Regeling vervallen per 01-01-2020

Regeling stageovereenkomsten provincie Drenthe

Geldend van 01-01-2018 t/m 31-12-2019

Intitulé

Regeling stageovereenkomsten provincie Drenthe

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder stagiair: een student met wie een stageovereenkomst is afgesloten.

Artikel 2

  • 1.

    Gedeputeerde Staten kunnen op verzoek van een onderwijsinstelling met een aan deze instelling verbonden student een stageovereenkomst aangaan.

  • 2.

    De stageperiode bij de provincie mag de tijd van twaalf maanden niet overschrijden.

Artikel 3

De stageovereenkomst wordt schriftelijk aangegaan. Zij wordt in drievoud opgemaakt en door beide partijen ondertekend, waarna één exemplaar aan de stagiair ter hand wordt gesteld en één exemplaar wordt gezonden aan de onderwijsinstelling waaraan de stagiair is verbonden.

Artikel 4

  • 1.

    Onverminderd het bepaalde in het tweede lid, ontvangt de stagiair met wie een stageperiode langer dan één maand is afgesproken, een vergoeding van 15% van het maximum van salarisschaal 1 per maand.

  • 2.

    De stagiair ontvangt geen of een lagere stagevergoeding:

    • a.

      indien hij behoort tot een categorie van stagiairs voor wie dit elders in het algemeen gebruikelijk is en de teamleider waar de stagiair werkzaam is het wenselijk acht dat daarbij wordt aangesloten;

    • b.

      indien de onderwijsinstelling dit uitdrukkelijk verlangt.

  • 3.

    De stagiair met een niet-volledige werktijd ontvangt met inachtneming van de voorgaande leden een vergoeding na toepassing van de formule x/y, waarbij x staat voor het aantal te werken uren en y staat voor het aantal uren dat een volledige werktijd vormt.

Artikel 5

Indien de stagiair wegens ziekte verhinderd is stage te lopen, wordt de stagevergoeding over de wachtdagen, bedoeld in artikel 29 van de Ziektewet, doorbetaald.

Artikel 6

De stagiair ontvangt een tegemoetkoming in zijn eventuele reis- en/of pensionkosten overeenkomstig de Reisregeling provincie Drenthe.

Artikel 7

In de gevallen, bedoeld in artikel 4, tweede lid, onder b, waarin de stagiair geen stagevergoeding ontvangt, kan met de onderwijsinstelling worden overeengekomen dat aan haar voor de stage een geldelijke bijdrage ter beschikking zal worden gesteld.

Artikel 8

De stagiair heeft recht op verlof overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:634 van het Burgerlijk Wetboek. Dit verlof wordt naar evenredigheid van de lengte van de stageperiode toegekend.

Artikel 9

  • 1.

    De provincie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor letsel of schade van de stagenemer, ontstaan in verband met diens stage, behalve indien en voor zover dat letsel of die schade het gevolg is van opzet of grove schuld van de provincie of haar personeel.

  • 2.

    De stagiair is aansprakelijk voor door hem aan medewerkers van de provincie toegebracht letsel of aan eigendommen van de provincie toegebrachte schade, indien deze het gevolg is van grove schuld of opzet.

Artikel 10

  • 1.

    Deze regeling, die kan worden aangehaald als Regeling stageovereenkomsten provincie Drenthe.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2018, nadat zij is bekendgemaakt in het provinciaal blad.

  • 3.

    De Regeling stageovereenkomsten, zoals vastgesteld bij hun besluit van 22 november 1988, kenmerk 14/88-17716 komt met ingang van de in lid 2 genoemde datum van inwerkingtreding te vervallen.

Ondertekening