Regeling vervallen per 16-03-2019

Privacyreglement BRP

Geldend van 01-05-2014 t/m 15-03-2019 met terugwerkende kracht vanaf 06-01-2014

Intitulé

Privacyreglement BRP

Burgemeester en wethouders van de gemeente Asten

Gelet op de

  • ·

    Wet basisregistratie personen

  • ·

    Verordening basisregistratie personen

  • ·

    Wet bescherming persoonsgegevens

Besluiten vast te stellen:

Het privacyreglement basisregistratie personen

Artikel 1: Verstrekkingen aan een orgaan van de gemeente

  • 1. Met inachtneming van het besluit als bedoel in artikel 3.2 van de Wet basisregistratie personen, kunnen gegevens uit de basisregistratie aan organen van de gemeente Asten worden verstrekt, voor zover deze organen de gegevens nodig hebben voor de uitvoering van de aan hen opgedragen taken;

  • 2. De verstrekkingen als bedoeld in lid 1, kunnen plaatsvinden door middel van rechtstreekse raadpleging van de basisregistratie personen (ad hoc verstrekkingen), door spontane verstrekkingen en selectieverstrekkingen;

  • 3. De organen van de gemeente Asten aan wie gegevens worden verstrekt, de categorie van personen die het betreft, de gegevensset en de wijze van verstrekken zijn vermeld in de bijlagen.

Artikel 2: Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van 6 januari 2014.

  • 2.

    Dit reglement kan worden aangehaald als: Privacyreglement basisregistratie personen van de gemeente Asten (Privacyreglement BRP).

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van 11 maart 2014.
De burgemeester, mr. H.G. Vos
De secretaris mr. W.M.A. Verberkt

Bijlage

Algemeen

Dit reglement vloeit voort uit de Verordening basisregistratie personen (Verordening BRP). De Raad heeft hierin de nadere regeling van de verstrekking van gegevens uit de basisregistratie aan organen van de gemeente aan het college van burgemeester en wethouders opgedragen. Hieronder volgt voor zover nodig een nadere toelichting op de artikelen in dit reglement.

Begripsbepalingen

De begrippen uit de wet BRP die relevant zijn voor de inhoud van dit reglement, zijn integraal overgenomen van artikel 1 Wet BRP. Het betreft de begrippen basisregistratie, ingeschrevene en ingezetene.

Basisregistratie

Juridisch gezien is sprake van één basisregistratie personen, die vooralsnog bestaat uit centrale door het rijk beheerde en lokale door de gemeenten beheerde voorzieningen. In de loop van de komende jaren zullen de lokale voorzieningen opgaan in één centrale voorziening.

Ingeschrevene en ingezetene

De ingeschrevene is een persoon van wie een persoonslijst is opgenomen in de basisregistratie. Dat kunnen personen zijn die niet in Nederland woonachtig zijn, maar wel een relatie hebben met de Nederlandse overheid. De ingezetene is de ingeschrevene die zijn woonplaats heeft in de gemeente Asten

bijlage Privacyreglement