Regeling vervallen per 01-07-2015

Beleidsregels leerlingenvervoer

Geldend van 01-07-2015 t/m 30-06-2015

Intitulé

Beleidsregels leerlingenvervoer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder;

Overwegende dat het ten behoeve van de praktische uitvoering van het leerlingenvervoer noodzakelijk is de volgende beleidsregels vast te stellen;

Gelet op artikel 4 van de Verordening leerlingenvervoer Noordoostpolder 2012;

B E S L U I T:

vast te stellen de volgende Beleidsregels leerlingenvervoer

Artikel 1 Voorziening meerdere jaren

  • 1. Wanneer redelijkerwijs kan worden aangenomen dat de leerling gedurende zijn gehele schoolloopbaan is aangewezen op een voorziening op grond van de Verordening leerlingenvervoer Noordoostpolder 2012, wordt de voorziening toegekend voor de jaren dat de leerling de betreffende school bezoekt.

  • 2. Ouders/verzorgers zijn verplicht wijzigingen in de omstandigheden waaronder de voorziening is toegekend onverwijlds aan de gemeente mee te delen.

  • 3. Op grond van mutaties in de leerlingenadministratie ten behoeve van leerplicht vindt een toets plaats in hoeverre de mutatie gevolgen heeft voor een toegekende vervoersvoorziening.

  • 4. Indien in de voorziening een toekenning is opgenomen voor begeleiding, vindt bij het bereiken van de leeftijd van negen jaar door de leerling een toets plaats naar de vraag in hoeverre de begeleiding nog noodzakelijk is.

Artikel 2 Uitbetaling vergoeding openbaar vervoer

Wanneer aan ouders/verzorgers van leerlingen ten behoeve van het leerlingenvervoer een voorziening voor het hele schooljaar wordt toegekend, op basis van het gebruik van openbaar vervoer, wordt aan de leerling een jaarabonnement voor het benodigde aantal zones toegekend.

De betaling vindt in één keer plaats of in maandelijkse termijnen.

Na afloop van het schooljaar wordt de voorziening definitief vastgesteld en vindt, indien nodig, verrekening plaats.

Artikel 3 Uitbetaling vergoeding eigen vervoer

Wanneer aan ouders/verzorgers van leerlingen ten behoeve van het leerlingenververvoer een voorziening wordt toegekend, wordt bij de vaststelling van de vergoeding voor deze voorziening voor zover het eigen vervoer betreft vooraf uitgegaan van maximaal 200 schooldagen en tien schoolmaanden per schooljaar. De betaling vindt plaats in tien termijnen.

Artikel 4 Verrekening

Na afloop van het schooljaar wordt de vergoeding voor openbaar vervoer en eigen vervoer definitief vastgesteld en vindt indien nodig een verrekening plaats.

Artikel 5. Inwerkingtreding

Deze beleidsregels treden met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 augustus 2012.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van 13 augustus 2013.
De secretaris, De burgemeester,