Regeling vervallen per 06-01-2014

Informatiebeveiligingsplan GBA

Geldend van 25-07-2011 t/m 05-01-2014

Intitulé

Informatiebeveiligingsplan GBA

Het college van de gemeente Laren heeft het Informatiebeveiligingsplan GBA vastgesteld.

Hoofdstuk 1 Aanleiding

Artikel 1

Het College van B&W heeft in de beleidsnotitie ‘algemeen beveiligingsbeleid’ opdracht verstrekt aan de afdelingsmanager Publiek, Vergunningverlening en Handhaving om zorg te dragen voor specifiek beleid op het gebied van beveiliging van de informatievoorziening teneinde te voldoen aan wet- en regelgeving op dit terrein;

Artikel 2

Het beveiligingsbeleid informatievoorziening stelt kaders en normen ten aanzien van informatiebeveiligingsbeleid. Deze dienen te worden vertaald naar maatregelen, welke dienen te worden geïmplementeerd, uitgevoerd en gehandhaafd. De uitwerking hiervan vindt plaats in één of meerdere informatiebeveiligingsplannen. De afdelingsmanager Publiek, Vergunningverlening en Handhaving is hiervoor direct verantwoordelijk onder de eindverantwoordelijkheid van het College van B&W.

Artikel 3

Op grond van de Wet GBA is het gemeentebestuur verplicht te voorzien in de beveiliging van de GBA. Het informatiebeveiligingsplan GBA geeft uitvoering aan deze wettelijke voorschriften;

Artikel 4

Met de bekrachtiging van het informatiebeveiligingsplan GBA geeft de afdelingsmanager Publiek, Vergunningverlening en Handhaving opdracht aan de afdeling Staf en Ondersteuning om uitvoering te geven aan hetgeen dat in het beveiligingsplan GBA is bepaald.

Artikel 5

Het informatiebeveiligingsplan GBA heeft verbindingen en relaties met de volgende bedrijfsonderdelen van de gemeentelijke organisatie:

a. Het College van B&W fungeert als opdrachtgever

b. De afdeling Publiek, Vergunningverlening en Handhaving is verantwoordelijk voor de uitvoering

c. De verantwoordelijke lijnmanager GBA fungeert als gebruiker / exploitant van de voor hen beschikbare geautomatiseerde werkprocessen en/of GBA-applicatie

d. De afdeling Staf en Ondersteuning fungeert als aanbieder van de geautomatiseerde werkomgeving en zorgt voor de benodigde expertise voor een juiste en ongestoorde werking van de informatievoorziening in bredere zin dan alleen de GBA-applicatie;

Artikel 6

Deze beleidsnotitie heeft tevens raakvlakken met het beleid en de daaruit voortvloeiende procedures die zijn gericht op:

• de operationele veiligheid van de Gemeentelijke Basis Administratie Persoonsgegevens, zoals deze zijn vastgelegd in het Handboek Beveiliging GBA.

Hoofdstuk 2 Doel en verantwoordelijkheden

Artikel 7

Het Informatiebeveiligingsplan GBA geeft invulling aan de door B&W gestelde doelen en verantwoordelijkheden ten aanzien van het informatiebeveiligingsbeleid.

Ondertekening

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Laren in de vergadering van 2 september 2009.

Bijlage Bijlagen

Informatiebeveiligingsplan GBA Laren Context en Toelichting