LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 3, eerste lid, onderdeel j, van de Warenlandsverordening

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 3, eerste lid, onderdeel j, van de Warenlandsverordening

Artikel 1

De invoer en uitvoer van de in de bijlage bij dit landsbesluit genoemde chemische stoffen is verboden behoudens in geval de invoer of de uitvoer betreft de door of namens de Minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid, hierna te noemen: de minister, opgedragen terugvoer naar het land van uitvoer die in strijd met evengenoemd verbod zijn ingevoerd of uitgevoerd dan wel waarvan de invoer is geweigerd.

Artikel 2

  • 1. Indien bij de in- of uitvoer van de chemische stoffen twijfel bestaat, of in- of uitvoer daarvan is toegestaan in verband met het in artikel 1 neergelegde verbod, wordt terstond het oordeel gevraagd van een door de minister aangewezen deskundige.

  • 2. In een geval als bedoeld in het eerste lid, is in- of uitvoer alleen toegestaan, indien de desbetreffende deskundige een verklaring heeft afgegeven, dat de chemische stof niet behoort tot een in de bijlage genoemde chemische stof.

Artikel 3

  • 1. Het in artikel 1 neergelegde verbod is niet van toepassing ten aanzien van de chemische stoffen genoemd in de bij dit landsbesluit behorende bijlage die deel uitmaken van een verhuisboedel in de zin van artikel 128, eerste lid, onder ten 8o, onderdeel d, van de Landsverordening I.U. en D. die in Sint Maarten wordt ingevoerd of vandaar wordt uitgevoerd.

  • 2. De vrijstelling, bedoeld in het eerste lid, geldt voor zover het betreft de uitvoer, slechts indien de rechthebbende in het bezit is van een door de bevoegde autoriteit van het land van bestemming afgegeven verklaring dat land de invoer van de desbetreffende chemische stoffen toelaat.

Artikel 4

De minister kan van het in artikel 1 neergelegde verbod ontheffing verlenen ter zake van de uitvoer, indien ten genoegen van de minister wordt aangetoond dat de uitvoer strekt tot verwerking of vernietiging van bedoelde stoffen in een ander land.

Artikel 5

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 6

Dit landsbesluit kan worden aangehaald als: Landsbesluit in- en uitvoerverbod CFK's en Halonen.