Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard houdende regels omtrent opleidingsverlof

Geldend van 02-11-2019 t/m heden

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard houdende regels omtrent opleidingsverlof

In 2005 is het Strategisch Opleidingsplan van de gemeente Lingewaard vastgesteld. Hierin is een nadere uitwerking van de CAR/UWO op lokaal niveau opgenomen (er zijn kaders gesteld) voor het verlenen van faciliteiten. Hieronder wordt uitgelegd wat e.e.a. in de praktijk betekent.

De volgende uitgangspunten t.a.v. opleidingsverlof zijn in de faciliteitenregeling verwerkt:

  • Er is naast het belang voor de organisatie ook een belang voor de medewerker te onderkennen. Daarom is gekozen om medewerkers een deel van hun eigen tijd te laten investeren, namelijk 25%;

  • Opleidingsverlof is niet langer afhankelijk van werktijden;

  • Per jaar kan aan een voltijder maximaal 216 uur opleidingsverlof verleend worden. Voor deeltijders geldt een maximum naar rato van zijn of haar aanstelling.

Praktisch wordt het bovenstaande als volgt uitgevoerd:

  • Om de regeling praktisch uitvoerbaar te maken is de duur van een studiedag voor iedereen bepaald op 8,5 uur. Dit geldt ook voor studiedagen die een uitloop in de avond hebben en studiedagen op vrijdag en zaterdag. De duur van een dagdeel wordt bepaald op 4,25 uur.

  • Voor een studiedag wordt 6,38 uur opleidingsverlof toegekend (= 75%). Voor een dagdeel wordt 3,19 uur opleidingsverlof toegekend. In TIM wordt dit als volgt geregistreerd: 6,38 wordt geregistreerd als 6,23 en 3,19 wordt geregistreerd als 3,12.

  • Voor cursussen op het gebied van wijzigingen in en/of nieuwe regelgeving en incompany trainingen geldt dat de totale studiedag en/of dagdeel vergoed wordt (opleidingsverlof van respectievelijk 8,5 uur en 4,25 uur).

Voorbeeld: Een deeltijder (aanstelling van 50%) werkt normaal op woensdag een halve dag (4,25 uur). Hij volgt een opleiding die iedere woensdag de hele dag duurt. In totaal heeft hij dat jaar recht op 108 uur studieverlof. Aan hem wordt 6,38 uur studieverlof per week toegekend, tot hij het maximum van 108 uur bereikt. Hij krijgt bijna 17 weken lang studieverlof. Hij registreert dit in TIM bij studieverlof met 6,23.