Regeling vervallen per 21-07-2017

Subsidieregeling R-net Zuid-Holland (Subsidieregeling R-net Zuid-Holland)

Geldend van 28-01-2014 t/m 09-02-2015

Besluit van Gedeputeerde Staten van 28 januari 2014 (Prov. Blad 2014, nr. 45) tot vaststelling van de “Subsidieregeling programma R-net Zuid-Holland”

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:1. Asv: Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;2. R-net: netwerk van hoogwaardige OV-verbindingen tussen knooppunten, zoals vastgelegd in de Bestuursovereenkomst hoogwaardig OV Randstad;3. infrastructurele maatregel: maatregel gericht op de aanleg of aanpassing van infrastructuur, waaronder mede begrepen verkeersregelende voorzieningen, teneinde deze geschikt te maken voor R-net in Zuid-Holland; 4. Zuid-Holland: grondgebied van de provincie Zuid-Holland; 5. SSK-raming: Standaard systematiek kostenraming volgens publicatie 137 van het Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek;6. implementatieplan: door Gedeputeerde Staten op 18 december 2012 vastgesteld plan, getiteld “Implementatieplan R-net Provincie Zuid-Holland”;7. uitvoeringsbesluit: een door Gedeputeerde Staten dan wel Provinciale Staten genomen besluit als bedoeld in artikel 2.2.1 van de door Provinciale Staten op 26 maart 2008 vastgestelde Regeling Projecten Zuid- Holland, waarin voor een R- net buscorridor een beschrijving is opgenomen van de door de betrokken gemeenten te nemen infrastructurele maatregelen ter realisering van R- net in de betreffende R- net buscorridor;8. SPvE: specifiek voor elk van de in het implementatieplan beschreven R- net buscorridors vastgesteld Programma van Eisen.

Artikel 2 Subsidiabele activiteiten en prestatie

1. Subsidie ten behoeve van de verwezenlijking van R-net in Zuid-Holland kan worden verstrekt voor:

  • a. het opstellen van een voorlopig ontwerp voor een infrastructurele maatregel;

  • b. het uitvoeren van een infrastructurele maatregel.

2. Subsidie, als bedoeld in het eerste lid, wordt verstrekt in de vorm van een projectsubsidie.

3. De activiteiten, als bedoeld in het eerste lid, leiden tot de verwezenlijking van een gedeelte van het R-net in Zuid-Holland.

Artikel 3 Doelgroep

Subsidie als bedoeld in artikel 2 wordt uitsluitend verstrekt aan een gemeente.

Artikel 4 Weigeringsgronden

1. In aanvulling op de artikelen 11 en 12 van de Asv wordt subsidie als bedoeld in artikel 2 geweigerd indien:

  • a. de aanvraag geen betrekking heeft op één van de in het implementatieplan beschreven R- net buscorridors;

  • b. de aanvraag geen betrekking heeft op activiteiten, beschreven in een uitvoeringsbesluit voor de betreffende R- net buscorridor.

2. In afwijking van artikel 11, eerste lid, sub a, van de Asv, kan de subsidie worden verstrekt indien de te subsidiëren activiteit reeds in uitvoering is voordat de aanvraag is ingediend.

Artikel 5 Subsidievereisten

1. Om voor subsidie als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel a, in aanmerking te komen, omvat het opstellen van een voorlopig ontwerp van een infrastructurele maatregel in ieder geval:

  • a. het opstellen van een voorlopig ontwerp waaruit bij benadering de aard, omvang en realisatietijd van de infrastructurele maatregel blijkt;

  • b. het opstellen van een SSK-raming van de totale kosten van de infrastructurele maatregel, met als uitgangspunt het in onderdeel a genoemde voorlopig ontwerp, waaruit de bouwsom en exploitatiekosten van de infrastructurele maatregel blijken.

2. Om voor subsidie als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel b, in aanmerking te komen, omvat het uitvoeren van een infrastructurele maatregel in ieder geval:

  • a. het opstellen van een definitief ontwerp waaruit de aard, omvang en realisatietijd van de infrastructurele maatregel blijkt;

  • b. het uitvoeren van de infrastructurele maatregel conform een definitief ontwerp dat past binnen het voor de betreffende buscorridor toepasselijke SPvE.

Artikel 6 Niet subsidiabele kosten

Apparaatskosten, als bedoeld in de toelichting behorende bij de Regeling informatie voor derden (Staatscourant 2003, 37), komen in ieder geval niet voor subsidie in aanmerking, tenzij noodzakelijk en adequaat in relatie tot het doel van de subsidie.

Artikel 7 Subsidiehoogte

De subsidie bedraagt maximaal 100% van de subsidiabele kosten.

 

Artikel 8 Verplichtingen van de subsidieontvanger

In aanvulling op de artikelen 18 tot en met 21 van de Asv wordt aan de subsidieontvanger de verplichting opgelegd, dat deze zorgdraagt voor de voortgang van het uitvoeren van de infrastructurele maatregel, bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel b.

Artikel 9 Prestatieverantwoording en subsidievaststelling

1. Bij een subsidie van minder dan € 25.000 toont de subsideontvanger desgevraagd door middel van een activiteitenverslag aan, dat de activiteiten zijn verricht.2. De aanvraag tot vaststelling van een subsidie, als bedoeld in artikel 2, onderdeel a, gaat in aanvulling op artikel 23 van de Asv vergezeld van het voorlopig ontwerp en de SSK-raming, bedoeld in artikel 5, eerste lid.3. De aanvraag tot vaststelling van een subsidie, bedoeld in artikel 2, onderdeel b, gaat in aanvulling op artikel 23 van de Asv vergezeld van het proces-verbaal van oplevering van de infrastructurele maatregel.

Artikel 10 Bevoorschotting en betaling

1. Het voorschot voor subsidies van € 25.000 en hoger bedraagt maximaal 80% van het verleende subsidiebedrag.2. Het voorschot wordt op basis van prestaties, besteding en liquiditeitsbehoefte in termijnen uitgekeerd waarvan de hoogte en de tijdstippen in de beschikking tot subsidieverlening worden bepaald.

Artikel 11 Evaluatie

De evaluatie van de risicoanalyse als bedoeld in artikel 8, vierde lid, van de Asv vindt twee jaar na de inwerkingtreding van deze regeling plaats. 

 

Artikel 12 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin deze regeling wordt geplaatst.

Artikel 13 Werkingsduur

Deze regeling vervalt op 31 december 2020, met dien verstande dat de regeling van kracht blijft voor subsidies die voor die datum zijn aangevraagd.

Artikel 14 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling R-net Zuid-Holland.

Ondertekening

Den Haag, 28 januari 2014

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, drs. J. SMIT, voorzitter Mw. drs. J.A.M. HILGERSOM, secretaris  

 

Bijlage behorende bij de Subsidieregeling R-net Zuid-Holland

Bijlage 1 Vaststelling subsidieplafonds voor Subsidieregeling R-net Zuid-Holland