Regeling papierinzameling Leudal 2008

Geldend van 28-08-2008 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2008

Intitulé

Regeling papierinzameling Leudal 2008

Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Vereniging

Een in de gemeente Leudal gevestigde vereniging/stichting/instelling, zonder winstoogmerk, die een vergunning heeft ingevolge de Afvalstoffenverordening voor het inzamelen van huishoudelijk oud papier in de gemeente Leudal.

Huishoudelijk oud papier

Oud papier en karton, afkomstig uit particuliere huishoudens.

Brengmethode

Een systeem van inzameling van huishoudelijk oud papier, welk bestaat uit het (tijdelijk of permanent) plaatsen van één of meerdere voorzieningen (containers) op een vooraf met de gemeente overeengekomen locatie. Burgers kunnen hier hun huishoudelijk oud papier op bepaalde tijden naartoe brengen.

Ophaalmethode

Een systeem van inzameling vna huishoudelijk oud papier, waarbij het huishoudelijk oud papier huis aan huis wordt ingezameld door de vereniging. middels inzet van eigen vervoermiddelen of kraakperswagens.

Gemeentelijke inzamelvergoeding

Door het college van B en W vastgestelde bijdrage van 3,3 eurocent ingezameld huishoudelijk oud papier.

Artikel 2.

Voor een bijdrage op grond van deze regeling komen in aanmerking de verenigingen als bedoeld in artikel 1.

Artikel 3

De inzameling van papier dient plaats te vinden door tussenkomst van een door de gemeente Leudal aangestelde inzamelaar c.q. overkoepelende organisatie.

Artikel 4

In deze regeling wordt, qua inzamelvergoeding, géén onderscheid gemaakt tussen ophaalmethode en brengmethode.

Artikel 5

Verenigingen, als bedoeld in artikel 1, komen in aanmerking voor een gemeentelijke inzamelvergoeding voor het door hen ingezamelde huishoudelijk oud papier van 3,3 eurocent per kg.

Artikel 6

Deze regeling heeft uitsluitend betrekking op de in artikel 1 bedoelde verenigingen.

Artikel 7

Om voor de inzamelvergoeding in aanmerking te komen dient door de vereniging minimaal één keer per maand huishoudelijk papier te worden ingezameld volgens de bij de inzamelvergunning vermelde gebieden inzamelmethode.

Artikel 8

Uitbetaling van inzamelkosten vindt plaats op basis van facturen van de door de gemeente Leudal aangestelde inzamelaar c.q. overkoepelende organisatie.

Artikel 9

Misbruik van deze regeling of het niet nakomen van de voorwaarden kan leiden tot intrekking van de inzamelvergunning. Ten onrechte uitbetaalde bedragen kunnen worden teruggevorderd.

Artikel 10

Het is verboden om andere categorieën oud papier in te zamelen dan huishoudelijk oud papier.

Artikel 11

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd om ter verkoming van misbruik van deze regeling of in het belang van het beter functioneren van de regeling nadere voorschriften te stellen.

Artikel 12

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2008 en is geldig tot en met 31 december 2011

Artikel 13

De regeling wordt telkens met een periode van drie jaar verlengd, tenzij de gemeente, met inachtneming van een beëindigingstermijn van drie maanden, de regeling beëindigd.

Artikel 14

Deze regeling kan worden aangehaald als "Regeling papierinzameling Leudal 2008".