Regeling vervallen per 29-08-2017

Bekendmakingen gemeente Wijk bij Duurstede d.d. 22-06-2016 Gemeenteblad 2016-035

Geldend van 22-06-2016 t/m 28-08-2017

Intitulé

Bekendmakingen gemeente Wijk bij Duurstede d.d. 22-06-2016 Gemeenteblad 2016-035

BEKENDMAKINGEN GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE D.D. 22-06-2016

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Zaaknummer: 7884

Voor: plaatsen van raam

Locatie: Promenade 33, (3962 HA) Wijk bij Duurstede

Datum ontvangst: 14 juni 2016

Zaaknummer: 7888

Voor: plaatsen van gevelreclame

Locatie: Langbroekseweg 3, (3962 EH) Wijk bij Duurstede

Datum ontvangst: 9 juni 2016

Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage. De bijbehorende stukken kunnen later op afspraak worden ingezien, waarop een zienswijze of bezwaarschrift kan worden ingediend.

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend:

Zaaknummer: 6422

Voor: vernieuwen van dak van woning en bijgebouw

Locatie: Langbroekerdijk B18, (3947 BB) Langbroek

Verzenddatum: 15 juni 2016

De beschikking en de bijbehorende stukken kunnen vanaf de datum van verzending gedurende zes weken worden ingezien in het gemeentehuis. Dit kan uitsluitend na telefonische afspraak via 0343-595595.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van de afdeling Bedrijfsvoering, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. 

Het maken van bezwaar schort de werking van het besluit niet op. Om opschorting te bereiken kunt u gelijktijdig met het indienen van het bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) vragen bij de Voorzieningenrechter. De schorsing moet wel spoedeisend zijn. Het verzoekschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Midden Nederland te Utrecht, afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken of voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U dient er rekening mee te houden dat u bij de rechtbank griffierecht verschuldigd bent. Mocht u meer informatie willen over het indienen van bezwaar, dan kunt u de website www.rijksoverheid.nl raadplegen, waar onder de kop ‘Documenten en publicaties/brochures’ de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ te vinden is.

Benoeming toezichthouder

Het College van Burgemeester en Wethouders en de Burgemeester hebben op 14 juni 2016 besloten om de heer F.B. Koen per direct aan te wijzen als toezichthouder, belast met toezicht op de naleving van de voorschriften van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet Ruimtelijke Ordening, de naleving van de bij of krachtens de Woningwet gegeven voorschriften, Bouwbesluit en Bouwverordening van de gemeente Wijk bij Duurstede, een en ander zoals bedoeld in art. 5:11 e.v. van de Algemene Wet Bestuursrecht. Tevens is hij aangewezen als toezichthouder belast met toezicht, controle en handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Verordening Paracommercie.

Ontheffing

Ontheffing van de route voor het vervoer gevaarlijke stoffen Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede maken bekend dat: zij, ingevolge artikel 29 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen, een ontheffing van de route gevaarlijke stoffen hebben verleend aan:

·Nefco Services BV, Regterweistraat 15, (4181 CE) te Waardenburg, t.b.v. het vervoer van propaan danwel LPG naar diverse locaties in de gemeente Wijk bij Duurstede.

De stukken met betrekking tot deze ontheffing liggen ter inzage van 23 juni tot en met 3 augustus 2016. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit schriftelijk bezwaar indienen bij de gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van bekendmaking (22 juni 2016) bij de gemeente zijn ingediend. U kunt de stukken inzien bij het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede, tijdens openingstijden. Als u een toelichting wenst of de verleende ontheffing wilt inzien, kunt u hiervoor (ook) een afspraak maken met de Omgevingsdienst regio Utrecht, mevrouw E. Pols, e-mail: e.pols@odru.nl.

Verkeersbesluiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn de volgendeverkeersbesluiten te nemen:

Walplantsoen (zaaknummer 8140)

Het aanwijzen van 2 extra parkeerplaatsen enkel bedoeld voor het laden van elektrische auto’ster hoogte van de trap naar het plein van de Rooms-katholieke kerk.

Havenweg, parkeerterrein (zaaknummer 8139)

Op het parkeerterrein geldt op dit moment een dubbele regeling, te weten een blauwe zoneoverdag en vergunninghoudersparkeren ’s avonds en op zondag. De huidige bebording entijdsaanduiding wordt als lastig ervaren. Daarnaast wordt de maximum parkeerduur te kortgevonden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens dit te vereenvoudigen, zonder de

dubbele regeling los te laten. Het volgende wordt voorgesteld: De blauwe zone geldt op maandag t/m zaterdag van 9.00 – 21.00 uur, met een maximum parkeerduur van 3 uur. Vergunninghouders zijn vrijgesteld van het gebruik van de parkeerschijf; Vergunninghoudersparkeren geldt van maandag t/m zaterdag van 21.00 t/m 9.00 uur, alsmede de gehele zondag.

Inspraak

De ontwerpbesluiten voor bovengenoemde verkeersmaatregelen liggen vanaf donderdag 23juni t/m 20 juli ter inzage in het gemeentehuis. De besluiten zijn ook in te zien op degemeentelijke internetsite onder actueel/stukken ter inzage. U kunt inspreken op devoorgenomen besluiten. U kunt uw inspraakreactie sturen naar postbus 83, 3960 BB Wijk bij

Duurstede, of naar info@wijkbijduurstede.nl. Wilt u in het onderwerp vermelden: "Inspraakreactie verkeersbesluit”, gevolgd door het zaaknummer van het besluit. Uw reactie zal meegenomen worden bij de afwegingen voor het definitieve besluit.

Wet ruimtelijke ordening

Omgevingsvisie Kromme Rijngebied

Het ontwerp van de Omgevingsvisie Kromme Rijngebied ligt van 23 juni t/m 24 augustus voor iedereen ter inzage in de gemeentehuizen van Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede.

Daarnaast is het ontwerp in te zien via de gemeentelijke website www.bunnik.nl , www.wijkbijduurstede.nl en www.houten.nl en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0352.bgbkrommerijngeb-son1 (website van ruimtelijke plannen.nl).

De Omgevingsvisie Kromme Rijngebied heeft betrekking op het gemeenschappelijke buitengebied van de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Zij geeft aan in welke richting de drie gemeente het gebied zich willen zien ontwikkelen. Het document vormt de basis voor hoe de gemeenten initiatieven in het gebied vanuit verschillende rollen oppakken en inhoudelijk beoordelen.

Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede willen met het document vooral de samenleving uitnodigen om initiatieven in te dienen die de visie helpen invullen. Zij zetten daarbij vooral in op duurzaamheid, innovatie, landbouw en recreatie. De drie gemeenten willen maatwerk leveren, rekening houden met de bestaande gebiedskwaliteiten, die waar mogelijk verbeteren en tot slot per initiatief een zorgvuldig proces met omwonenden doorlopen voordat ze besluiten nemen over een initiatief.

De visie maakt geen concrete ontwikkelingen en/of bouwplannen mogelijk. Zulke plannen zullen altijd een zelfstandige ruimtelijke proceduremoeten doorlopen. Ze moeten dan wel aansluiten op deze visie.

Na afloop van de inspraakperiode organiseren de gemeenten een aantal dialoogsessies. Met als doel om ideeën, kennis en kunde uit de samenleving op te halen en daarmee de visie te verbeteren. Wanneer die sessies plaatsvinden is nog niet bekend. De gemeenten zoeken nog inwoners, partijen en organisaties die actief mee willen meedoen. De inspraakreacties zijn bepalend voor agenda van deze sessies.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een reactie indienen bij de gemeenteraden van (een van) de betrokken gemeenten. De reacties worden ofwel meegewogen bij de opstelling van de definitieve visie ofwel vormen zij aanleiding tot een uitnodiging voor de dialoogsessies. Uiteindelijk wordt de visie aan de gemeenteraden ter vaststelling aangeboden.