Regeling vervallen per 01-01-2010

Deelverordening subsidiëring volkscultuur, volksfeesten en folklore gemeente Heythuysen

Geldend van 01-01-2009 t/m 31-12-2009

Intitulé

Deelverordening subsidiëring volkscultuur, volksfeesten en folklore gemeente Heythuysen

DE RAAD DER GEMEENTE HEYTHUYSEN;

overwegende dat de invoering van een waarderingssubsidie voor buurtverenigingen aanleiding geeft tot vaststelling van een nieuwe Deelverordening subsidiëring volkscultuur, volksfeesten en folklore gemeente Heythuysen;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 7 mei 2002;

gezien het advies van de commissie Maatschappelijke Zaken dd. 23 april 2002;

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet en de Algemene subsidieverordening gemeente Heythuysen;

b e s l u i t :

tot vaststelling van een nieuwe Deelverordening subsidiëring volkscultuur, volksfeesten en folklore gemeente Heythuysen.

Artikel 1 (Carnavalsverenigingen)

Het jaarlijks subsidie bedraagt voor:

  • a.

    Carnavalsvereniging “De Plekploasters” Baexem € 410,00

  • b.

    Carnavalsvereniging “De Foekepotters” Grathem € 410,00

  • c.

    Carnavalsvereniging “De Kujeldreiers” Kelpen-Oler € 410,00

  • d.

    Carnavalsvereniging “De Kwakkert” Heythuysen € 460,00

Artikel 2 (Sint Nicolaasintochten)

  • 1. Aan de instelling die in de kernen Baexem, Grathem en Kelpen-Oler de organisatie van de jaarlijks intocht van Sint Nicolaas op zich neemt wordt een subsidie toegekend van € 185,00.

  • 2. Aan de instelling die in de kern Heythuysen de organisatie van de jaarlijks intocht van Sint Nicolaas op zich neemt wordt een subsidie toegekend van € 350,00.

  • 3. Aan de toekenning van het subsidie wordt de voorwaarde verbonden dat de intocht een openbaar karakter draagt en voor alle kinderen toegankelijk is.

Artikel 3 (Sint Maartensvieringen)

  • 1. Aan de instelling die in de kernen Baexem, Grathem en Kelpen-Oler de organisatie van de jaarlijkse Sint Maartensviering op zich neemt wordt een subsidie toegekend van € 115,00.

  • 2. Aan de instelling die in de kern Heythuysen de organisatie van de jaarlijkse Sint Maartensviering op zich neemt wordt een subsidie toegekend van € 185,00.

  • 3. Aan de toekenning van het subsidie wordt de voorwaarde verbonden dat de viering een openbaar karakter draagt en voor alle kinderen toegankelijk is.

Artikel 4 (Viering Koninginnedag)

  • 1. Aan de instelling die in de kernen Baexem, Grathem en Kelpen-Oler de organisatie van de Nationale Koninginnedag op zich neemt wordt een subsidie toegekend van 100% van de organisatiekosten met een maximum van € 350,00.

  • 2. Aan de instelling die in de kern Heythuysen de organisatie van de Nationale Koninginnedag op zich neemt wordt een subsidie toegekend van 100% van de organisatiekosten met een maximum van € 460,00.

  • 3. Aan de toekenning van het subsidie wordt de voorwaarde verbonden dat de viering een openbaar karakter draagt en voor alle kinderen kern toegankelijk is.

Artikel 5 (Volksdansen)

  • 1. Onder een volksdansgroep wordt verstaan een zelfstandige instelling van minimaal 15 personen welke als doelstelling heeft, het bevorderen van het beoefenen van de volksdanskunst en geen onderdeel vormt van een anderszins gesubsidieerde instelling.

  • 2. Het subsidie bedraagt:

    • a.

      een basisbedrag van € 70,00.

    • b.

      een bijdrage in de door burgemeester en wethouders goedgekeurde huisvestingskosten van 80% met een maximum van € 230,00.

    • c.

      een bedrag per lid woonachtig in de gemeente Heythuysen van € 5,00.

Artikel 6 (Buurtverenigingen)

Aan buurtverenigingen, welke ingeschreven zijn in het verenigingenregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en welke hun zetel hebben in de gemeente Heythuysen en wiens doelstelling (en feitelijke werkzaamheid) is het bevorderen van de onderlinge sociale binding tussen de buurtbewoners in de gemeente Heythuysen wordt jaarlijks een waarderingssubsidie toegekend van € 150,--.

Artikel 7 (Onvoorziene gevallen)

In gevallen waarin deze deelverordening niet voorziet beslissen burgemeester en wethouders.

Artikel 8 (Citeerartikel en slotbepaling)

Deze deelverordening kan worden aangehaald als “Deelverordening subsidiëring volkscultuur, volksfeesten en folklore gemeente Heythuysen”, treedt in werking met ingang van het subsidiejaar 2002.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heythuysen van 14 mei 2002;
De secretaris, De voorzitter,