Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder houdende regels betreffende de forfaitaire loonkostensubsidie Beleidsregel forfaitaire loonkostensubsidie Participatiewet

Geldend van 06-10-2016 t/m heden

Intitulé

Beleidsregel forfaitaire loonkostensubsidie Participatiewet

Het college van burgemeester en wethouders,

overwegende dat het kabinet voornemens is de Participatiewet per 1 januari 2017 te wijzigen. De staatsecretaris hiervoor op 5 juli 2016 een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De staatsecretaris in een brief van 14 juli 2016 gemeenten toestemming heeft gegeven om te anticiperen op het wetsvoorstel en de gemeenten binnen het RWF gebruik willen maken van die mogelijkheid

besluit vast te stellen: de

Beleidsregel forfaitaire loonkostensubsidie Participatiewet

Artikel 1 forfaitaire loonkostensubsidie

  • 1. Indien een werkgever voornemens is een dienstbetrekking aan te gaan met een persoon die behoort tot de doelgroep loonkostensubsidie, verleent het college loonkostensubsidie aan de werkgever:

  • 2. Het college kan in overleg met de werkgever overeenkomen dat de vaststelling van de loonwaarde van die persoon achterwege kan blijven.

  • 3. In dat geval bedraagt de hoogte van de loonkostensubsidie gedurende de eerste zes maanden van de dienstbetrekking 50 procent van het totale bedrag van het wettelijk minimumloon en de aanspraak op vakantiebijslag op grond van artikel 15 van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

  • 4. De loonkostensubsidie wordt vermeerderd met een bij ministeriële regeling vastgestelde vergoeding voor werkgeverslasten.

  • 5. De loonkostensubsidie wordt naar evenredigheid verminderd indien de overeengekomen arbeidsduur korter is dan de normale arbeidsduur, bedoeld in artikel 12 van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

  • 6. Na de eerste zes maanden volgt een loonwaardemeting conform artikel 10d van de Participatiewet.

Artikel 2 Citeertitel en inwerkingtreding

  • 1. Deze regeling wordt aangehaald als: beleidsregel forfaitaire loonkostensubsidie Participatiewet;

  • 2. Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking;

  • 3. Deze regeling treedt uit werking op de dag van inwerkingtreding van artikel 1 van het wetsvoorstel ‘Wijziging van de Participatiewet, de Wet tegemoetkomingen loondomein en de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met stroomlijning van de loonkostensubsidie op grond van de Participatiewet en enkele andere wijzigingen’ ter wijziging van artikel 10d van de Participatiewet, of de dag dat dit wetsvoorstel dan wel artikel 1 van dit wetsvoorstel wordt ingetrokken of verworpen.

Ondertekening

Emmeloord, 20 september 2016
Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder,
de secretaris, de burgemeester,