LANDSVERORDENING houdende de instelling van een arbeidsbureau

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSVERORDENING houdende de instelling van een arbeidsbureau

Artikel 1

Onder openbare arbeidsbemiddeling wordt verstaan: de voortdurende bemoeienis, van overheidswege geleid en in stand gehouden, met het doel werkgevers en werkzoekenden in het zoeken naar arbeidskrachten en arbeidsgelegenheid behulpzaam te zijn.

Artikel 2

  • 1. Het orgaan van de openbare arbeidsbemiddeling tussen werkgevers en werkzoekenden in Sint Maarten woonachtig, alsmede tussen werkgevers in Sint Maarten en werkzoekenden in het buitenland en omgekeerd, is de Dienst Arbeidszaken.

  • 2. [vervallen]

Artikel 3

  • 1. De Dienst Arbeidszaken heeft tot taak:

    • a.

      het toezicht op de juiste naleving van de wettelijke regelingen op de arbeidsbemiddeling betrekking hebbende;

    • b.

      de arbeidsbemiddeling tussen werkgevers en werkzoekenden in Sint Maarten woonachtig, alsmede tussen werkgevers in Sint Maarten en werkzoekenden in het buitenland en omgekeerd;

    • c.

      het verzamelen en verstrekken van gegevens omtrent de stand van de arbeidsmarkt in Sint Maarten en in het buitenland.

  • 2. [vervallen]

  • 3. De organisatie en werkwijze van de Dienst Arbeidszaken worden nader door de Minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid geregeld.

  • 4. Onder openbare arbeidsbemiddeling wordt verstaan:

    • a.

      de arbeidsbemiddeling tussen werkgevers en werkzoekenden en het verzamelen van gegevens welke voor deze bemiddeling nodig zijn;

    • b.

      door het verstrekken van inlichtingen of anderszins mede te werken aan de openbare voorlichting bij beroepskeuze en de bevordering van vakopleiding.

Artikel 4

De openbare arbeidsbemiddeling is in het algemeen voor iedere werkgever en iedere werkzoekende beschikbaar.

Artikel 5

De openbare arbeidsbemiddeling is kosteloos; er mag slechts vergoeding worden gevorderd voor uitdrukkelijk op verzoek van de werkgever of de werkzoekende gemaakte kosten.

Artikel 6

Indien aan enig orgaan van de openbare arbeidsbemiddeling bekend is, dat er in enig bedrijf of enige onderneming of een gedeelte daarvan een werkstaking of een uitsluiting bestaat, geeft het hiervan kennis aan hem, die zijn bemiddeling inroept ter verkrijging van een arbeidsgelegenheid in het betreffend bedrijf of onderneming of in een gedeelte daarvan.

Artikel 7

Het betrokken orgaan van de openbare arbeidsbemiddeling doet aan hem, die zijn bemiddeling inroept, voor zover bekend, mededeling van de ter plaatse in het betreffende vak gebruikelijke arbeidsvoorwaarden, indien de aangeboden arbeidsvoorwaarden daarvan afwijken.

Artikel 8

De openbare arbeidsbemiddeling draagt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de gevolgen van haar bemiddeling.

Artikel 9

Al hetgeen ter uitvoering van deze landsverordening nodig is, met uitzondering van het bepaalde in het derde lid van artikel 3, wordt geregeld bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen.

Artikel 10

[vervallen]

Artikel 11

[vervallen]

Artikel 12

[regelt de inwerkingtreding]