Regeling vervallen per 08-10-2020

Regeling algemene dienst gemeente Leudal

Geldend van 31-10-2013 t/m 07-10-2020 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2013

Intitulé

Regeling algemene dienst gemeente Leudal

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEUDAL

gelet op artikel 2:1A en 2:1B van de CAR;

gezien de bereikte overeenstemming in het Georganiseerd Overleg van 8 oktober 2013;

b e s l u i t e n :

vast te stellen de navolgende

Regeling Algemene Dienst Gemeente Leudal

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • 1.

    Medewerker:

    de ambtenaar in de zin van artikel 1:1, lid 1, sub a van de CAR.

  • 2.

    Functie:

    samenstel van opgedragen werkzaamheden met daaraan verbonden competenties binnen de kaders van het functieprofiel.

  • 3.

    Passende functie:

    een functie die aan de medewerker redelijkerwijs in verband met zijn persoonlijkheid, zijn omstandigheden (kennis, vaardigheden, interesse, gezondheid, opleiding, scholing en salarisniveau) en de voor hem bestaande vooruitzichten kan worden opgedragen. Voor functies met een organiek schaalniveau tot en met schaal 11 wordt een teruggang in schaalniveau van één schaal als passend aangemerkt. Vanaf schaal 11A wordt een teruggang in schaalniveau van twee schalen als passend aangemerkt.

  • 4.

    Gedwongen mobiliteitskandidaat:

    de medewerker die niet kan terugkeren in de formatie en als boventallig wordt aangemerkt.

  • 5.

    Flexpool:

    pool van medewerkers die na een plaatsingsprocedure voorlopig niet geplaatst kunnen worden en flexibel inzetbaar zijn.

  • 6.

    Herplaatsingskandidaat:

    medewerker die in verband met arbeidsongeschiktheid de aan hem toegewezen functie niet meer kan uitoefenen.

  • 7.

    IWP:

    Individueel WerkPlan

Artikel 2 Nieuwe medewerkers

De nieuw in dienst tredende medewerker ontvangt een bericht van aanstelling in algemene dienst waarin de aan hem toegewezen functie wordt opgenomen.

Artikel 3 Inzetbaarheid

Medewerkers in algemene dienst zijn inzetbaar binnen de gehele organisatie op passende structurele en tijdelijke functies en op (projecten met) passende werkzaamheden.

Artikel 4 Jaarlijkse gesprekscyclus

  • 1. Gesprekken over de inzetbaarheid van de medewerker binnen de gemeentelijke organisatie worden gevoerd binnen het kader van de jaarlijkse gesprekscyclus.

  • 2. Leidinggevende en medewerker maken jaarlijks concrete afspraken over ontwikkeling en opleiding gericht op inzetbaarheid in de huidige functie (effectiviteit) of over doorstroom naar een andere passende functie. Deze afspraken worden vastgelegd in het IWP. De leidinggevende houdt bij het maken van de afspraken over ontwikkeling, opleiding of doorstroming, voor zover relevant, rekening met de persoonlijke situatie van de medewerker (leeftijd, gezondheid, gezinssituatie enz.). Naar aanleiding van de afspraken in het IWP kan een aanvullend loopbaanplan worden opgesteld.

  • 3. De leidinggevende faciliteert de medewerker in het realiseren van de afspraken over opleiding en ontwikkeling met inachtneming van het gestelde in hoofdstuk 17 CAR.

  • 4. De medewerker kan op grond van artikel 2:1B van de CAR worden verplicht een hem/haar aangeboden passende functie in de organisatie te accepteren.

Artikel 5 Ondersteuning

  • 1. De organisatie ondersteunt de leidinggevende en de medewerker bij het realiseren van de loopbaangerichte afspraken uit het IWP.

  • 2. Medewerkers die zich willen oriënteren op een vervolgfunctie, worden in de gelegenheid gesteld een loopbaantest af te leggen.

Artikel 6 Voorkeurspositie

Medewerkers in algemene dienst die in overleg met hun leidinggevende loopbaanafspraken hebben vastgelegd in het IWP en/of een loopbaanplan hebben opgesteld, hebben ná medewerkers uit de flexpool, gedwongen mobiliteitskandidaten en/of herplaatsingskandidaten een voorkeurspositie bij het vervullen van vacatures op hetzelfde niveau als de functie die zij vervullen, mits zij voldoen aan de functie-eisen.

Artikel 7 Hardheidsclausule

In die gevallen waarin (de toepassing van) deze regeling voor de medewerker onbedoeld tot een onbillijke of onredelijke situatie leidt, kan het college van deze regeling afwijken.

Artikel 8 Citeertitel en inwerkingtreding

Deze regeling kan worden aangehaald als "Regeling algemene dienst gemeente Leudal" en treedt in werking met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013.

Ondertekening

Heythuysen, 22 oktober 2013
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEUDAL,
De secretaris, De burgemeester,
mr. A.J.A. Rikken A.H.M. Verhoeven MPM