Regeling vervallen per 01-01-2020

Regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2014

Geldend van 01-07-2014 t/m 31-12-2019

Intitulé

Regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2014

Regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2014

Artikel 1

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

a. Medewerker:

De ambtenaar in de zin van artikel 1:1 lid 1 sub a van de CAR, alsmede uitzendkrachten, detacheringskrachten, stagiaires en personen die anderszins werkzaam zijn bij of voor de gemeente Nieuwkoop.

b.Buitendienst:

Het organisatieonderdeel Buitendienst van de afdeling Beheer Openbare Ruimte.

c. Bedrijfstijd:

De tijd waarin medewerkers werkzaamheden kunnen verrichten.

d. Werktijd:

de periode tussen vastgestelde tijdstippen waarbinnen door de medewerker arbeid moet worden verricht.

e. Pauze:

een periode van een onafgebroken aantal minuten waarop geen arbeid wordt verricht.

Artikel 2

  • 1. In deze regeling worden de algemene regels vastgelegd omtrent de werktijden van de medewerkers van buitendienst van de gemeente Nieuwkoop, zoals bedoeld in artikel 4: 1, van de CAR/UWO.

  • 2. De bijzondere regeling zoals bedoeld in artikel 4:4 van de Car/Uwo is van toepassing.

Plusuren

Artikel 3

De werktijd bij een fulltime aanstelling is 36 uur per week. De werktijd van een parttime aanstelling wordt bepaald naar rato van deze 36 uur. De bedrijfstijden van de buitendienst zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Uren boven de aanstelling van 36 uur kunnen alleen met toestemming van de leidinggevende worden gemaakt.

Artikel 4

Medewerkers die meer dan 36 uur per week werken en hierdoor plusuren opbouwen zijn verplicht om deze binnen een maand na afloop van de vorige maand op te nemen. Bij de opname wordt rekening gehouden met de waarborging van voldoende bezetting tijdens de bedrijfstijden zoals zijn vastgesteld in artikel 3.

Pauzetijden

Artikel 5

Tijdens de bedrijfstijden zijn er twee pauzes: van 09.30 tot 09.45 uur en van 14:30 tot 14:45 uur.

Overuren

Artikel 6

De gewerkte uren worden dagelijks zowel positief als negatief gesaldeerd. Het saldo mag niet meer bedragen dan 76 uur positief of 12 uur negatief op de laatste werkdag van de maand voor fulltimers. Voor parttimers geldt dit naar rato van hun dienstverband. Alle gewerkte uren boven dit saldo van 76 uur worden volledig uitbetaald. De opbouw van het saldo van 76 uur start op 1 januari van ieder jaar en kan één keer per jaar worden bereikt. Daarna kunnen de uren alleen nog worden opgenomen.

Verlof

Artikel 7

Een positief saldo van uren kan in overleg met de leidinggevende worden opgenomen. Voor het opnemen van een hele dag verlof geldt het aantal uren dat op die dag gewerkt had moeten worden. Bij het opnemen van verlof voor een gedeelte van de dag wordt het verlof opgenomen in aansluiting op de geldende bedrijfstijden en pauzetijden, zoals genoemd in artikel 3 en 5.

Algemene bepaling

Artikel 8

Dokter-, tandartsbezoek, en dergelijke, wordt in beginsel buiten de werktijden gedaan, behoudens bijzondere omstandigheden. Hiervan kan worden afgeweken in overleg met de leidinggevende.

Onvoorziene gevallen

Artikel 9

In gevallen waarin deze regeling niet voorziet, kan de algemeen directeur/gemeentesecretaris een bijzondere regeling treffen.

Inwerkingtreding

Artikel 10

  • 1. 1.Deze regeling wordt aangehaald als “Regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2014”. Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2014. De regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2011 komt hiermee met ingang van dezelfde datum te vervallen.

    Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van 1 juli 2014.

Toelichting regeling werktijden buitendienst gemeente Nieuwkoop 2014

Artikel 3

Een medewerker werkt van 7.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze manier zijn de start- en eindtijden van alle medewerkers hetzelfde. Vrijdag om 11.30 uur is de werktijd van 36 uur bereikt en eindigt de werkweek. Met toestemming van de leidinggevende kan langer worden gewerkt en plusuren worden gemaakt. Wanneer plusuren worden gemaakt, wordt rekening gehouden met de ploeg waarmee wordt samengewerkt.

Artikel 6

Het saldo van 76 uur gaat over de uren die gemaakt worden voor consignatie (uren gemaakt voor gladheidbestrijding, storingen, klachten, toezicht en calamiteiten). Wanneer dit saldo bijvoorbeeld in maart al bereikt is, worden alle overuren die dat jaar (dus t/m december gemaakt worden) volledig uitbetaald.

Artikel 7

Bij het opnemen van verlof voor een gedeelte van de dag wordt aangesloten bij de pauzetijden. Een medewerker moet bijvoorbeeld naar de tandarts en wil hiervoor begin van de dag vrij nemen. Na de pauze van 9.45 uur is hij dan weer beschikbaar om met z’n collega’s mee te gaan.

Artikel 8

Door het systeem van flexibele werktijden bestaat de mogelijkheid om het maken van afspraken met artsen in te plannen in eigen tijd door verschuiving van de werktijd, behoudens bijzondere omstandigheden. Een voorbeeld van een dergelijke bijzondere omstandigheid is als je redelijk onverwacht, tijdelijk en veelvuldig bezoeken moet brengen aan medisch specialisten waardoor het niet meer mogelijk is dit in eigen tijd te doen. Geadviseerd wordt de gemaakte afspraken vast te leggen in een mail.