Regeling vervallen per 01-01-2021

Subsidieregeling onderhoud muziekkiosken

Geldend van 01-12-2014 t/m 31-12-2020

Intitulé

Subsidieregeling onderhoud muziekkiosken

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem;

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het waarderen van het toon- en bruikbaar in stand houden van de muziekkiosken in de gemeente Woudrichem met als doel deze te kunnen inzetten voor muzikale en andere (culturele) activiteiten;

overwegende dat het derhalve gewenst is nadere regels vast te stellen waarin is aangegeven welke activiteiten behorende tot het terrein van onderhoud muziekkiosken worden gesubsidieerd en de nadere voorwaarden vast te stellen waaronder subsidies worden verstrekt;

gelet op artikel 3, artikel 5 lid 1, artikel 6 lid 4, artikel 7 lid 4 en artikel 8 lid 3 van de 'Algemene subsidieverordening gemeente Woudrichem 2014';

besluit:

vast te stellen de volgende regeling:

Subsidieregeling onderhoud muziekkiosken

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    Algemene subsidieverordening:Algemene subsidieverordening gemeente Woudrichem 2014.

  • b.

    Instelling:Een stichting en/of vereniging met volledige rechtsbevoegdheid die terugkerend klein algemeen onderhoud, zoals verven en reparaties, uitvoert aan de muziekkiosken in de gemeente Woudrichem.

  • c.

    Kalenderjaar:Van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar.

Artikel 2 Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen

Subsidie kan uitsluitend verstrekt worden voor het uitvoeren van terugkerend klein algemeen onderhoud, zoals verven en reparaties aan de muziekkiosken in de gemeente Woudrichem, mits daarvoor toestemming is verleend door het college.

Artikel 3 Doelgroep

Subsidie op grond van deze regeling wordt per kalenderjaar uitsluitend verstrekt aan instellingen die terugkerend klein algemeen onderhoud, zoals verven en reparaties, uitvoeren aan de muziekkiosken in de gemeente Woudrichem.

Artikel 4 Hoogte van de subsidie

Per te onderhouden muziekkiosk wordt een subsidiebedrag verleend van € 500 per kalenderjaar.

Artikel 5 Subsidieplafond

Het totaal van de toegewezen subsidies als bedoeld onder artikel 4 bedraagt niet meer dan het door het college voor het betreffende kalenderjaar vastgestelde subsidieplafond.

Artikel 6 Verdeling van het subsidieplafond

Voor zover het totaal van de aanvragen om subsidie het subsidieplafond overschrijdt, wordt het bedrag naar evenredigheid over de aanvragers verdeeld.

Artikel 7 Bevoorschotting

Jaarlijks wordt een voorschot van 100% van het verleende subsidiebedrag voor het betreffende jaar beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt in de eerste maand van het betreffende jaar uitbetaald.

Artikel 8 Overgangsbepaling

Deze subsidieregeling is niet van toepassing op subsidieaanvragen die voor 1 juni 2014 zijn ingediend. Daarop is de oude subsidieregeling onderhoud muziekkiosken, vastgesteld op 26 juni 2012 van toepassing.

Artikel 9 Slotbepalingen

  • 1. Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling onderhoud muziekkiosken.

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van 1 december 2014.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van 4 november 2014.
Het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem,
de secretaris, A.G. Dolislager
de burgemeester, A. Noordergraaf