Regeling vervallen per 18-03-2016

Archiefverordening gemeente Olst-Wijhe 2008

Geldend van 19-12-2008 t/m 17-03-2016

Intitulé

Archiefverordening gemeente Olst-Wijhe 2008

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN

Verordening betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad inzake de zorg vanburgemeester en wethouders voor de archiefbescheiden van de gemeentelijke organen en het toezicht op het beheer van de archiefbescheiden, voor zover deze niet zijn overgebracht naar een archiefbewaarplaats.

Artikel 1

In deze verordening en de daarop berustende voorschriften wordt verstaan onder:

a de wet de Archiefwet 1995;

b gemeentelijke organen de overheidsorganen bedoeld in artikel 1 onder b, van de wet, voor zover behorende tot de gemeente;

c de archiefbewaarplaats de door het college ingevolge artikel 31 van de wet aangewezen archiefbewaarplaats(en);

d beheerder degene die ingevolge artikel 3 van deze verordening is belast met het beheer van de archiefbescheiden van de gemeentelijke organen, die nog niet naar de archiefbewaarplaats zijn overgebracht;

e informatiesystemen systemen van documentatie, procedures, apparatuur en programmatuur, met behulp waarvan archiefbescheiden kunnen worden vervaardigd, bewerkt, verzonden, ontvangen en geraadpleegd.

HOOFDSTUK II DE ZORG VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VOORARCHIEFBESCHEIDEN

Artikel 2

Burgemeester en wethouders dragen zorg voor het aanwijzen van één of meer archiefbewaarplaatsen als bedoeld in artikel 31 van de wet, alsmede voor voldoende en doelmatige archiefruimten.

Artikel 3

Burgemeester en wethouders dragen zorg voor het aanwijzen van één of meerdere beheerders.

Artikel 4

Burgemeester en wethouders dragen zorg voor de aanstelling van voldoende deskundig personeel voor het uitvoeren van de werkzaamheden verbonden aan het beheer van informatiesystemen, gemeentelijke archiefbescheiden en documentaire verzamelingen, ongeacht hun vorm.

Artikel 5

  • 1. Burgemeester en wethouders dragen er zorg voor, dat de vervaardiging en de bewaring van de archiefbescheiden geschiedt op zodanige wijze, dat het behoud van deze bescheiden voldoende is gewaarborgd.

  • 2. Het eerste lid is overeenkomstig van toepassing op de vervaardiging van bescheiden bestemd voor een overheidsorgaan of een andere belanghebbende, van welke bescheiden redelijkerwijze kan worden aangenomen dat zij voor dezen als archiefbescheiden voor blijvende bewaring in aanmerking komen.

Artikel 6

Burgemeester en wethouders dragen er zorg voor, dat jaarlijks op de gemeentebegroting voldoende middelen worden geraamd ter bestrijding van de kosten die aan de zorg voor de archiefbescheiden zijn verbonden.

Artikel 7

Burgemeester en wethouders stellen voorschriften vast voor het beheer van de archiefbescheiden van de gemeentelijke organen die nog niet naar een archiefbewaarplaats zijn overgebracht.

Artikel 8

Burgemeester en wethouders doen ten minste eenmaal per jaar aan de raad verslag omtrent hetgeen zij hebben verricht ter uitvoering van hun zorgtaak.

HOOFDSTUK III SLOTBEPALINGEN

Artikel 9

De Archiefverordening gemeente Olst-Wijhe 2001, vastgesteld bij raadsbesluit van 10 september 2001 en gewijzigd bij raadsbesluit van 27 februari 2006, wordt ingetrokken.

Artikel 10

Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie.

Artikel 11

Deze verordening wordt aangehaald als "Archiefverordening gemeente Olst-Wijhe 2008".

Inhoudsopgave

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1

HOOFDSTUK II DE ZORG VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VOORARCHIEFBESCHEIDEN

Artikel 2

Artikel 3

Artikel 4

Artikel 5

Artikel 6

Artikel 7

Artikel 8

HOOFDSTUK III SLOTBEPALINGEN

Artikel 9

Artikel 10

Artikel 11