Regeling vervallen per 30-07-2014

Archiefverordening Zederik 2007

Geldend van 20-04-2007 t/m 29-07-2014

Intitulé

Archiefverordening Zederik 2007

Geconsolideerde tekst van de regelingOnderwerp:Archiefverordening.De Raad der gemeente Zederik;gelezen het voorstel van het college d.d. 29 januari 2007;gelet op het advies van de Commissie Bestuur, Veiligheid en Leefbaarheid d.d. 5 maart2007;gelet op artikel 147 Gemeentewet en de artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van deArchiefwet 1995;b e s l u i t :vast te stellen de navolgende: Verordening betreffende de bevoegdheden van deraad inzake de zorg van het college voor de archiefbescheiden van degemeentelijke organen en het toezicht op het beheer van de archiefbescheiden,voor zover deze niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats(Archiefverordening).

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1

In deze verordening en de daarop berustende voorschriften wordt verstaan onder:

  • a.

    de wet: de Archiefwet 1995;

  • b.

    gemeentelijke organen: de overheidsorganen, bedoeld in artikel 1, onder b, van dewet, voor zover behorende tot de gemeente;

  • c.

    archiefbewaarplaats: de overeenkomstig artikel 31 van de wet aangewezenarchiefbewaarplaats;

  • d.

    beheerder: degene die ingevolge Artikel 3 is belast met het beheer van dearchiefbescheiden van de gemeentelijke organen die niet zijn overgebracht naar eenarchiefbewaarplaats;

  • e.

    beheerseenheid: een door het college als zodanig aan te wijzenorganisatieonderdeel;

  • f.

    informatiesysteem: systeem van documentatie, procedures, apparatuur enprogrammatuur, met behulp waarvan archiefbescheiden kunnen wordenvervaardigd, bewerkt, verzonden, ontvangen en geraadpleegd.

Hoofdstuk 2 De zorg van het college voor de archiefbescheiden

Artikel 2

Het college draagt zorg voor het inrichten en in stand houden van een archiefbewaarplaats als bedoeld in artikel 31 van de wet, alsmede voldoende en doelmatige archiefruimten.

Artikel 3

Het college draagt zorg voor het aanwijzen van de beheerder/beheerders.

Artikel 4

Het college draagt zorg voor de aanstelling van voldoende deskundig personeel voor de werkzaamheden verbonden aan het beheer van alle gemeentelijke archiefbescheiden en documentaire verzamelingen, ongeacht hun vorm.

Artikel 5

  • 1 Het college draagt er zorg voor, dat de vervaardiging en de bewaring van dearchiefbescheiden geschieden op zodanige wijze, dat het behoud van dezebescheiden voldoende is gewaarborgd.

  • 2 Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing ten aanzien van de vervaardigingvan bescheiden bestemd voor een overheidsorgaan of andere belanghebbende, vanwelke bescheiden redelijkerwijze kan worden aangenomen dat zij voor dezen alsarchiefbescheiden voor blijvende bewaring in aanmerking komen.

Artikel 6

Het college draagt er zorg voor, dat jaarlijks op de gemeentebegroting voldoendemiddelen worden geraamd ter bestrijding van de kosten die aan de zorg voor dearchiefbescheiden zijn verbonden.

Artikel 7

Het college stelt voor het beheer van de archiefbescheiden van de gemeentelijkeorganen die niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats voorschriften vast.

Hoofdstuk 3 Slotbepalingen

Artikel 8

De Archiefverordening gemeente Zederik 1996 wordt ingetrokken

Artikel 9

Deze verordening treedt acht dagen na de bekendmaking in werking.

Artikel 10

Deze verordening wordt aangehaald als Archiefverordening Zederik 2007.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbarevergadering van de raad van degemeente Zederik, gehouden op26 maart 2007.De griffier,                  De voorzitter,