MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 10, vijfde lid, van de Landsverordening belasting op bedrijfsomzetten

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 10, vijfde lid, van de Landsverordening belasting op bedrijfsomzetten

Artikel 1

De ondernemer die verkiest de belasting op bedrijfsomzetten te voldoen op basis van de door hem uitgereikte facturen is verplicht hiertoe een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Inspecteur.

Artikel 2

Indien het op de factuur vermelde bedrag niet of niet geheel wordt ontvangen kan de ondernemer het niet ontvangen bedrag aftrekken van de bedrijfsomzet in de maand waarin hij de factuur als oninbaar afboekt.

Artikel 3

Indien de ondernemer, nadat hij de factuur als oninbaar heeft afgeboekt alsnog een betaling op de factuur ontvangt, dient hij deze betaling in het tijdvak dat deze wordt ontvangen als gerealiseerde bedrijfsomzet aan te geven.

Artikel 4

Indien een ondernemer een creditfactuur uitreikt kan hij het op deze creditfactuur vermelde bedrag in mindering brengen op de bedrijfsomzet van het tijdvak waarin hij de creditfactuur uitreikt, mits hij het op de creditfactuur vermelde bedrag nog niet heeft ontvangen dan wel, indien hij dit bedrag wel heeft ontvangen, hij dit bedrag binnen een maand na uitreiking van de creditfactuur terugbetaalt.

Artikel 5

Het maximumbedrag dat een ondernemer op grond van deze regeling in een tijdvak kan aftrekken is gelijk aan de in dat tijdvak gerealiseerde bedrijfsomzet.

Artikel 6

Indien een ondernemer in een tijdvak de niet-ontvangen en de gecrediteerde bedragen niet geheel af kan trekken van zijn gerealiseerde bedrijfsomzet kan hij het resterende bedrag in mindering brengen in het eerstvolgende tijdvak.

Artikel 7

De ondernemer dient zijn boekhouding zodanig in te richten dat bij controle op eenvoudige wijze is na te gaan welke bedragen van de gerealiseerde bedrijfsomzet zijn afgetrokken, op welke facturen deze bedragen betrekking hebben en welke betalingen op deze facturen hebben plaatsgevonden zowel voor als na de afboeking van de factuur.

Artikel 8

[vervallen]

Artikel 9

  • 1. [regelt de inwerkingtreding]

  • 2. Deze regeling kan worden aangehaald als: Regeling vaststelling nadere regels inzake factuurstelsel BBO.