Regeling vervallen per 01-01-2025

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân houdende regels omtrent subsidie universitair onderwijs Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân

Geldend van 14-04-2018 t/m 20-02-2020

Intitulé

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân houdende regels omtrent subsidie universitair onderwijs Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân

Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân,

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

overwegende dat Provinciale Staten van Fryslân op 16 december 2015 een motie hebben aangenomen waarin onder meer gevraagd is de mogelijkheden te onderzoeken om de doorstroming vanuit het Friese voortgezet onderwijs naar universitair onderwijs te stimuleren;

besluiten

de Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân als volgt vast te stellen:

Artikel 1 Doel

De subsidie heeft tot doel om de doorstroming te stimuleren vanuit het Friese voortgezet onderwijs naar het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân.

Artikel 2 Subsidiabele activiteit

Subsidie kan worden verstrekt voor het volgen van de volledige bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân.

Artikel 3 Doelgroep

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan natuurlijke personen.

Artikel 4 Aanvraagperiode

Een aanvraag om subsidie voor een activiteit als omschreven in deze regeling kan gedurende een door Gedeputeerde Staten vastgestelde periode worden ingediend.

Artikel 5 Aanvraag

Een aanvraag voor subsidie wordt ingediend door middel van een door Gedeputeerde Staten vastgesteld aanvraagformulier.

Artikel 6 Verdeelsystematiek

  • 1. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van datum van ontvangst van de subsidieaanvragen, waarbij de datum waarop de aanvraag volledig is, geldt als datum van ontvangst.

  • 2. Voor zover door verstrekking van subsidie voor volledige aanvragen, die op dezelfde dag zijn ontvangen, het subsidieplafond wordt overschreden, wordt de onderlinge rangschikking van die aanvragen vastgesteld door middel van loting.

Artikel 7 Weigeringsgrond

Een subsidie wordt geweigerd indien:

  • a.

    aan de aanvrager reeds subsidie is verstrekt op grond van deze regeling;

  • b.

    de aanvraag is ontvangen buiten een aanvraagperiode als bedoeld in artikel 4;

  • c.

    de aanvraag in strijd met artikel 5 is ingediend;

  • d.

    de aanvrager niet voldoet aan de toetsingscriteria zoals bedoeld in artikel 8.

Artikel 8 Toetsingscriteria

  • 1. Om voor subsidie in aanmerking te komen, wordt voldaan aan de volgende criteria:

    • a.

      de aanvrager staat ingeschreven bij het University College van de Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân voor de volledige bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership, voor het onderwijsjaar aansluitend op de aanvraagperiode;

    • b.

      de aanvrager bezit een diploma van een in Fryslân afgeronde opleiding in het voortgezet onderwijs, die tenminste twee onderwijsjaren is bezocht;

    • c.

      de aanvrager staat, ten tijde van de schoolperiode van de onder b bedoelde opleiding in het voortgezet onderwijs, tenminste twee jaar als ingezetene ingeschreven in een gemeente in Fryslân; en

    • d.

      de aanvrager ontvangt buiten een eventueel aanvullende beurs van de Dienst Uitvoering Onderwijs geen andere tegemoetkoming in de studiekosten van een studiefonds of studieleen ten behoeve van de studiejaren waarvoor een subsidie wordt aangevraagd.

  • 2. Gedeputeerde Staten kunnen afwijken van het in het eerste lid, onder b, genoemde toetsingscriterium voor zover het gaat om de locatie van de bedoelde opleiding in het voortgezet onderwijs, indien de toepassing ervan naar het oordeel van Gedeputeerde Staten onredelijk zou zijn en de aanvrager die onredelijkheid in zijn aanvraag voldoende heeft onderbouwd.

Artikel 9 Subsidiehoogte

  • 1. De hoogte van de subsidie bedraagt € 750,- voor het eerste onderwijsjaar en € 1500,- voor zowel het tweede als het derde onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân, met een maximum van € 3750,- voor drie aaneengesloten onderwijsjaren aan genoemde opleiding.

  • 2. In afwijking van het eerste lid bedraagt de subsidie € 1500,- voor het eerste, tweede en derde onderwijsjaar van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân, met een maximum van € 4500,- voor drie aaneengesloten onderwijsjaren aan genoemde opleiding, indien de aanvrager eerder ingeschreven heeft gestaan bij een HBO- of WO-onderwijsinstelling.

  • 3. Onverminderd het bepaalde in het tweede lid kunnen Gedeputeerde Staten afwijken van het in het eerste lid genoemde subsidiebedrag voor zover toepassing, gelet op het belang van een doelgerichte of evenwichtige subsidieverstrekking, naar hun oordeel leidt tot onbillijkheid van overwegende aard.

Artikel 10 Verplichtingen van de subsidieontvanger

De subsidieontvanger is verplicht:

  • a.

    drie aaneengesloten en volledige onderwijsjaren van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân te volgen;

  • b.

    aan het einde van het derde onderwijsjaar van de onder a genoemde bacheloropleiding, maar uiterlijk voor 1 september van het desbetreffende jaar, melding te doen van het volledig gevolgd hebben van dat onderwijsjaar.

Artikel 11 Prestatieverantwoording

  • 1. Voor zover de bacheloropleiding Global Responsibility and Leaderschip aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân niet voor de volledige drie onderwijsjaren wordt gevolgd, maar de inschrijving eerder wordt beëindigd, wordt de subsidie voor het betreffende onderwijsjaar ambtshalve lager vastgesteld naar rato van het aantal maanden dat de subsidieontvanger in dat onderwijsjaar stond ingeschreven.

  • 2. De subsidieontvanger geeft na afloop van de realisatietermijn van de gesubsidieerde activiteit desgevraagd aan dat de gesubsidieerde activiteit is verricht overeenkomstig het besluit tot subsidieverlening en dat aan de subsidieverlening verbonden verplichtingen is voldaan, door een cijferlijst te overleggen van de in het kader van de bacheloropleiding Global Responsibility and Leadership aan het University College van Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân afgelegde tentamens.

Artikel 12 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Artikel 13 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling Universitair onderwijs Fryslân.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 3 april 2018.

Voorzitter drs. A.A.M. Brok

Secretaris R.E. Bouius - Riemersma, MBA MCM