Regeling vervallen per 03-06-2010

Regeling ambtseed/-belofte gemeente Leudal

Geldend van 11-09-2008 t/m 02-06-2010

Intitulé

Regeling ambtseed/-belofte gemeente Leudal

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEUDAL

gelet op het bepaalde in artikel 15:1:2 van de CAR/UWO;

b e s l u i t e n :

vast te stellen de navolgende regeling ambtseed / belofte gemeente Leudal

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder Ambtenaar:

De ambtenaar in de zin van artikel 1:1 lid 1 sub a en artikel 1:2 sub a, d, e en f van de CAR.

Artikel 2

Het mondeling afleggen van de ambtseed of belofte wordt verplicht gesteld voor elke ambtenaar die na 31 december 2007 in dienst is getreden bij de gemeente Leudal. Externen wordt verzocht een geheimhoudingsverklaring in te vullen.

Artikel 3

De eed of belofte wordt door de ambtenaren afgelegd ten overstaan van de gemeentesecretaris. De medewerkers van de griffie doen dit ten overstaan van de burgemeester. De eed of belofte wordt zo snel mogelijk (binnen 4 weken) na indiensttreding afgelegd.

Artikel 4

Het afleggen van de eed of belofte gebeurt als volgt:

  • a)

    De te beëdigen persoon is vrij in zijn keuze tussen eed en belofte. Tevoren wordt hem naar zijn keuze gevraagd.

  • b)

    Aan de eed of belofte aflegging gaat een korte toespraak vooraf, waarin wordt gewezen op de bijzondere verantwoordelijkheid van de gemeente, de bijzondere positie van het personeel van de gemeente (gedragscode) en de waarde en inhoud van de eed of belofte.

  • c)

    De gemeentesecretaris leest de formule voor zoals op bijgevoegd formulier staat beschreven.

  • d)

    Degene, die de eed/belofte aflegt, moet staande, de twee voorste vingers van zijn rechterhand aaneengesloten opsteken en daarbij de woorden uitspreken die bij de eed- belofte aflegging horen en op bijgevoegd formulier beschreven staat. Tevens wordt de gedragscode uitgereikt.

  • e)

    Indien de ambtenaar zich, vanuit bepaalde overtuigingen, verplicht acht de eed of belofte op een andere wijze af te leggen, is afwijking van de voorgeschreven vorm toegestaan.

Artikel 5

Naast de mondelinge aflegging van de eed (belofte) moet in tweevoud een formulier volgens bijgaand model worden opgemaakt en ondertekend. Eén exemplaar wordt in het personeelsdossier opgeborgen en het andere wordt uitgereikt aan degene, die de eed of belofte heeft afgelegd.