Regeling vervallen per 01-11-2011

Omnibus decentraal-regeling Noord-Nederland

Geldend van 01-01-2009 t/m 31-10-2011 met terugwerkende kracht vanaf 01-05-2008

Intitulé

Omnibus decentraal-regeling Noord-Nederland

inhoud

Artikel 1, Subsidiabele activiteiten

1.   In het kader van deze verordening kunnen door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland subsidies worden verstrekt die zien op onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

2.   Deze verordening is van toepassing op activiteiten die zien op industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling, technische haalbaarheidsstudies, kosten voor intellectueel eigendom voor het MKB, het starten van een kleine, jonge innovatieve onderneming, proces- en organisatie-innovatiediensten, innovatieadvies en innovatieondersteuning bij een MKB, het uitlenen van hooggekwalificeerd personeel en innovatieclusters. Verder kan aan een MKB nog risicokapitaal worden verschaft.

Artikel 2, Criteria

De subsidie kan worden verstrekt wanneer het project waarvoor subsidie wordt aangevraagd past binnen het operationeel programma EFRO Noord-Nederland 2007-2013 en overige in dit kader vastgestelde documenten en voldoet aan de criteria van de Omnibus Decentraal-O&O&I-regeling, zoals deze door de Europese commissie bij besluit N 726/A/2007 van 4 april 2008 is goedgekeurd of voldoet aan de criteria van de Omnibus Decentraal-risicokapitaalinvesteringen in kleine en middelgrote ondernemingen, zoals deze door de

Europese Commissie bij besluit N 726b/2007 van 23 april 2008 is goedgekeurd.

Artikel 3, Administratieve verplichtingen en bewaarplicht

1.   Bij de subsidieverlening wordt in elk geval de verplichting opgelegd de kosten van de uitvoering van het project op eenduidige wijze in de administratie van de subsidieontvanger weer te geven.

2.   De subsidieontvanger dient ten minste 10 jaar nadat de vaststelling van de subsidie onherroepelijk is geworden haar administratie ten aanzien van de kosten van de uitvoering van het project te bewaren en toegankelijk te houden.

Artikel 4, Inwerkingtreding

Deze verordening wordt geplaatst in het Provinciaal blad en op de website van Europa

Decentraal en treedt in werking op 1 januari 2009 en werkt terug tot 1 mei 2008.

Artikel 5, Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: de Omnibus Decentraal-regeling Noord-Nederland.