Regeling vervallen per 01-07-2016

Uitvoeringsbesluit onkostenvergoeding Maastricht-Heuvelland 2015

Geldend van 01-01-2015 t/m 30-06-2016

Intitulé

Uitvoeringsbesluit onkostenvergoeding Maastricht-Heuvelland 2015

Uitvoeringsbesluit onkostenvergoeding Maastricht-Heuvelland 2015

1.

Inleiding

Onkosten die door personen, behorende tot de doelgroep, worden gemaakt als gevolg van het naleven van de re-integratie- en/of arbeidsverplichting kunnen worden vergoed uit het Participatiebudget van de gemeente. Uitgangspunt hierbij is dat de (potentiële) werkgever de betreffende kosten vergoed. Wanneer dat niet mogelijk is wordt maatwerk toegepast voor de cliënt. Voorbeelden zijn: reis- en verblijfskosten, (werk)kleding, bezoek kapper, boeken en leermiddelen etc. Het betreft nadrukkelijk niet de kosten die direct verbonden zijn aan of reeds opgenomen zijn in een re-integratietraject en/of scholing.

2.

Doelgroep

-

Personen met een Pw-, IOAW of IOAZ-uitkering tot de pensioengerechtigde leeftijd.

-

personen behorende tot de doelgroep nuggers.

-

Personen met combi-uitkering Pw, IOAW, IOAZ en WW, WIA (samenlopers), die een traject volgen dat door de gemeente wordt gefinancierd.

3.

Beoordeling

De consulent beoordeelt de noodzaak van het verstrekken van de vergoeding. Uitgangspunten zijn een pro-actieve houding van de consulent (niet nee, tenzij, maar ja, mits) en individueel maatwerk. Bij de beoordeling gelden volgende criteria:

-

de klant heeft een belemmering om deel te nemen aan re-integratie activiteiten en/of werk (regulier, gesubsidieerd en/of werken met behoud van uitkering) te aanvaarden c.q. te verkrijgen;

-

de kosten worden niet vergoed door de werkgever/inlener;

-

middels de te verstrekken onkostenvergoeding wordt deze belemmering opgeheven;

-

het betreft een klantgerichte, praktische en goedkoopste oplossing;

-

betaling geschiedt na overlegging van een betalingsbewijs.

-

voorschot op toegekende onkostenvergoeding via het Participatiebudget is niet mogelijk. Indien voorschotverlening noodzakelijk is dan moet dit via reguliere uitkering gebeuren.

4.

Onvoorziene omstandigheden

In gevallen, de uitvoering van dit uitvoeringsbesluit betreffende, waarin dit uitvoeringsbesluit niet voorziet, beslist het college.

5.

Hardheidsclausule

Het college kan in geval van onbillijkheid of klaarblijkelijke hardheid afwijken van de in dit uitvoeringsbesluit opgenomen bepalingen.

6.

Inwerkingtreding

Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2015.

7.

Citeertitel

Dit uitvoeringsbesluit kan worden aangehaald als: Uitvoeringsbesluit onkostenvergoeding Maastricht-Heuvelland 2015.