Regeling vervallen per 29-08-2017

Bekendmakingen gemeente Wijk bij Duurstede d.d. 20-07-2016 Gemeenteblad 2016-042

Geldend van 20-07-2016 t/m 28-08-2017

Intitulé

Bekendmakingen gemeente Wijk bij Duurstede d.d. 20-07-2016 Gemeenteblad 2016-042

BEKENDMAKINGEN GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE D.D. 20-07-2016

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede hebben de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning ontvangen:

Zaaknummer: 9029

Voor: kapvergunning div. bomen Gansfortstraat en Jacob van Ruisdaelstraat

Locatie: Gansfortstraat en Jacob van Ruisdaelstraat (3961 CR) Wijk bij Duurstede

Datum ontvangst: 11 juli 2016

Zaaknummer: 9031

Voor: aanvraag carport en terreinafscheiding

Locatie: Remus 218 (3962 KZ) Wijk bij Duurstede

Datum ontvangst: 11 juli 2016

Zaaknummer: 9093

Voor: uitbouw berging

Locatie: Ringoven 1 ( 3961 EG )

Datum ontvangst: 10 juli 2016

Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage. De bijbehorende stukken kunnen later op afspraak worden ingezien, waarop een zienswijze of bezwaarschrift kan worden ingediend.

Verlenging beslistermijn

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede hebben besloten voor de volgende aanvraag, met zaaknummer 7092, de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken:

Voor: Project “Extra in- en uitrit mijn voortuin”, bestaande uit de activiteiten maken, aanleggen of veranderen van een uitweg

Locatie: IJsselsteen 63 , (3961 GB) Wijk bij Duurstede

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede hebben de volgende omgevingsvergunningen verleend:

Zaaknummer: 5962

Voor: aanvraag dakkappellen Spiegelweg 1 Cothen

Locatie: Spiegelweg 1 (3945 LD) Cothen

Verzenddatum: 11 juli 2016

Zaaknummer: 8583

Voor: aanvraag dakkapel Vitruvius 6 Wijk bij Duurstede

Locatie: Vitruvius 6 (3962 SC) Wijk bij Duurstede

Verzenddatum: 11 juli 2016

Zaaknummer: 6950

Voor: nieuwbouw Hof van Wijk 29 woningen

Locatie: Hof van Wijk 1 t/m 25 & 2 t/m 32 (3961 KD) Wijk bij Duurstede

Verzenddatum: 13 juli 2016

De beschikking en de bijbehorende stukken kunnen vanaf de datum van verzending gedurende zes weken worden ingezien in het gemeentehuis. Dit kan uitsluitend na telefonische afspraak via 0343-595595.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van de afdeling Bedrijfsvoering, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. 

Het maken van bezwaar schort de werking van het besluit niet op. Om opschorting te bereiken kunt u gelijktijdig met het indienen van het bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) vragen bij de Voorzieningenrechter. De schorsing moet wel spoedeisend zijn. Het verzoekschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Midden Nederland te Utrecht, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U dient er rekening mee te houden dat u bij de rechtbank griffierecht verschuldigd bent. Mocht u meer informatie willen over het indienen van bezwaar, dan kunt u de website www.rijksoverheid.nl raadplegen, waar onder de kop ‘Documenten en publicaties/brochures’ de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ te vinden is.

Wet basisregistratie personen

Op 12 juli 2016 hebben burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede het volgende aanwijzingsbesluit goedgekeurd:

·Aanwijzingsbesluit Toezichthouders Wet basisregistratie personen (Wet BRP), zaaknummer 8666.

Hierin staat dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de afdeling Beheer, cluster Handhaving, per direct zijn aangewezen als Toezichthouder Wet BRP in het kader van de huisbezoeken. Deze komen voort uit het project Landelijke Aanpak Adreskwaliteit.

Vastgesteld beleid

Wijziging Algemene subsidieverordening Wijk bij Duurstede 2013

De gemeenteraad heeft op 28 juni 2016 besloten artikel 2 over de reikwijdte van de Algemene subsidieverordening Wijk bij Duurstede 2013 te wijzigen voor de uitvoering van het Beleidsplan Milieu en Duurzaamheid 2016-2020. Deze wijziging treedt in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.

Het raadsbesluit staat op de gemeentelijke website onder Bestuur en organisatie → Bekendmakingen, verordeningen en regelingen → Gemeenteblad nummer 2016-041. Op overheid.nl wordt de nieuwe integrale tekst van de verordening geplaatst, waarin de wijziging is verwerkt.

Verkeersbesluit

Ontwerpverkeersbesluit reserveren parkeerplaatsen voor elektrisch laden

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij voornemens zijn twee parkeerplaatsen aan de Plinius, bij de hoek met de Flavius, aan te wijzen als parkeerplaatsen alleen bestemd voor het laden van elektrische auto’s. Het ontwerpbesluit hiertoe ligt met ingang van 21 juli gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het ontwerpbesluit is ook in te zien op de internetsite van de gemeente. Inspraakreacties op dit ontwerpbesluit kunt u gedurende de ter inzage periode mailen naar info@wijkbijduurstede.nl onder vermelding van “Ontwerpbesluit Plinius, zaaknummer 8876”. U kunt uw reactie ook sturen naar Gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede, ook onder vermelding van het zaaknummer. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij dhr. Jelger Takken, tel. (0343)595595.

Wet ruimtelijke ordening

Vaststelling bestemmingsplan ‘Woongebieden Wijk bij Duurstede 2016’

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 28 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Woongebieden Wijk bij Duurstede 2016’ gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan omvat de gehele bebouwde kom van Wijk bij Duurstede met uitzondering van de binnenstad en de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven. Het plan is op hoofdlijnen een voortzetting van de regelingen uit het vorige bestemmingsplan ‘Woongebieden’ uit 2011, maar geeft een nieuw planologisch-juridisch kader voor de percelen snippergroen, die de gemeente de afgelopen jaren heeft verkocht aan particulieren. Daarnaast wordt met het plan de nieuwbouw in het gebied ‘De Driehoek’ (in de wijk De Engk) uitgewerkt.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 21 juli 2016 gedurende zes weken in te zien via:

http://www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/bestemmingsplannen/vastgestelde-bestemmingsplannen\

of

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0352.wbdwoongebieden-bva1

of

https://www.planviewer.nl/kaart?imro=NL.IMRO.0352.wbdwoongebieden-bva1

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens evenementen

Afsluiting binnenstad i.v.m. Beards for Down  op zaterdag 13 augustus 2016

I.v.m. de opbouw van het evenement ‘Beards for Down’ worden de Veldpoortstraat, Markt, Maleborduurstraat, Peperstraat, Klooster Leuterstraat en Dijkstraat afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers op zaterdag 13 augustus a.s. van 8.00 tot 20.00 uur. De Markt en Maleborduurstraat dienen geheel vrij te zijn van auto’s en/of containers. De wegsleepregeling is dan ook van kracht. Het doel van de afsluiting is om het risico op verkeershinder tijdens het opbouwen, tijdens het evenement en tijdens het afbreken zoveel mogelijk weg te nemen.

In combinatie met de bovengenoemde afsluitingen wordt het éénrichtingsverkeer op de Achterstraat en Muntstraat opgeheven, zodat de meeste parkeerplaatsen voor vergunninghouders bereikbaar blijven. De Achterstraat wordt apart ontsloten via het Apostelpad en het Kokkestraatje. De Volderstraat is tijdens het evenement een doodlopende straat (net als tijdens de weekmarkt).

Toegang binnenstad voor vergunninghouders

De Achterstraat is bereikbaar via de Singel - Apostelpad

De Nieuwstraat is bereikbaar via de Havenweg - Lekdijk Oost - Dijkstraat

Het Kokkestraatje is bereikbaar via de Singel - Rijnstraat / Achterstraat - oversteek Veldpoortstraat.

De organisatie ziet erop toe dat het overige verkeer minimale hinder van dit evenement zal ondervinden. Meer informatie is te vinden op www.beardsfordown.nl

Parkeren tijdensBeards for Down

Zoals bekend is er rond de binnenstad altijd een tekort aan parkeerplaatsen. Dit jaar kan er tijdens het evenement gebruikt gemaakt worden van gratis parkeren en de gratis pendeldienst tussen het industrieterrein Broekweg en de binnenstad. Dit wordt met borden aangegeven. De parkeerplaatsen op de Middelweg Oost zijn ook beschikbaar voor bezoekers van het festival. Ook hier wordt het parkeren begeleid door parkeerwachters.