Regeling mobiele telefonie voor medewerkers van de gemeente Weststellingwerf 2007

Geldend van 01-01-2007 t/m heden

Intitulé

Regeling mobiele telefonie voor medewerkers van de gemeente Weststellingwerf 2007

Het college van de gemeente Weststellingwerf;

gelezen het voorstel van de afdeling Personeel, Organisatie en Informatie d.d. 28 februari 2008

overwegende de wenselijkheid om voor zakelijk gebruik te komen met een regeling voor de verstrekking van mobiele telefoonsaan medewerkers bij de gemeente;

gelet op de instemming van de OR d.d. 16 april 2008;

BESLUIT:

 

Vast te stellen de navolgende

“Regeling mobiele telefoons voor medewerkers van de gemeente Weststellingwerf 2007”

Artikel 1: begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder

  • -

    medewerker: zowel de tijdelijke als vaste medewerker, die bij de gemeente werkzaam is, inclusief burgemeester en wethouders;

  • -

    directie: de gemeentesecretaris (zoals bedoeld in artikel 102 van de Gemeentewet) en zijn plaatsvervanger

  • -

    afdelingshoofd: het hoofd van de afdeling waarbij de medewerker is aangesteld.

  • -

    mobiele telefoon: toestel inclusief simkaart, abonneenummer en eventuele extra voorziening ten behoeve van  “handsfree”  bellen

  • -

    voorziening “handsfree” bellen: een faciliteit bestemd om veilig te telefoneren in de auto.

 Artikel 2: algemeen

Medewerkers voor wie het noodzakelijk is dat zij 24 uur bereikbaar zijn ten behoeve van de openbare veiligheid en voor die medewerkers voor wie het noodzakelijk is dat zij, uit hoofde van hun functie, zowel in als buiten werktijd bereikbaar zijn kunnen voor een mobiele telefoon van de gemeente in aanmerking komen.

De beoordeling daarvan valt onder de bevoegdheid van het desbetreffende afdelingshoofd c.q. de directie.

De teamleider Interne Dienstverlening is belast met de uitvoering van de regeling en met het dagelijks beheer ten aanzien van aanschaf, reparatie, vervanging, klachten over het netwerk, etc.

 Artikel 3: bruikleenovereenkomst

  • 1.

    De medewerker ondertekent een overeenkomst voor de door de gemeente om niet in bruikleen verstrekte mobiele telefoon, zoals opgenomen in bijlage 1.

  • 2.

    Het handelen van de medewerker in strijd met het bepaalde in deze bruikleenovereenkomst wordt in beginsel aangemerkt als plichtsverzuim als omschreven in artikel 16:1:1 van de CAR-UWO.

 

 Artikel 4:  Gebruik

  • 1.

    Het toestel is hoofdzakelijk bestemd voor zakelijk gebruik. De medewerker gebruikt de mobiele telefoon voor meer dan 10% voor zakelijke doeleinden. Van zakelijk gebruik is onder meer sprake wanneer de medewerker:

    • a.

      tijdens het vervullen van zijn werkzaamheden niet beschikt over een vaste telefoonaansluiting;

    • b.

      buiten de voor hem geldende werktijd op een ander adres dan zijn woonadres bereikbaar moet zijn;

    • c.

      belast is met het verrichten van piketdienst;

  • 2.

    Privé gebruik van het toestel is –overeenkomstig belastingvoorschriften 2007- in principe niet toegestaan. Bij gebruik van  meer dan  90% privé gebruik ligt de bewijslast bij de werkgever. In zulke gevallen worden eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn, doorberekend aan de medewerker. 

 Artikel 5: kosten

  • 1.

    De abonnementskosten en zakelijke gesprekskosten van de door de gemeente verstrekte mobiele telefoon komen voor rekening van de gemeente.

  • 2.

    Het is de medewerker bekend, dat de gemeente Weststellingwerf inzage heeft in de totale gesprekskosten. De gemeente Weststellingwerf kan steekproefsgewijs bij de medewerker aangeven inzage te willen hebben in de specifieke gesprekskosten. De medewerker verleent hieraan zijn medewerking.

  • 3.

    Buitenlandse verbruikskosten worden zonder meer bij de medewerker in rekening gebracht. Het is aan de medewerker aan te tonen, dat de buitenlandse verbruikskosten zakelijke gesprekskosten zijn. Medewerker dient daarom zakelijke gesprekken van en naar het buitenland tevoren te melden. 

Artikel 6:  voorziening “handsfree” bellen

Voor medewerkers die voor de uitoefening van hun functie veelvuldig met de auto onderweg zijn en toch bereikbaar moeten zijn kan, mede uit oogpunt van veiligheid en wettelijk voorschrift een extra voorziening in de auto getroffen worden.  Deze extra voorziening moet met redenen omkleed door directie of afdelingshoofd worden aangevraagd.

De kosten van een eventuele extra voorziening komen voor rekening van de gemeente.  

 Artikel 7: uitsluitingen 

  • 1.

    Het is de medewerker niet toegestaan om de verstrekte mobiele telefoon te gebruiken bij afwezigheid wegens ziekte, schorsing of buitengewoon verlof.

  • 2.

    Het is de medewerker niet toegestaan de verstrekte mobiele telefoon te vervreemden, te verpanden, te verhuren, uit te lenen of aan anderen in gebruik af te staan.

 Artikel 8: beëindiging dienstverband

De om niet in bruikleen verstrekte mobiele telefoon en / of extra voorzieningen voor “handsfree” bellen blijven eigendom van de gemeente. Bij beëindiging van het dienstverband wordt het toestel en de eventuele extra voorziening t.b.v. “handsfree” bellen door de gemeente ingenomen.

Kosten voor uitbouw van extra voorzieningen t.b.v. “handsfree” bellen komen voor rekening van de gemeente.

 

 Artikel 9: hardheidsbepaling

In die gevallen, waarin deze regeling niet of niet naar redelijkheid voorziet, kan het college afwijkend beslissen.  

Artikel 10 Citeertitel

Deze regeling kan worden aangehaald als “Regeling mobiele telefonie voor medewerkers van de gemeente Weststellingwerf - 2007”en treedt in werking met ingang van 1 januari 2007

 Artikel 11: Intrekking oude regelingen

  • 1.

    De Regeling mobiele telefoons voor burgemeester en wethouders van de Gemeente Weststellingwerf d.d. 20 maart 2006 komt hiermee met ingang van 1 januari 2007 te vervallen.

  • 2.

    Alle voorgaande richtlijnen / instructies met betrekking tot mobiele telefonie komen hiermee eveneens met ingang van 1 januari 2007 te vervallen.

 

  

Weststellingwerf,

Aldus besloten in de vergadering d.d  8 april 2008

Het college voornoemd,

de secretaris,

De burgemeester,