Regeling vervallen per 01-01-2018

Ondermandaatbesluit directeur DCZ t.b.v. de programmamanager I&A Portfolio projecten, de heer L.H. Boumans, 2017

Geldend van 01-01-2017 t/m 31-12-2017

Intitulé

Besluit directeur DCZ tot verlenen ondermandaat aan de heer L.H. Boumans, programmamanager I&A portfolio projecten, ingaande 1 januari 2017 (Prov. Blad 2016, 7049)

BESLUIT:

de directeur van de directie Concernzaken

G E L E T O P:

- het mandaat- en volmachtbesluit van de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland voor de provinciale organisatie 2016 van 8 december 2015, zoals gepubliceerd in het Provinciaal Blad van 15 december 2015, nr. 8293;

- het mandaatbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor de provinciale organisatie 2017 van 20 december 2016, zoals gepubliceerd in het Provinciaal Blad van 22 december 2016, nr. 6905;

Artikel 1 Ondermandaat

De directeur van de directie Concernzaken stelt vast het ondermandaat ten behoeve van de programmamanager I&A Portfolio projecten, de heer L.H. Boumans, voor toepassing binnen de kaders van het I&A portfolio projecten, als volgt:

Bevoegdheden/besluiten

Voorwaarden

AAA16

Besluiten in het kader van de inkoop van werken met een geraamde waarde tot € 3.000.000,-- en leveringen en diensten met een geraamde waarde tot € 209.000,-, voor zover niet vallend onder AAA17 tot:

-aanbesteden;

-het uitvragen en de opdrachtverlening (inclusief bekrachtiging) op basis van een raamovereenkomst of een dynamisch aankoopsysteem, ongeacht de geraamde waarde;

-het gunnen van een opdracht waarvoor het besluit tot aanbesteding is genomen met toepassing van BA06 of BA07, indien het bedrag van de gunning de oorspronkelijke raming met niet meer dan 10% overschrijdt;

-het bekrachtigen van reeds gegeven spoedopdrachten;

-(het bekrachtigen van) aanvullende opdrachten, voor zover het werken betreft tot een waarde van maximaal € 1 miljoen per aanvullende opdracht.

-het mede namens (een) andere aanbestedende dienst(en) in de markt zetten;

- het door een andere aanbestedende dienst mede namens de PZH in de markt laten zetten.

Alsmede besluiten in het kader van de uitvoering van een aanbestedingsprocedure, die is gestart met toepassing van BA06 of BA07, voor zover niet uitdrukkelijk uitgezonderd.

Alsmede besluiten tot verkoop van afgeschreven roerende zaken.

Onder dit mandaat valt niet de afdoening van een klacht in een aanbestedingsprocedure (zie ABIR01).

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Zie ook BA06, BA07, AAA17 en AAA18

AAA18

Besluiten inzake het verrichten van rechtshandelingen in verband met of voortvloeiend uit een privaatrechtelijke overeenkomst waartoe door of namens GS is besloten.

Indien de overeenkomst is aangegaan door GS, blijven daaruit voortvloeiende wezenlijke rechtshandelingen voorbehouden aan GS.

Tevens omvat de bevoegdheid het aanwijzen van derden ten behoeve van directievoering.

Het betreft rechtshandelingen als:

-het wijzigen, beëindigen of verlengen van een overeenkomst;

-beroep doen op bepalingen in een overeenkomst, zoals een boetebeding;

-het verlenen en bekrachtigen van een meerwerkopdracht;

-het goedkeuren van een herziene planning

voor zover binnen de voorwaarden/grenzen van de overeenkomst.

Onder wezenlijke rechtshandelingen dienen rechtshandelingen te worden verstaan die de verplichtingen van de provincie in niet geringe mate verzwaren of de risicoverdeling in niet geringe mate in het nadeel van de provincie wijzigen.

Het betreft niet het verrichten van rechtshandelingen in verband met buitengerechtelijke geschillen of procedures (BA01, BA01a, AAA01).

Zie ook BA06, BA07, AAA16 en AAA17

AAA37

Besluiten inzake het vastleggen en wijzigen van financiële verplichtingen en vorderingen en het versturen van facturen in verband met of voortvloeiend uit een overeenkomst of uit de wet.

Het betreft:

-financiële verplichtingen uit zowel bestuursrechtelijke als privaatrechtelijke overeenkomsten of uit de wet;

-andere financiële verplichtingen zoals boeten, leges en belastingen.

N.b. het betreft niet de aanslagoplegging.

Artikel 2 Voorwaarden

Het ondermandaat geldt met inachtneming van de door Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning in de hierboven aangehaalde besluiten gestelde voorwaarden en beperkingen;

Artikel 3 Inwerkingtreding

Dit besluit wordt gepubliceerd in het provinciaal blad en werkt terug tot 1 januari 2017.

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Ondermandaatbesluit directeur DCZ t.b.v. de programmamanager I&A Portfolio projecten, de heer L.H. Boumans, 2017.

Den Haag, 22 december 2016,

mevr. drs. J.M. Nooter.