Regeling vervallen per 01-07-2013

Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West (Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West)

Geldend van 13-07-2012 t/m 30-06-2013

Intitulé

Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West (Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West)

Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 2 februari 2010 tot vaststelling van de Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West (Prov. Blad 2010, nr. 14) en gewijzigd bij besluit van 10 juli 2012 (Prov. Blad 2012, nr. 102 en 102A).

Artikel 1: Definities

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a. programma: Het Zuid-Hollandse, niet-stedelijke deel van Kansen voor West, Operationeel Programma Landsdeel West, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2007-2013;

  • b. stadsprogramma: Het Zuid-Hollandse, stedelijke deel, van Kansen voor West, Operationele Programma West, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2007-2013;

  • c. managementautoriteit: de verantwoordelijke instantie, i.c. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam, voor de uitvoering van het programma;

  • d. Beleidsvisie Economie en Energie: de door Provinciale Staten van Zuid-Holland op 30 mei 2012 vastgestelde beleidsvisie en uitvoeringsstrategie Regionale Economie en Energie 2012-2015;

  • e. subsidiabele kosten: kosten die volgens de Regeling EFRO doelstelling 2 programmaperiode 2007-20013 en de Regeling van de Minister van Economische zaken van 30 november 2009, NR WJZ/9179936, tot wijziging van de regeling EFRO doelstelling 2 programmaperiode 2007-2013 subsidiabel zijn;

  • f. verordening: de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland;

  • g. Toetsingskader OP West: Het op het moment van een aanvraag vigerende door het Comité van Toezicht Kansen voor West vastgestelde "Toetsingskader Operationeel Programma Kansen voor West 2007-2012". 

     

Artikel 2: Subsidiabele activiteiten

1.Gedeputeerde Staten kunnen een cofinancieringsverklaring of een overcommitteringsverklaring verstrekken voor de uitvoering van een project, dat past binnen de Beleidsvisie Economie en Energie. Deze verklaringen vervallen indien de managementautoriteit de bij haar gevraagde subsidie voor het project weigert. Een cofinancieringsverklaring vervalt tevens, indien door de managementautoriteit voor het betreffende project een overcommitteringsverklaring aan Gedeputeerde Staten wordt gevraagd en deze wordt geweigerd. 

2. Na de verlening van subsidie voor het project door de managementautoriteit verstrekken Gedeputeerde Staten, in het geval dat zij een cofinancieringsverklaring hebben verstrekt die niet vervallen is, bij wijze van cofinanciering projectsubsidie voor het project.

3. Een cofinancieringsverklaring of een overcommitteringsverklaring wordt uitsluitend afgegeven en een projectsubsidie wordt uitsluitend verstrekt voor projecten die passen binnen één  van de Beleidsvisie Economie en Energie aangegeven economische pijlers Transitie Haven Industrieel Complex, Transitie Greenports en Ontwikkeling Kennisas.

Artikel 3: Aanvraag cofinancieringsverklaring

In afwijking van artikel 36, eerste, derde, vierde, vijfde en zevende lid van de verordening kan een aanvraag voor een provinciale cofinancieringsverklaring op elk moment worden ingediend. In afwijking van artikel 37, eerste lid, van de verordening gaat de aanvraag vergezeld van een volledig uitgewerkte projectbeschrijving conform de daaraan in het Toetsingskader OP West gestelde eisen.

Artikel 4 : Behandeling cofinancierings- verklaring

De aanvragen voor een provinciale cofinancieringsverklaring worden in volgorde van ontvangst behandeld.

Artikel 5: Beslistermijn cofinancierings-verklaring

1. Gedeputeerde Staten beslissen uiterlijk 13 weken na ontvangst van de aanvraag voor het verkrijgen van een cofinancieringsverklaring.

2. Gedeputeerde Staten kunnen de beslissing met ten hoogste vier weken uitstellen. Van het uitstel wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan.

Artikel 6: Weigeringsgronden cofinancieringsverklaring

1. Artikel 15, eerste lid, sub a, sub c en sub d, van de verordening is niet van toepassing;

2. Een co-financieringsverklaring wordt geweigerd, indien het project waarop deze betrekking heeft niet voldoet aan de in het Toetsingskader OP West gestelde eisen.

Artikel 7: Beslistermijn subsidiebeschikking

1. Gedeputeerde Staten geven uiterlijk 13 weken na ontvangst van de beschikking tot subsidieverlening van de managementautoriteit de beschikking tot verlening van subsidie bij wijze van provinciale cofinanciering af.

2. Gedeputeerde Staten kunnen de beslissing met ten hoogste vier weken uitstellen. Van het uitstel wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan.

Artikel 8: Subsidiebedrag

De als cofinanciering te verstrekken provinciale subsidie voor een project bedraagt maximaal 3 miljoen euro.

Artikel 9: Bevoorschotting

Gedeputeerde Staten kunnen op gemotiveerde aanvraag voorschotten verlenen tot maximaal 80% van het bedrag van de subsidieverlening.

Artikel 10: Verplichtingen van de subsidieontvanger

1. De verplichtingen, voorwaarden en andere bepalingen die zijn opgenomen in de beschikking van de managementautoriteit tot verlening van de subsidie in het kader van het programma zijn -zo nodig in afwijking van de verordening- van overeenkomstige toepassing.2. Artikel 20, tweede lid, van de verordening is niet van toepassing.

Artikel 11: Vaststelling van de subsidie

In afwijking van artikel 42, eerste, vierde en vijfde lid, van de verordening dient de subsidieontvanger een aanvraag tot vaststelling van de subsidie in door toezending van de vaststellingsbeschikking van de managementautoriteit in het kader van het programma binnen 4 weken na dagtekening van de vaststellingsbeschikking.

Artikel 11A: Aanvraag overcommitteringsverklaring

Een aanvraag voor een overcommitteringsverklaring kan op elk moment door de management autoriteit worden ingediend, en gaat vergezeld van een volledig uitgewerkte projectbeschrijving conform de daaraan in het Toetsingskader OP West gestelde eisen.

Artikel 11B : Behandeling overcommitterings verklaring

De aanvragen voor een provinciale overcommitteringsverklaring worden in volgorde van ontvangst behandeld.

Artikel 11C: Beslistermijn overcommitterings verklaring

1. Gedeputeerde Staten beslissen uiterlijk 13 weken na ontvangst van de aanvraag voor het verkrijgen van een overcommitteringsverklaring.2. Gedeputeerde Staten kunnen de beslissing met ten hoogste vier weken uitstellen. Van het uitstel wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan.

Artikel 11D: Weigeringsgronden overcommitteringsverklaring

1. Een overcommitteringsverklaring wordt geweigerd, indien het project waarop deze betrekking heeft niet voldoet aan de in het Toetsingskader OP West gestelde eisen.2. Een overcommitteringsverklaring wordt eveneens geweigerd, indien het bedrag, dat daarmee gemoeid is, opgeteld bij de som van de bedragen die gemoeid zijn met eerder in het kader van deze regeling verstrekte en niet vervallen overcommitteringsverklaringen, het bedrag dat in de begroting als deelreserve ”Garantieverplichtingen wegens overcommittering subsidieprogramma OP West” is opgenomen overschrijdt.3. Een overcommitteringsverklaring wordt geweigerd voor projecten, die niet passen binnen de in artikel 2, derde lid genoemde economische pijlers.

Artikel 11 E: Overcommitteringsbedrag

1. Het met een overcommitteringsverklaring gemoeide bedrag bedraagt maximaal 3 miljoen euro.2. In het geval, dat tevens een cofinancieringsverklaring is verstrekt, mag het aan een project toe te kennen overcommitteringsbedrag niet meer bedragen dan 3 miljoen euro verminderd met de voor dat project als cofinanciering verstrekte subsidie.

 

Artikel 12: Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 16 februari 2010.

Artikel 13: Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling cofinanciering Operationeel Programma Landsdeel West. 

Ondertekening

Den Haag, 16 februari 2010 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, J. FRANSSEN, voorzitter M.H.J. VAN WIERINGEN-WAGENAAR, secretaris