de inzamelmiddelen mogen niet op of aan de openbare weg geplaatst worden anders dan voor onmiddellijke overdracht aan de inzamelaar;

  • c.

    de gebruikte inzamelmiddelen dienen na lediging onmiddellijk te worden teruggeplaatst in of op het perceel van de gebruiker overeenkomstig de daarvoor geldende regels.

Artikel 12 Inwerkingtreding

Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking op 4 januari 2016.

Artikel 13 Citeerbepaling

Dit uitvoeringsbesluit wordt aangehaald als: Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening van de gemeente Dongen 2016.