Regeling vervallen per 01-01-2014

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer op basis van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden

Geldend van 01-01-1998 t/m 24-05-2012

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer op basis van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    Werkgever:het college van burgemeester en wethouders;

  • b

    Medewerker:de medewerk(st)er overeenkomstig artikel 1 sub 2 van de regeling Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden gemeente Assen;

  • c

    Reiskostenvergoeding:de vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer, ongeacht de wijze van vervoer, op basis van het bedrag dat de werkgever maximaal onbelast per werkelijk verreden kilometer mag vergoeden.

Artikel 2

De regeling Keuzemodel arbeidsvoorwaarden gemeente Assen is van toepassing.

Artikel 3

Om een aanvraag in te dienen voor een onbelaste reiskostenvergoeding, neemt de medewerker deel aan het keuzemodel arbeidsvoorwaarden overeenkomstig artikel 2 van de Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden gemeente Assen.

Artikel 4

Lid 1

De medewerker die er op basis van de regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden gemeente Assen voor kiest om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten voor het dagelijks reizen tussen de woning en de plaats van tewerkstelling, ontvangt per werkelijk verreden kilometer de maximale onbelaste kilometervergoeding.

Lid 2

De salarisadministratie houdt op basis van de volgende gegevens bij hoeveel woon-werkkilometers (nog) onbelast mogen worden vergoed:

  • a

    afstand woon-werk op basis van routeplanner;

  • b

    het aantal gewerkte dagen op basis van de urenregistratie in Artemis;

  • c

    het inmiddels uitbetaalde onbelaste deel van de in het kalenderjaar verreden zakelijke kilometers voor dienstreizen en/of vergoeding reiskosten voor studie/cursussen

Lid 3

De reiskostenvergoeding als bedoeld in het eerste lid, bedraagt maximaal het bedrag dat op basis van het aantal nog onbelast te vergoeden werkelijk verreden kilometers woon-werkverkeer, zoals dat overeenkomstig lid 2 in de salarisadministratie is vastgelegd, vergoed mag worden.

Lid 4

De reiskostenvergoeding vindt plaats overeenkomstig de regeling Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden Gemeente Assen. De keuze voor vergoeding van reiskosten over een kalenderjaar kan alleen na afloop van dat kalenderjaar worden gemaakt.

Artikel 5 Onvoorziene gevallen

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan de werkgever een bijzondere voorziening treffen.

Artikel 6 Inwerkingtreding en duur

Lid 1

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2006 en heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2005 voor wat betreft de inzet van het persoonsgebonden budget voor het jaar 2005.

Lid 2

De regeling is van kracht, zolang de onbelaste vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer op grond van de Wet op de Loonbelasting mogelijk is.

Ondertekening