Regeling vervallen per 29-03-2012

Mandaatbesluit huisverbod

Geldend van 01-04-2010 t/m 28-03-2012

Intitulé

Mandaatbesluit huisverbod

Nummer: 2010-003230/inDe Burgemeester van Weststellingwerf;overwegende, dat het wenselijk is mandaat te verlenen aan de hulpofficier van justitie, belast met de uitvoering van een huisverbod;gelet op de artikelen 3, lid 1 van de Wet tijdelijk huisverbod en 10:11 Algemene wet bestuursrecht;b e s l u i t :vast te stellen het navolgende Mandaatbesluit huisverbod 2010

Artikel 1

Aan de hulpofficier van justitie mandaat te verlenen tot het namens en onder verantwoordelijkheid van de Burgemeester van Weststellingwerf ondertekenen van besluiten waarbij een huisverbod wordt opgelegd.

Artikel 2

Aan de hulpofficier van justitie machtiging te verlenen tot het verrichten van de volgende voorbereidingshandelingen, voorafgaand aan het opleggen van een huisverbod:

  • 1.

    Overleg te plegen met Bureau Jeugdzorg, ingeval van kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan.

  • 2.

    Het mondeling aanzeggen van een huisverbod aan de uit huis te plaatsen persoon, in een dusdanig spoedeisende situatie dat het huisverbod niet tevoren op schrift kan worden gesteld.

  • 3.

    Het bekendmaken van het huisverbod en de consequentie van het niet naleven ervan, aan de huisgenoten van de uit huis te plaatsen persoon, de aangewezen instantie voor advies en/of hulpverlening en Bureau Jeugdzorg, ingeval van kindermishandeling of een vermoeden daarvan.

  • 4.

    Het binnen 24 uur regelen van juridische bijstand voor de uit huis geplaatste persoon, nadat hij of zij hiertoe de wens te kennen heeft gegeven, voor de duur van de behandeling van het verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank.

Artikel 3

  • 1. Het mandaat aan de hulpofficier van justitie is beperkt tot de bevoegdheid om namens de Burgemeester van Weststellingwerf besluiten te ondertekenen waarbij een huisverbod wordt opgelegd.

  • 2. De hulpofficier van justitie maakt van deze bevoegdheid gebruik, na voorafgaand daarvoor door de Burgemeester verleende instemming.

Artikel 4

De uitoefening van het mandaat en het gebruik van de verleende machtiging geschiedt binnen de grenzen van vastgestelde taken, met inachtneming van het geldend recht en/of beleids- en uitvoeringsregels.

Artikel 5

  • 1. De hulpofficier van justitie stelt de Burgemeester van Weststellingwerf op de hoogte van elk voorgenomen besluit tot het opleggen van een huisverbod en van de informatie waarvan hij moet aannemen dat kennisneming ervan door de Burgemeester van belang is.

  • 2. De Burgemeester kan zich door de hulpofficier van justitie laten informeren over iedere op grond van dit besluit verrichte handeling.

Artikel 6

  • 1. Het besluit van 8 januari 2009, kenmerk 2009-013278/mb, tot het verlenen van volledig mandaat aan de hulpofficier van justitie, te vervangen door dit besluit.

  • 2. Dit besluit kan worden aangehaald als: ‘Mandaatbesluit huisverbod 2010’.

  • 3. Dit besluit bekend te maken en in werking te laten treden met ingang de dag na bekendmaking.

Ondertekening

De Burgemeester van Weststellingwerf,G. van Klaveren

Mandaatbesluit_huisverbod_08-01-2009.pdf 1

600px