Regeling vervallen per 12-11-2019

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van 21 februari 2012, ter aanwijzing van vertrouwensfuncties en ter vaststelling van regels ten aanzien van de wijze waarop veiligheidsonderzoeken worden gehouden

Geldend van 16-09-2014 t/m 11-11-2019 met terugwerkende kracht vanaf 20-04-2012

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van 21 februari 2012, ter aanwijzing van vertrouwensfuncties en ter vaststelling van regels ten aanzien van de wijze waarop veiligheidsonderzoeken worden gehouden

§ 1. Begripsbepalingen

Artikel 1

In dit landsbesluit wordt verstaan onder:

  • 1.

    De Minister: de Minister President, Minister van Algemene Zaken;

  • 2.

    hoofd: het hoofd van de dienst;

  • 3.

    landsverordening: de Landsverordening Veiligheidsdienst;

  • 4.

    verklaring: de verklaring zoals bedoeld in artikel 44, eerste lid, van de Landsverordening Veiligheidsdienst;

  • 5.

    werkgever: degene in wiens dienst of onder wiens verantwoordelijkheid een vertrouwensfunctie wordt uitgeoefend.

§ 2. De aanwijzing van vertrouwensfuncties

Artikel 2

  • 1. De functies die als vertrouwensfuncties worden aangemerkt zijn in de bijlage bij dit landsbesluit opgenomen.

  • 2. De Minister doet van de aanwijzing van een functie als vertrouwensfunctie terstond mededeling aan de werkgever die het aangaat.

Artikel 3

  • 1. Een werkgever geeft, desgevraagd, aan het hoofd de inlichtingen over de inrichting van zijn organisatie die nodig zijn voor de beoordeling, of en in welke mate de wijze van vervulling van een functie een gevaar of een risico kan vormen voor het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het openbaar bestuur of de veiligheid of andere gewichtige belangen van Sint Maarten.

  • 2. De werkgever geeft uit eigen beweging of desgevraagd inlichtingen over wijzigingen binnen zijn organisatie door aan het hoofd.

§ 3. De uitvoering van veiligheidsonderzoeken

Artikel 4

  • 1. Een werkgever meldt de persoon die hij wil belasten met de vervulling van een vertrouwensfunctie, onder aanduiding van de desbetreffende vertrouwensfunctie, schriftelijk aan bij het hoofd.

  • 2. Een werkgever meldt de persoon die belast is met de vervulling van een functie die nadien als vertrouwensfunctie is aangewezen, binnen vier weken na de inwerkingtreding van het besluit, schriftelijk aan bij het hoofd.

  • 3. De werkgever licht de betrokkene in over de betekenis en de rechtsgevolgen van de aanmelding.

  • 4. Bij de aanmelding wordt een verklaring van betrokkene overgelegd waaruit blijkt dat hij met het instellen van een veiligheidsonderzoek instemt.

Artikel 5

  • 1. De veiligheidsdienst stelt in ieder geval na de aanmelding bedoeld in artikel 4 een veiligheidsonderzoek in.

  • 2. Het veiligheidsonderzoek bestaat uit een onderzoek naar gegevens en inlichtingen die uit het oogpunt van het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het openbaar bestuur of de veiligheid of andere gewichtige belangen van Sint Maarten van belang zijn voor de vervulling van de aangegeven vertrouwensfunctie door de betrokken persoon.

  • 3. Bij het veiligheidsonderzoek wordt uitsluitend gelet op:

    • a.

      justitiële gegevens als bedoeld in de Landsverordening op de justitiële documentatie en op de verklaringen omtrent het gedrag;

    • b.

      politiegegevens;

    • c.

      gegevens en inlichtingen betreffende deelneming of steunverlening aan activiteiten die de veiligheid of andere gewichtige belangen van Sint Maarten kunnen schaden;

    • d.

      gegevens en inlichtingen betreffende lidmaatschap van of steunverlening aan organisaties die doeleinden nastreven, dan wel ter verwezenlijking van hun doeleinden middelen hanteren, die aanleiding geven tot het ernstige vermoeden dat zij een gevaar vormen voor het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het openbaar bestuur of de veiligheid of andere gewichtige belangen van Sint Maarten;

    • e.

      gegevens en inlichtingen betreffende overige persoonlijke gedragingen en omstandigheden, naar aanleiding waarvan betwijfeld mag worden of de betrokkene de uit de vertrouwensfunctie voortvloeiende plichten onder alle omstandigheden getrouwelijk zal volbrengen.

Artikel 6

  • 1. De Minister beslist binnen acht weken na het instellen van een veiligheidsonderzoek, omtrent het afgeven van een verklaring van geen bezwaar.

  • 2. Indien het veiligheidsonderzoek wegens bijzondere omstandigheden niet tijdig kan worden voltooid, kan de in het eerste lid genoemde termijn worden verlengd met ten hoogste vier weken.

  • 3. De Minister doet van een beslissing omtrent het afgeven van een verklaring van geen bezwaar en van een verlenging van de in het eerste lid genoemde termijn mededeling aan de werkgever en betrokkene.

Artikel 7

Een verklaring van geen bezwaar wordt slechts geweigerd, indien onvoldoende waarborgen aanwezig zijn dat de betrokkene onder alle omstandigheden de uit de vertrouwensfunctie voortvloeiende plichten getrouwelijk zal volbrengen of indien het veiligheidsonderzoek onvoldoende gegevens heeft kunnen opleveren om daarover een oordeel te geven.

Artikel 8

Een werkgever ontheft een persoon die belast is met de vervulling van een functie die nadien als vertrouwensfunctie is aangewezen, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen acht weken, uit die functie, indien:

  • a.

    de betrokkene niet instemt met de instelling van een veiligheidsonderzoek, of

  • b.

    ten aanzien van de betrokkene een verklaring van geen bezwaar is geweigerd.

Artikel 9

Indien een verklaring van geen bezwaar door de Minister is ingetrokken, ontheft de werkgever de betrokken persoon zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen acht weken na de intrekking van de verklaring, uit de vertrouwensfunctie.

Artikel 10

Ten aanzien van de vervulling van een vertrouwensfunctie door een persoon als zelfstandige zijn de artikelen 3 tot en met 9 van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat:

  • a.

    voor de werkgever in de plaats treedt de persoon of instantie in wiens opdracht of met wiens toestemming de vertrouwensfunctie wordt vervuld;

  • b.

    voor het belasten met en het ontheffen uit de vertrouwensfunctie in de plaats treedt het verlenen van de opdracht of de toestemming, respectievelijk de intrekking daarvan.

§ 4. Slotbepalingen

Artikel 11

Ten aanzien van personen die op het moment van inwerkingtreding van dit landsbesluit een functie bekleden die in de bijlage bij dit landsbesluit is opgenomen, wordt binnen drie jaren na de inwerkingtreding van dit landsbesluit een veiligheidsonderzoek ingesteld.

Artikel 12

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 13

Dit landsbesluit wordt aangehaald als: Landsbesluit aanwijzing vertrouwensfuncties en uitvoering van veiligheidsonderzoeken.

Bijlage bedoeld in artikel 2, eerste lid

Lijst van vertrouwensfuncties:

Functies

Categorie

Aanwijzingsgronden

Reden categoriale onderverdeling

Ministerie van Algemene Zaken

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Adviseurs Kabinet Minister President

A

Integriteitsaantasting

Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden. Kunnen daarnaast kennisnemen van de integrale notulen en besluitenlijst van de ministerraad.

Beleidsmedewerker Kabinet Minister President

A

Integriteitsaantasting.

Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden. Kunnen daarnaast kennisnemen van de integrale notulen en besluitenlijst van de ministerraad.

Secretaresse Stafbureau bureau SG

A

Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Directeur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Ministers (Sint Maarten Huis)

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Is een solistische functie die de nationale veiligheid kan schaden. Mogelijkheid van kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Hoofd Afdeling Buitenlandse Betrekkingen

A

Integriteitsaantasting.

Neemt structureel kennis van vertrouwelijke informatie en is op de hoogte van de standpuntbepaling van de regering van Sint Maarten en onderhandelingsstrategieën.

Senior adviseur Afdeling Buitenlandse Betrekkingen

A

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

Neemt structureel kennis van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen en is op de hoogte van de standpuntbepaling van de regering van Sint Maarten en onderhandelingsstrategieën.

Chef protocol Afdeling Buitenlandse Betrekkingen

C

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

Is een solistische functie. Is op de hoogte van reisdoel, en namen van personen van buitenlandse delegaties en kan dus kennisnemen van confidentiële staatsgeheimen.

Hoofd Afdeling Juridische Zaken en Wetgeving

A

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden. Kunnen daarnaast kennisnemen van de integrale notulen en besluitenlijst van de ministerraad. Neemt structureel kennis van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Hoofd Afdeling Binnenlandse Aangelegenheden en Koninkrijksrelaties

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen

Is binnen BAK verantwoordelijk voor de relatie met onder andere Nederland en Usona. Neemt structureel kennis van vertrouwelijke informatie.

Medewerkers Binnenlandse Aangelegenheden en Koninkrijksrelaties belast met Integriteit

B

Integriteitsaantasting.

Zijn binnen BAK belast met het opzetten van het integriteitsbeleid voor de overheid van Sint Maarten.

Medewerkers Binnenlandse Aangelegenheden en Koninkrijksrelaties belast met Koninkrijksrelaties

B

Integriteitsaantasting.

Is binnen BAK verantwoordelijk voor de relatie met onder andere Nederland en Usona.

Diensthoofd/Commandant Brandweer

B

Integriteitsaantasting. Vitale functie. Mogelijke kennisname van confidentiële staatsgeheimen.

Is eindverantwoordelijke voor de crisisbeheersing en adviseert in geval van crisis rechtstreeks de minister. Heeft daarnaast inzage in aanvalsplannen van de brandweer, waar tevens eventuele gevaarlijke stoffen op staan aangegeven. Heeft daarnaast in geval van calamiteit toegang tot alle plaatsen en gebouwen op Sint Maarten.

Hoofdmedewerker Rampenbestrijding

B

Integriteitsaantasting. Vitale functie.

Is direct verantwoordelijk voor de bestrijding van grote calamiteiten. Heeft daarbij inzicht in de aanvalsplannen van de brandweer en de opslag van gevaarlijke goederen binnen Sint Maarten.

Hoofd Dienst Burgerzaken

B

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

 Het compromitteren van deze informatie kan schade aan de nationale veiligheid aanrichten. Komst structureel in aanraking met confidentiële staatsgeheimen.

Hoofd DIV

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Is verantwoordelijk voor de registratie en archivering van alle overheidsinformatie. Compromittering of aantasting van deze informatie kan tot ernstige schade aan de nationale veiligheid van Sint Maarten veroorzaken.

Medewerker DIV (aangewezen vertrouwenspersoon Veiligheidsdienst Sint Maarten)

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Deze medewerker is verantwoordelijk voor de verwerking en archivering van alle informatie van de overheid. Compromittering van deze informatie kan tot ernstige schade aan de nationale veiligheid van Sint Maarten leiden.

Hoofd ICT

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Is eindverantwoordelijk voor de gehele digitale informatievoorziening van de overheid en informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden. Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Systeembeheerder ICT

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Is een solistische functie en is dus in staat om toegang te krijgen of te verlenen tot digitaal vastgelegde gerubriceerde gegevens van de overheid.

Hoofd secretariaat/secretaris ministerraad

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofdmedewerker secretariaat ministerraad

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen.

Secretaresse secretariaat ministerraad

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert in beperkte mate bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Afdeling Communicatie

C

Integriteitsaantasting.

Is een solistische functie. Is verantwoordelijk voor alle contacten met pers en voor de communicatie voor de overheid, heeft daarbij kennis van actuele beleidsdossiers en besluiten. Heeft echter niet de mogelijke deze direct te beïnvloeden.

Hoofd Veiligheidsdienst

A

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

Is verantwoordelijk voor de Dienst. Komt hierdoor structureel in aanraking met staatsgeheimen. Een integere uitoefening van de functie is van nationaal belang.

Medewerkers Veiligheidsdienst

A

Kennisname staatsgeheimen. Integriteitsaantasting.

Medewerkers verrichten operationeel onderzoek op basis van de wettelijke taak van de Dienst. Hierbij komen zij structureel in aanraking met zeer vertrouwelijke informatie. Een integere uitoefening van de functie is van nationaal belang.

 

 

 

 

 Functies

Categorie

Aanwijzingsgronden

Reden categoriale onderverdeling

Ministerie van Financiën 

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Landsontvanger

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Hoofd Afdeling Financiën

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Sectiehoofd FBB

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofdmedewerker Financieel Beleid

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Kan bestuurders informeren zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Financieel corporate controller

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Kan bestuurders informeren zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Directeur Belastingdienst

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

 

Ministerie van Justitie

 

 

 

Advocaat-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Chef Kabinet Minister van Justitie

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Secretaris Stafbureau

B

Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen.

Hoofd Afdeling Justitiële Zaken

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Korps Politie Sint Maarten

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie. Vitale sector.

Commissarissen van het Korps Politie Sint Maarten; belast met de recherche.

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie. Vitale sector.

Medewerker tap kamer

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Functies bij het Korps Politie Sint Maarten, ter beoordeling door het Hoofd Korps Politie Sint Maarten in samenspraak met het hoofd van de Dienst, waarvan redelijkerwijs verwacht kan worden dat bij de vervulling van de functie de medewerker in aanraking komt of zal komen met informatie die het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het openbaar bestuur, de veiligheid of de gewichtige belangen van Sint Maarten kunnen aantasten.

A/B/C

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functies.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van confidentiële, vertrouwelijke of zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Vitale sector. Hebben veelal een solistisch karakter.

Hoofd Gevangenis en Huis van Bewaring

C

Integriteitsaantasting.

Solistische functie.

Hoofd Immigratie en Naturalisatiedienst

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Functies bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, ter beoordeling door het Hoofd Immigratie- en Naturalisatiedienst in samenspraak met het hoofd van de Dienst, waarvan redelijkerwijs verwacht kan worden dat bij de vervulling van de functie de medewerker in aanraking komt of zal komen met informatie die het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het openbaar bestuur, de veiligheid of de gewichtige belangen van Sint Maarten kunnen aantasten.

B/C

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functies.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van confidentiële en/of vertrouwelijke staatsgeheimen.

Landelijke Coördinator Vreemdelingenketen

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Alle functies bij de Landsrecherche

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van confidentiële en/of vertrouwelijke staatsgeheimen.

Hoofd Douane

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van confidentiële en/of vertrouwelijke staatsgeheimen.

Hoofd Meldpunt Ongebruikelijke Transacties

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van confidentiële en/of vertrouwelijke staatsgeheimen.

 

Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

 

 

 

 

Ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie 

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Beleidsadviseur Stafbureau

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Afdeling Economie, Verkeer & Telecommunicatie

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Kan bestuurders informeren zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Dienst Economische Vergunningen

B

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie

Mogelijkheid tot structurele kennisname van vertrouwelijke staatsgeheimen. Kan bestuurders informeren zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Dienst Lucht- en Scheepvaart

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

 

Ministerie van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid 

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

 

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur 

Secretaris-Generaal

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Hoofd Dienst Vergunningen

B

Integriteitsaantasting.

Informeert bestuurders zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

 

Overige publieke entiteiten 

Vice Voorzitter Raad van Advies

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Secretaris Raad van Advies

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Voorzitter Algemene Rekenkamer

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Secretaris Algemene Rekenkamer

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen. Vitale functie.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

Medewerker Algemene Rekenkamer belast met het auditen van geheime rekeningen

A

Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Medewerkers Commissie van Toezicht betreffende de Veiligheidsdienst Sint Maarten

A

Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen.

Griffier Staten

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Informeert bestuurders en statenleden zonder verdere ambtelijke toetsing waardoor de democratische besluitvorming beïnvloed kan worden.

Directeur SOAB

A

Integriteitsaantasting. Kennisname staatsgeheimen.

Mogelijkheid tot structurele kennisname van zeer vertrouwelijke staatsgeheimen. Is een solistische functie.

 

Functies

Categorie

Aanwijzingsgronden

Vitale Sectoren

 

 

Telecommunicatie

 

 

Directeur van een bedrijf dat een of meer telecommunicatiediensten verleent;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een bedrijf dat een of meer communicatiediensten levert;

C

Vitale functie.

Productie en distributie drinkwater

 

 

Directeur van een bedrijf voor productie van drinkwater via een landelijk pijpleidingsysteem;

A

Vitale functie.

Directeur van een bedrijf voor distributie van drinkwater via een landelijk pijpleidingsysteem;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een bedrijf voor productie en distributie van drinkwater via een landelijk pijpleidingsysteem;

C

Vitale functie.

Productie en distributie elektriciteit

 

 

Directeur van een bedrijf voor de opwekking van elektriciteit;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een bedrijf voor de opwekking van elektriciteit;

C

Vitale functie.

Directeur van een bedrijf voor distributie van elektriciteit;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een bedrijf voor distributie van elektriciteit;

C

Vitale functie.

Luchthaven

 

 

Directeur van een bedrijf dat een luchthaven uitbaat;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een luchthaven;

C

Vitale functie.

Commerciële zeehaven

 

 

Directeur van een bedrijf welke een of meer commerciële zeehavens uitbaat;

A

Vitale functie.

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies die worden uitgeoefend binnen het beveiligde gebied van een commerciële havenfaciliteit;

C

Vitale functie.

Overige vitale sectoren

 

 

De door de directie van het desbetreffende bedrijf in samenspraak met het hoofd van de Dienst aangemerkte functies uitgeoefend bij bedrijven die in een vrije zone gevestigd zijn, zoals bedoeld in de Landsverordening vrije zones;

C

Vitale functie.

De door Sint Maarten aangewezen president en directeuren van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten;

A

Vitale functie. Integriteitsaantasting.

Directie van het Uitvoeringsorgaan Sociale en Ziektekosten Verzekeringen;

A

Vitale functie. Integriteitsaantasting.

Bestuur en directie van het Algemeen Pensioenfonds Sint Maarten.

A

Vitale functie. Integriteitsaantasting.