Regeling vervallen per 01-01-2010

Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen

Geldend van 01-01-2009 t/m 31-12-2009

Intitulé

Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen

DE RAAD DER GEMEENTE HEYTHUYSEN

overwegende dat de evaluatie van de subsidieverordeningen aanleiding geeft tot vaststelling van een nieuwe Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 16 oktober 2000;

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet en de Algemene subsidieverordening gemeente Heythuysen;

b e s l u i t :

tot vaststelling van de Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen;

Artikel 1

Aan instellingen die op grond van de Algemene subsidieverordening gemeente Heythuysen in aanmerking komen voor subsidiëring kan een investeringssubsidie worden toegekend in de door het college goedgekeurde kosten van zaken als bedoeld in de artikelen 3 en 4.

Artikel 2

Artikel 1 is niet van toepassing op harmonieën, fanfares, brassbands, schutterijen/drumbands, voor zover het betreft investeringskosten voor aankoop van instrumenten en uniformen, alsmede op de in de gemeente gevestigde en gesubsidieerde gemeenschapsaccommodaties voor zover het betreft aanvragen voor een investeringssubsidie in de kosten van aankoop van roerende zaken.

Artikel 3.

  • 1. Een aanvraag om een investeringssubsidie in de kosten van:

    • a.

      aankoop van de grond met bestaande accommodatie;

    • b.

      de bouw, verbouw en uitbreiding van een accommodatie;

    • c.

      de eerste inrichting welke noodzakelijk is om een accommodatie te gebruiken overeenkomstig de daaraan gegeven bestemming;

    • d.

      vervangingskosten en kosten van groot onderhoud aan accommodaties;

    dient bij het college te worden ingediend.

  • 2. Ten behoeve van het verkrijgen van goedkeuring als bedoeld in lid 1 dient te wordenovergelegd:

    • a.

      en omschrijving van de noodzaak om tot aankoop, bouw, verbouw of uitbreiding over te gaan, tevens inhoudende een opgave van het te verwachten gebruik van de accommodatie, mede in relatie tot de financiële haalbaarheid voor zowel de gemeente als de instelling; e

    • b.

      en bestek met tekeningen, een opgave van de aankoopkosten alsmede een taxatierapport van een beëdigd makelaar/taxateur bij de aankoop van een bestaande accommodatie; e

    • c.

      en eenduidige omschrijving van de bestemming van het investeringsobject; e

    • d.

      en gespecificeerde kostenraming; indien werkzaamheden in eigen beheer worden verricht wordt in het financieringsplan of de exploitatie-opzet de aard en omvang daarvan aangegeven; e

    • e.

      en financieringsplan, vergezeld van een exploitatiebegroting waarin de lasten van de stichting van de accommodatie zijn verwerkt.e

Artikel 4.

Voor het toekennen van een investeringssubsidie in de kosten van aankoop van roerende zaken worden door het college beleidsregels vastgesteld.

Artikel 5.

  • 1. De subsidiabele kosten voor het bepalen van het investeringssubsidie worden per aanvraag vastgesteld, met inachtneming van het gestelde in bijlage I behorende bij deze verordening.

  • 2. Met de realisering van de werkzaamheden samenhangend met de investering, respectievelijk het doen van uitgaven ter zake de investering mag niet worden begonnen alvorens op de aanvraag is beschikt.

Artikel 6.

  • 1. Het subsidie als bedoeld in artikel 1 bedraagt 10% van de door het college vastgestelde subsidiabele kosten.

  • 2. In bijzondere gevallen kan het college, na advies van de commissie welzijn, in het belang van een goed welzijnsbeleid, een hoger subsidie toekennen.

Artikel 7

Van alle door het college op basis van deze verordening genomen besluiten wordt mededeling gedaan aan de commissie welzijn.

Artikel 8 (Invoering euro €)

De in het kader van deze deelverordening en bijlage gehanteerde subsidiebedragen, voor zover vastgesteld in Nederlandse guldens, worden met ingang van 1 januari 2002 betaald in euro’s, zoals de bedragen tussen haakjes zijn aangegeven.

Artikel 9 (Citeerartikel en slotbepaling)

Deze verordening wordt aangehaald als: “Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen “ , treedt in werking op 1 november 2000 en geldt vanaf het subsidiejaar 2001.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heythuysen van
28 november 2000.
De secretaris, De voorzitter,

Bijlage I als bedoeld in artikel 5 van de Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen, vastgesteld bij raadsbesluit van 24 oktober 2000.

Voor de uitvoering van de Deelverordening subsidiëring investeringen welzijnswerk gemeente Heythuysen zijn de navolgende nadere bepalingen van toepassing.

Aankoop, nieuwbouw, verbouw en uitbreiding

  • 1.

    De noodzaak tot aankoop, nieuwbouw, verbouw of uitbreiding van een accommodatie dient door de instelling te worden aangetoond, mede in relatie tot de financiële haalbaarheid voor zowel de gemeente als de instelling.

  • 2.

    Als toetsingscriteria kunnen worden gehanteerd: aantal elftallen/teams, aantal leden, bestaansduur/-zekerheid van de vereniging alsmede de doelstelling, aantal velden, levensduur bestaande accommodatie/installatie.

  • 3.

    Investeringssubsidies ten behoeve sportverenigingen blijven beperkt tot de kleed- / clubgebouwen en de daartoe behorende primaire voorzieningen, waaronder worden verstaan die voorzieningen welke verband houden met de sportbeoefening of de verruiming van de mogelijkheden daartoe, zoals kleedlokalen, doucheruimten, scheidsrechtslokalen, E.H.B.O. ruimte en berging. De voorzieningen worden gebaseerd op gemiddelde kwaliteitsnormen (geen luxe uitvoeringen).

  • 4.

    Van subsidiëring zijn uitgesloten kantines.

Vervangingskosten en groot onderhoud

  • 1.

    In de goedgekeurde vervangingskosten en kosten van groot onderhoud aan accommodaties kan een subsidie worden verleend, onder de volgende voorwaarden:

    • a.

      er dient sprake te zijn van vervanging van het bestaande c.q. vernieuwing ervan. Hierbij kan worden gedacht aan vervanging van bouwelementen, kozijnen, daken e.d.;

    • b.

      tot subsidieverlening wordt slechts overgegaan indien kan worden aangetoond dat periodiek onderhoudswerken zijn verricht op basis van een onderhoudsplan;

    • c.

      subsidie wordt over het algemeen slechts verleend indien de goedgekeurde kosten van noodzakelijk geachte vervanging c.q. groot onderhoud (op aanneembasis) meer dan f. 5.000,00 (€ 2270,00) bedragen;

    • d.

      met de vervangingswerken c.q. groot onderhoudswerkzaamheden mag niet eerder worden gestart, dan nadat het verzoek om een investeringssubsidie door het college is beslist.

  • 2.

    Van subsidiëring zijn uitgesloten kantines.