Regeling vervallen per 01-01-2021

Aanwijzingsbesluit  parkeerbelastingen gemeente Geldermalsen 2017

Geldend van 07-11-2017 t/m 31-12-2020

Intitulé

Aanwijzingsbesluit  parkeerbelastingen gemeente Geldermalsen 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen;

gelet op artikel 2 van de Parkeerverordening Geldermalsen 2017 en artikel 9 van de Verordening Parkeerbelastingen gemeente Geldermalsen 2017-II;

besluit:

vast te stellen het:  BESLUIT tot aanwijzing plaatsen betaald parkeren en tot het stellen van  voorschriften voor het in werking stellen van parkeerapparatuur.

Artikel 1 Plaatsen betaald parkeren en reguleringsdagen

Aan te wijzen als plaatsen waar tegen betaling van parkeerbelasting als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelasting gemeente Geldermalsen 2017-II mag worden geparkeerd en welke tevens mede bestemd zijn voor het parkeren voor vergunninghouders als bedoeld in artikel 2, lid 1, van de Parkeerverordening Geldermalsen 2017: alle openbaar toegankelijke parkeerplaatsen, parkeerterreinen en rijbanen op de volgende terreinen, wegen en weggedeelten zoals aangegeven in onderstaande tabel:

Locatie

Dag

Uur begin

Uur eind

Koopavond eind

Achter ’t Veer

Maandag t/m zaterdag

09.00

18.00

21.00

Geldersestraat

Maandag t/m zaterdag

09.00

18.00

21.00

Kerkstraat tot eerste parkeermeter gezien vanaf de Markt t/o huisnummer 7

Maandag t/m donderdag Vrijdag en zaterdag

09.00

15.00

18.00

18.00

21.00

21.00

Kerkstraat

Maandag t/m zaterdag

09.00

18.00

21.00

Koninginnelaan

Maandag t/m zaterdag

09.00

18.00

21.00

De uitzondering met betrekking tot de aanvang van tijdstip (op de vrijdagen) van betaald parkeren in het begin Kerkstraat, is uitsluitend bedoeld voor dat gedeelte wat in gebruik is door stalling van de marktkramen op marktdagen. Voor het overige vrije gedeelte op de Kerkstraat is normaal parkeerbelasting verschuldigd.

Artikel 2 Wijze van betalen

  • 1. Indien wordt geparkeerd bij parkeerapparatuur waarbij een betalingsbewijs wordt verstrekt, is de aangifte pas voltooid nadat de belastingplichtige het betalingsbewijs op de juiste wijze zichtbaar en leesbaar op het dashboard van het geparkeerde voertuig heeft gelegd, dan wel op andere wijze zichtbaar en leesbaar in of op het voertuig heeft aangebracht bij het ontbreken van een dashboard.

  • 2. Een betalingsbewijs, zoals benoemd in lid 1, wordt verstrekt na het in werking stellen van de parkeerapparatuur door het inwerpen van muntstukken van € 0,10, € 0,20, € 0,50, € 1,--, € 2,-- of het gebruikmaken van saldo op een pinpas.

  • 3. Indien wordt geparkeerd met een geldige parkeervergunning, is de aangifte pas voltooid indien deze geschiedt op de wijze zoals gesteld in artikel 4, lid 3, onderdeel a en b, van de Parkeerverordening Geldermalsen 2017.

  • 4. In afwijking van het bepaalde onder 1 kan het in werking stellen van de parkeerapparatuur ook plaatsvinden door het inloggen via een telefoon op een centrale computer. De aanvang van het parkeren meldt de belastingplichtige door de gebiedscode telefonisch door te geven aan zijn of haar provider. Tevens neemt de belastingplichtige de overige voorwaarden van zijn of haar telecom-en belparkeerprovider in acht. Wanneer niet aan voornoemde voorwaarden is voldaan, wordt de belasting geheven op de wijze zoals bepaald in het eerste lid.

Artikel 3 Geldigheid parkeerkaartje

Een voor de tijd nog geldig parkeerkaartje is geldig binnen het totale gebied B, zoals bedoeld in de Verordening parkeerbelastingen gemeente Geldermalsen 2017-II.

Artikel 4 Feestdagen

Op de volgende 9 officieel erkende feestdagen is geen parkeerbelasting verschuldigd: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Eerste en Tweede Kerstdag.

Artikel 5 Overgangsrecht

Het besluit tot aanwijzing van de plaatsen waar, het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van de parkeerbelastingen mag worden geparkeerd, van 15 november 2016, wordt ingetrokken, met dien verstande dat dit van toepassing blijft voor het tijdvak waarvoor dit besluit heeft gegolden.

Artikel 6 Slotbepalingen

  • 1. Dit besluit treedt, na bekendmaking, in werking de dag na bekendmaking hiervan..

  • 2. Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen gemeente Geldermalsen 2017.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen d.d. 16 mei 2017, nummer 030,
de secretaris, de burgemeester,