Regeling vervallen per 01-01-2021

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Geldend van 01-07-2001 t/m 31-12-2020

Intitulé

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

De raad van de gemeente Ferwerderadiel;

overwegende, dat de rechtspositie van de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand momenteel voornamelijk is vastgelegd in verschillende besluiten en onderlinge afspraken;

dat het aanbeveling verdient de rechtspositie in een afzonderlijke regeling vast te leggen en dat het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) in verband daarmee een voorbeeld-rechtspositieregeling heeft ontworpen;

dat over vaststelling van de navolgende rechtspositieregeling, die gebaseerd is op het voorbeeld, overeenstemming is bereikt in de commissie voor georganiseerd overleg;

gelet op de circulaire van het LOGA van 28 januari 2000, kenmerk CvA/2000000364, Lbr. 001/18, CvA/LOGA 00/03;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 april 2001, nummer 8/38.01;

Besluit:

vast te stellen de volgende

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

a.

buitengewoon ambtenaar

:

de persoon die door burgemeester en wethouders is aangesteld als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand;

b.

Car/Uwo

:

de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst van de gemeente Ferwerderadiel.

Artikel 2 Aanstelling

  • 1.

    Aanstelling geschiedt in vaste dienst of in tijdelijke dienst voor bepaalde of onbepaalde tijd.

  • 2.

    Een aanstelling voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege.

Artikel 3 Bezoldiging

  • 1.

    De buitengewoon ambtenaar ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap.

  • 2.

    De vergoeding is gelijk aan driemaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, bijlage IIa van de Car/Uwo, verhoogd met het percentage van de vakantietoelage van artikel 6.3, tweede lid, van de Car/Uwo.

  • 3.

    De vergoeding van het tweede lid wordt verhoogd met het percentage van de eindejaarsuitkering van artikel 3.6 van de Car/Uwo.

  • 4.

    Ter compensatie van het niet genieten van het vakantieverlof als bedoeld in artikel 6.2 van de Car/Uwo, wordt een extra vergoeding toegekend ter hoogte van 8,6 % van het totaal van de vergoedingen op basis van de voorgaande twee leden.

Artikel 4 Onkosten- en reiskostenvergoeding

  • 1.

    In de bezoldiging van de buitengewoon ambtenaar, als bedoeld in artikel 3, is een tegemoetkoming in de gemaakte onkosten begrepen van ƒ 10,-- (4,53 Euro) per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap. Deze onkostenvergoeding strekt niet ter dekking van gemaakte reiskosten.

  • 2.

    Reiskosten kunnen binnen een maand na afloop van het kwartaal waarin de kosten zijn gemaakt, worden gedeclareerd bij burgemeester en wethouders. Als vergoeding geldt het bedrag per kilometer dat op grond van de Bezoldigingsverordening is vastgesteld voor dienstreizen van ambtenaren

Artikel 5 Aanspraken bij langdurige ziekte

  • 1.

    Bij ziekte van de buitengewoon ambtenaar gedurende meer dan drie maanden zijn de artikelen 7.2 (recht op bezoldiging bij ziekte) en 7.4 (samenloop van bezoldiging bij ziekte met arbeidsongeschiktheidsuitkering) van de Car/Uwo van overeenkomstige toepassing.

  • 2.

    Voor toepassing van lid 1 wordt onder bezoldiging verstaan: de gemiddelde vergoeding over de 12 maanden onmiddellijk voorafgaande aan het ziekteverzuim.

Artikel 6 Ontslag en schorsing

  • 1.

    Burgemeester en wethouders verlenen de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand ongevraagd eervol ontslag wegens het bereiken van de 70-jarige leeftijd. Het ontslag gaat in op de eerste dag van de maand volgende op die waarin de leeftijd van 70 jaar is bereikt.

  • 2.

    De ingangsdatum van het ontslag als bedoeld in het vorige lid, kan maximaal drie keer met een periode van één jaar worden opgeschort, indien dat naar het oordeel van burgemeester en wethouders in het belang van de dienst is.

  • 3.

    Verder kan ontslag worden verleend overeenkomstig de artikelen 8.1 (op verzoek), 8.4 (wegens reorganisatie), 8.5 (wegens arbeidsongeschiktheid), 8.6 (wegens onbekwaamheid of ongeschiktheid), 8.7 en 8.8 (overige ontslaggronden) en 8.13 (als disciplinaire straf) van de Car/Uwo.

  • 4.

    Schorsing van de buitengewoon ambtenaar vindt plaats overeenkomstig artikel 8.15.1 en 8.15.2 van de Car/Uwo.

Artikel 7 Overige rechten en plichten

De artikelen 15.1.1, 15.1.3, 15.1.4, 15.1.5, 15.1.6, 15.1.12, 15.1.14, 15.1.15, 15.1.16, 15.1.19, 15.1.20 en 15.1.23 van de Car/Uwo zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 8 Plichtsverzuim

De buitengewoon ambtenaar die de hem of haar opgelegde verplichtingen niet nakomt of zich overigens schuldig maakt aan plichtsverzuim, kan disciplinair worden gestraft, overeenkomstig hoofdstuk 16 van de Car/Uwo.

Artikel 9 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2001.

Ondertekening

ALDUS besloten in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Ferwerderadiel van 17 mei 2001.
,voorzitter.
,griffier.