Regeling vervallen per 29-08-2016

Regeling van de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie van de 18e augustus 2015 tot vaststelling van een gemiddelde prijs van het opnemen van de prijzen van de vastgestelde lijst van roerende goederen en bouwmaterialen in diverse zaken, wordt een gemiddelde prijs bepaald (Regeling administratievoorschriften om een gemiddelde prijs te bepalen)

Geldend van 05-10-2015 t/m 28-08-2016

Intitulé

Regeling van de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie van de 18e augustus 2015 tot vaststelling van een gemiddelde prijs van het opnemen van de prijzen van de vastgestelde lijst van roerende goederen en bouwmaterialen in diverse zaken, wordt een gemiddelde prijs bepaald (Regeling administratievoorschriften om een gemiddelde prijs te bepalen)

De Minister van De Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie,

In overweging genomen hebbende:

dat het wenselijk is voorschriften te geven met betrekking tot het voeren van een administratie waaruit de vorming blijkt van de prijzen waartegen roerende goederen en bouwmaterialen in diverse zaken wordt verkocht en het gemiddeld een prijs te bepalen en het bekendmaken van deze prijzen;

dat het wenselijk is de prijs vast te stellen in verband met het uitzonderingstoestand of orkaanseizoen 2015 ter voorkoming van prijsopdrijving van goederen vast te stellen;

Gelet op artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel a, van de Prijzenverordening;

Gelet op artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Prijzenverordening;

BESLUIT:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    inspectiedienst: Inspectiedienst Toerisme, Economische zaken, Verkeer en Telecommunicatie als bedoeld in artikel 9, onderdeel f, onder iii. van de Landsverordening inrichting en organisatie landsoverheid;

  • b.

    kleinhandelsprijs: prijs bij verkoop aan de consument;

  • c.

    verkopen: verkopen of te koop aanbieden.

Artikel 2

In dit artikel wordt verwezen naar de bijlage bij deze ministeriële regeling, waarop de specifieke goederen worden vermeld, die niet tegen een hogere prijs verkocht of verhuurd mogen worden, dan daarbij is aangegeven. De bijlage vermeldt met name producten, welke in tijden van een orkaan noodzakelijk zijn.

Artikel 3

  • 1. Deze ministeriële regeling treedt, zodra deze in het Afkondigingsblad is

    geplaatst, in werking met ingang van de eerste dag van de zevende week na de datum van bekrachtiging.

  • 2. In afwijking van het eerste lid, treedt deze ministeriële regeling:

    • a.

      in werking met ingang van de eerste dag van de derde week na de beslissing van het Constitutioneel Hof indien de Ombudsman een zaak aanhangig heeft gemaakt als bedoeld in artikel 127, derde lid, van de Staatsregeling, of,

    • b.

      niet in werking indien het Constitutioneel Hof oordeelt dat deze ministeriële regeling niet verenigbaar is met de Staatsregeling.

Ondertekening

Deze regeling wordt met de toelichting in het Afkondigingsblad
geplaatst.
De Minister van Toerisme, Economische
Zaken, Verkeer en Telecommunicatie
de achttiende augustus 2015

Bijlage 1

Max prijzen Orkaan seizoen 2015

TOELICHTING

Regeling prijs vaststelling in verband met het uitzonderingstoestand of orkaanseizoen tweeduizendvijftien

Algemeen deel

De Prijzenverordening beoogt vanuit het algemeen belang de prijzen van bepaalde goederen en diensten te reguleren. Artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel a, van deze landsverordening geeft de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie de bevoegdheid om maximumprijzen vast te stellen ten aanzien van het aanbieden, verkopen en verhuren van goederen, dan wel het aanbieden en verrichten van diensten.

Artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Prijzenverordening geeft de Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie de bevoegdheid om voorschriften vast te stellen betreffende het voeren van een administratie, waaruit de vorming blijkt van de prijzen, waartegen goederen of diensten worden aangeboden.

Met de onderhavige ministeriële regeling wordt van bovenstaande bevoegdheden gebruikgemaakt.

Artikelsgewijs

In artikelen 1 en 2 wordt voorzien in administratieve voorschriften die in acht moeten worden genomen door de aanbieders van roerende goederen en bouwmaterialen in diverse zaken. Het oogmerk van die ministeriële regeling is om een prijs vast te stellen ten aanzien het orkaan seizoen tweeduizendvijftien, prijsopdrijving van goederen en diensten te voorkomen.

Financiële paragraaf

Met de onderhavige ministeriële regeling zijn geen financiële gevolgen voor de overheid beoogd.

De Minister van Toerisme, Economische Zaken, Verkeer en Telecommunicatie