MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 8, eerste lid, van het Besluit natura-uitvaartverzekeraars

Geldend van 10-10-2010 t/m heden

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 8, eerste lid, van het Besluit natura-uitvaartverzekeraars

Artikel 1

  • 1. De Bank legt jaarlijks vóór 1 december aan iedere natura-uitvaartverzekeraar een aanslag op ter dekking van de kosten voor haar verbonden aan de uitvoering van het Besluit natura-uitvaartverzekeraars.

  • 2. Het bedrag van de aanslag bestaat uit:

    • a.

      een vast bedrag van NAƒ 1.000,-; en

    • b.

      een variabel bedrag dat 0,25 promille van het balanstotaal van de natura-uitvaartverzekeraar van het voorgaande boekjaar bedraagt.

  • 3. Indien een natura-uitvaartverzekeraar naar het oordeel van de Bank bijzondere aandacht vereist, kan de Bank deze natura-uitvaartverzekeraar op basis van een urenregistratie, in aanvulling op het tweede lid, hiervoor een bedrag van NAƒ 150,- per uur in rekening brengen. Hiervan stelt de Bank de natura-uitvaartverzekeraar vooraf in kennis.

Artikel 2

Aan de natura-uitvaartverzekeraar die zich na 1 januari van het lopende jaar bij de Bank heeft aangemeld, wordt het bedrag van de aanslag, bedoeld in artikel 1, tweede lid, onder a, naar evenredigheid van het aantal maanden van het jaar dat de natura-uitvaartverzekeraar staat geregistreerd bij de Bank, in rekening gebracht.

Artikel 3

[vervallen]

Artikel 4

[vervallen]

Artikel 5

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 6

Deze ministeriële regeling kan worden aangehaald als: Regeling aanslagregels natura-uitvaartverzekeraars.