MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van de artikelen 59, 77, tweede lid, 83, tweede lid, onder f, 84, eerste lid, onder d, 84, derde en vierde lid, 93, derde lid, 95, eerste lid, van het Landsbesluit toezicht luchtvaart

Geldend van 27-08-2014 t/m heden

Intitulé

Regeling luchtwaardigheid van luchtvaartuigen

Artikel 1

De procedures en regels met betrekking tot de beoordeling van de luchtwaardigheid van luchtvaartuigen geschiedt met inachtneming van de voorschriften, die zijn neergelegd in Bijlage 8 van het Verdrag en zoals opgenomen in de bij deze regeling behorende bijlage A.

Artikel 2

  • 1. Een aanvraag tot het verkrijgen van een bewijs van luchtwaardigheid wordt door tussenkomst van de directeur, bij de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie, hierna te noemen: de minister, ingediend door middel van een behoorlijk ingevuld en ondertekend formulier, getiteld "Application for issuance of a certificate of airworthiness" en bijbehorend onderdeel getiteld "Appendix to the Application for issue of a certificate of airworthiness", waarvan het model als bijlage B bij deze regeling is gevoegd.

  • 2. Een aanvraag tot het verkrijgen van verlenging van de geldigheidstermijn of vernieuwing van een bewijs van luchtwaardigheid wordt door tussenkomst van de directeur, bij de minister ingediend door middel van indiening van een behoorlijk ingevuld en ondertekend formulier, getiteld “Application for renewal of a certificate of airworthiness”, waarvan het model als bijlage C bij deze regeling is gevoegd.

  • 3. Exemplaren van de formulieren, bedoeld in het eerste en tweede lid, zijn bij de directie verkrijgbaar.

  • 4. Het bewijs van luchtwaardigheid bevat de gegevens voorkomende in het model, welke als bijlage D bij deze regeling is gevoegd.

Artikel 3

[vervallen]

Artikel 4

[vervallen]

Artikel 5

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 6

Deze ministeriële regeling wordt aangehaald als: Regeling luchtwaardigheid van luchtvaartuigen.

Bijlage A

Bijlage A

Bijlage B

Bijlage B

Bijlage C

Bijlage C

Bijlage D

Bijlage D

Bijlage E

Bijlage E

Toelichting AB 2014, no. 52

Toelichting AB 2014, no. 52