Regeling vervallen per 01-01-2010

Deelverordening subsidiëring volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vormings- en ontwikkelingswerk gemeente Heythuysen

Geldend van 01-01-2009 t/m 31-12-2009

Intitulé

Deelverordening subsidiëring volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vormings- en ontwikkelingswerk gemeente Heythuysen

DE RAAD DER GEMEENTE HEYTHUYSEN

overwegende dat de evaluatie van de subsidieverordeningen aanleiding geeft tot vaststelling van een nieuwe Deelverordening subsidiëring volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vormings- en ontwikkelingswerk gemeente Heythuysen;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 16 oktober 2000;

gehoord het advies van de commissie welzijn dd. 4 oktober 2000;

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet en de Algemene subsidieverordening gemeente Heythuysen;

B e s l u i t :

tot vaststelling van een nieuwe Deelverordening subsidiëring volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vormings- en ontwikkelingswerk gemeente Heythuysen.

Artikel 1 (Stichting Padagogisch Sociaal Maatschappelijk Werk Midden-Limburg)

Aan de Stiching Pedagogisch Sociaal Maatschappelijk Werk Midden-Limburg te Roermond wordt een jaarlijks subsidie toegekend van f. 200,00 (€ 91,00) per deelnemer uit de gemeente Heythuysen aan het door de Herman Broerenschool te Roermond georganiseerd vakantiekamp.

Artikel 2. (B.E. Laurentiusgroep Midden-Limburg)

Aan de Stichting Laurentiusgroep Midden-Limburg te Roermond wordt jaarlijks ten behoeve van de deelneming aan het vakantiekamp door verstandelijk gehandicapte kinderen een subsidie toegekend van f. 175,00 (€ 80,00) per deelnemer uit de gemeente Heythuysen.

Artikel 3 (Basissport Limburg)

Aan de Stichting Basissport Limburg te Sittard wordt jaarlijks een subsidie toegekend van f.150,00 (€ 69,00) per deelnemer uit de gemeente Heythuysen.

Artikel 4 (Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg)

Het subsidie aan de Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg wordt vastgesteld op basis van regionale afspraken en conform de met de aangesloten gemeenten gesloten convenanten/overeenkomsten.

Artikel 5. (Stichting Slachtofferhulp Midden-Limburg)

Aan de Stichting Slachtofferhulp Midden-Limburg wordt jaarlijks een subsidie toegekend op basis van regionale afspraken en op basis van een vooraf door burgemeester en wethouders goed te keuren instellingsbegroting.

Artikel 6. (Stichting Gehandicaptenbelangen Leudal)

Aan de Stichting Gehandicaptenbelangen Leudal wordt een jaarlijks subsidie toegekend op basis van regionale afspraken en naar rato van het aantal inwoners.

Artikel 7 (E.H.B.O.- verenigingen)

Het subsidie aan een instelling welke uit minimaal 15 leden bestaat en zich richt op het voorkomen van ongevallen en het verlenen van verantwoorde (eerste) hulp bij ongelukken, alsmede het opleiden van leden tot het behalen van het E.H.B.O.-diploma bedraagt:

  • a.

    een basisbedrag van f. 750,00 (€ 350,00);

  • b.

    een bedrag van f. 10,00 (€ 5,00) per lid woonachtig in de gemeente Heythuysen;

  • c.

    een bijdrage van 80% van de door burgemeester en wethouders goedgekeurde huisvestingskosten met een maximum van f. 1.000,00 (€ 460,00).

Artikel 8 (Afdelingen Nationale Vereniging de Zonnebloem)

Aan de in de gemeente Heythuysen werkzame afdelingen van de Nationale Vereniging de Zonnebloem wordt een jaarlijks subsidie toegekend van:

  • a.

    een basisbedrag van f. 500,00 (€ 230.00);

  • b.

    een bijdrage van 100% van de door burgemeester en wethouders goedgekeurde huisvestingskosten met een maximum van f. 750,00 (€ 350,00).

Artikel 9 (Onvoorziene gevallen)

In de gevallen waarin deze deelverordening niet voorziet beslissen burgemeester en wethouders.

Artikel 10 (Invoering euro ( €)

De in het kader van deze deelverordening gehanteerde subsidiebedragen, voor zover vastgesteld in Nederlandse guldens, worden met ingang van 1 januari 2002 betaald in euro’s, zoals de bedragen tussen haakjes zijn aangegeven.

Artikel 11(Citeerartikel en slotbepaling)

Deze deelverordening wordt aangehaald als “Deelverordening subsidiëring volksgezondheid, maatschappelijke dienstverlening, vormings- en ontwikkelingswerk gemeente Heythusyen”, treedt in werking op 1 november 2000 en geldt vanaf het subsidiejaar 2001.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heythuysen op
28 november 2000.
De secretaris, De voorzitter,