Beleidsregel zelfwerkzaamheid

Geldend van 10-11-2017 t/m heden met terugwerkende kracht vanaf 10-10-2017

Intitulé

Beleidsregel zelfwerkzaamheid

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal

Overwegende:

naast de reguliere ondersteuning van activiteiten in het sociale domein is een impuls nodig wordt geacht voor verbetering, vernieuwing en verbinding. Centraal staat het versterken van de kracht en de vaardigheden binnen verenigingen/stichtingen en het vrijwilligerspotentieel. Incidentele activiteiten en projecten die hierop zijn gericht en met een te verwachten duurzaam resultaat worden ondersteund. Dat geldt ook voor initiatieven die de leefbaarheid van de kernen vergroten.

BESLUIT

vast te stellen de

Beleidsregel zelfwerkzaamheid

Op dit moment wordt gewerkt aan de realisering van deugdelijke meerjarenonderhouds-plannen. Hierbij wordt ook het huurdersdeel in kaart gebracht. Daarnaast is op 30 mei j.l. het integraal beleidsplan openbare ruimte 2018-2028 vastgesteld. In dit plan vormt participatie in de openbare ruimte een belangrijk onderdeel. Het plan moet nog verder uitgewerkt worden.

Besloten is om, in afwachting van de resultaten van de onderhoudsplannen en de uitwerking van het beleidsplan openbare ruimte, op basis van maatwerk in overleg te gaan met zich aandienende initiatiefnemers.

Uitgaande van een beperking vooralsnog tot, in overleg met initiatiefnemer in te schatten, eenvoudige werkzaamheden of relatief eenvoudige werkzaamheden, kan voor de uitvoering van betreffende werkzaamheden voorzien worden in de vorm van facilitering en/of het beschikbaar stellen van een financiële bijdrage ter hoogte van 50%

Inwerkingtreding

Deze beleidsregel treedt in werking op 10 oktober 2017.

Ondertekening

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 10 oktober 2017.
De secretaris, De burgemeester,
H.K.W. Bekkers A.H.M. Verhoeven MPM