Beleidsregels voor het omzetten van guldenbedragen in eurobedragen in geldende verordeningen met guldenbedragen

Geldend van 26-01-2002 t/m heden

Intitulé

Beleidsregels voor het omzetten van guldenbedragen in eurobedragen in geldende verordeningen met guldenbedragen

I Inhoud

1.Algemeen

In 2002 kunnen nog aanslagen/rekeningen worden opgelegd op grond van verordeningen uit het jaar 1999, 2000 en 2001. Deze verordeningen bevatten guldenbedragen.

Vanaf 1 januari 2002 luiden aanslagen in euro, ook aanslagen op basis van verordeningen uit 1999, 2000 en 2001. Derhalve dient een omzetting plaats te vinden. Onderstaande beleidsregels geven aan hoe deze omzetting geschiedt waarbij vooral de afronding van belang is.

2.Toepassing

Toepassing van deze beleidsregel geschiedt bij het opleggen van een aanslag/rekening op basis van een verordening uit 1999, 2000 of 2001.

3.Uitgangspunt

Uitgangspunt bij het bepalen van de belastingschuld zijn de heffingsmaatstaf en tarieven omgerekend in euro. De belastingschuld wordt derhalve bepaald in euro.

4.Hoofdregel

De algemene regel die wordt gehanteerd bij de omrekening van gulden- in eurobedragen is:

Technisch omrekenen door de guldenbedragen te delen door 2,20371, waarbij het resultaat wordt afgerond op twee cijfers achter de komma (eurocenten).

5. Specifieke situaties

WOZ-waarde

Een WOZ-waarde van een object dat in guldens luidt zal technisch worden omgerekend en naar beneden worden afgerond op hele euro’s.

­heffingseenheid

Het tarief van de onroerendezaakbelasting wordt geheven per heffingseenheid. Deze bedroeg in gulden 5.000. Dit bedrag wordt technisch omgerekend en afgerond op hele euro’s.

Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking.

Citeertitel

De regeling wordt aangehaald als: Beleidsregels voor het omzetten van guldenbedragen in eurobedragen in geldende verordeningen met guldenbedragen.