Aanwijzing Risicogebied wolvenschade

Geldend van 12-02-2021 t/m heden

Intitulé

Aanwijzing Risicogebied wolvenschade

Gedeputeerde Staten van Drenthe;

gelet op het Interprovinciaal Wolvenplan zoals vastgesteld door het IPO bestuur op 24 januari 2019;

BESLUITEN:

het risicogebied wolvenschade zoals in de Toelichting van dit besluit is weergeven, aan te wijzen als gebied waar het risico op schade door zwervende wolven het hoogst is. Hierbij is er geen sprake van een wolventerritorium van een individueel dier of een roedel zoals bedoeld in het Interprovinciaal Wolvenplan, maar wel een voorzienbaar risico op schade.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst.

Gedeputeerde Staten voornoemd,

mevrouw drs. J. Klijnsma, voorzitter

W.F. Brenkman MSc, secretaris

Assen, 15 december 2020

Kenmerk: 5.17/2020002579

Uitgegeven: 17 december 2020

Toelichting

Op dit moment is er geen sprake van een wolventerritorium in Drenthe zoals bedoeld onder het Interprovinciaal Wolvenplan. Toch wil de provincie een start maken met het stimuleren van preventieve maatregelen en stelt zij naar advies van de gebiedscommissie binnen dit gebied een subsidieregeling voorkomen schade door wolven provincie Drenthe open.

Om een duidelijke gebiedsafbakening te maken is ervoor gekozen om het gebied af te bakenen op herkenbare (water)wegen. De noordkant van het wolvenrisicogebied wordt begrensd door het punt waar de A28 en de N34 elkaar kruisen. De A28 vormt de westgrens van het gebied, tot deze de provinciegrens met Overijsel kruist. Aan de zuidzijde vormt de provincie-/landsgrens de begrenzing van het gebied. Aan de Oostzijde wordt het gebied begrenst door de N34, N376 en A37, tot de A37 de landsgrens kruist.

Kaart aanwijzing risicogebied wolvenschade

afbeelding binnen de regeling

Ondertekening