MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 2, eerste lid, onder b, van de Landsverordening op de justitiële documentatie en op de verklaringen omtrent het gedrag

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 2, eerste lid, onder b, van de Landsverordening op de justitiële documentatie en op de verklaringen omtrent het gedrag

Artikel 1

Van onherroepelijk geworden veroordelingen door andere dan Sint Maartense rechters gewezen, kunnen uittreksels in de strafregisters worden opgenomen, indien aan de in de navolgende artikelen gestelde voorwaarden is voldaan.

Artikel 2

Het bericht van de veroordeling moet langs officiële weg ter kennis van de procureur-generaal zijn gebracht.

Artikel 3

De veroordeling moet zijn gewezen terzake van een feit, dat door de Sint Maartense strafwet als misdrijf wordt beschouwd of dat gelijkgesteld kan worden met een overtreding van artikel 474 van het Wetboek van Strafrecht .

Artikel 4

  • 1. De veroordeling moet zijn gewezen door een bij de wet ingesteld burgerlijk of militair, tot het opleggen van straffen bevoegd, gerecht.

  • 2. In elk geval worden de veroordelingen in strafregisters opgenomen indien zij zijn gewezen door een gerecht in Nederland, Suriname, of van enig land, waarmede een overeenkomst bestaat betreffende de uitwisseling van gegevens over strafrechtelijke veroordelingen.

Artikel 5

In geval van twijfel over de uitlegging van de artikelen 3 en 4 en indien de veroordeling is gewezen door een rechter van een ander land dan in artikel 4 bedoeld, beslist de procureur-generaal.

Artikel 6

  • 1. Deze regeling, kan worden aangehaald als "Regeling registratie buitenlandse strafbladen".

  • 2. [regelt de inwerkingtreding]