Regeling vervallen per 06-03-2012

Subsidieregeling cofinanciering Pieken in de Delta Zuidvleugel (Subsidieregeling cofinanciering Pieken in de Delta Zuidvleugel)

Geldend van 01-07-2009 t/m 05-03-2012

Intitulé

Subsidieregeling cofinanciering Pieken in de Delta Zuidvleugel (Subsidieregeling cofinanciering Pieken in de Delta Zuidvleugel)

Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 14 april 2009 tot vaststelling van de Subsidieregeling cofinanciering pieken in de Delta Zuidvleugel (Prov. Blad 2009, nr. 30)

Artikel 1 Definities

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a. actielijn: een actielijn opgenomen in het gebiedsgerichte programma Zuidvleugel Randstad behorende bij de Subsidieregeling;

  • b. minister: de Minister van Economische Zaken;

  • c. Subsidieregeling: de Subsidieregeling van de Minister van Economische Zaken van 3 december 2008, nr. WJZ/8186714, houdende vaststelling van subsidie-instrumenten op het terrein van sterktes in de regio (Subsidieregeling sterktes in de regio);

  • d. verordening: de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland (gepubliceerd in het Provinciaal Blad 2008, nr. 113).

Artikel 2 Subsidiabele activiteiten

1. Gedeputeerde Staten kunnen als publieke cofinancier als bedoeld in de Subsidieregeling projectsubsidie verstrekken voor het uitvoeren van een gebiedsgericht innovatieproject of een gebiedsgericht project opgenomen in een actielijn, voor zover dat aansluit bij het op 20 mei 2008 door Gedeputeerde Staten vastgestelde Actieprogramma Economische Clusters.2. Subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor projecten waarvoor de minister subsidie heeft verstrekt in het kader van de Subsidieregeling.

Artikel 3 Aanvraag

In afwijking van artikel 36, eerste, derde, vierde, vijfde en zevende lid, en artikel 37, eerste lid, van de verordening wordt een aanvraag voor provinciale subsidie ingediend door het toezenden van de beschikking van de minister tot verlening van subsidie in het kader van de Subsidieregeling.

Artikel 4 Behandeling

De aanvragen voor provinciale subsidie worden behandeld op volgorde van de rangschikking van de aanvragen in de betreffende tender door de minister.

Artikel 5 Beslistermijn

1. Gedeputeerde Staten beslissen uiterlijk 13 weken na ontvangst van de laatst gegeven beschikking van de minister tot subsidieverlening in de betreffende tender in het kader van de subsidieregeling.2.Gedeputeerde Staten kunnen de beslissing met ten hoogste vier weken uitstellen. Van het uitstel wordt schriftelijk en gemotiveerd mededeling gedaan.

Artikel 6 Weigeringsgronden

Artikel 15, eerste lid, sub a, van de verordening is niet van toepassing.

Artikel 7 Voorschotten

Gedeputeerde Staten kunnen op aanvraag voorschotten verlenen, indien de subsidieontvanger aantoont dat een voorschot van de minster is ontvangen.

Artikel 8 Verplichtingen van de subsidieontvanger

1. De verplichtingen, voorwaarden en andere bepalingen die zijn opgenomen in de beschikking van de minister tot verlening van de subsidie in het kader van de regeling zijn - zo nodig in afwijking van de verordening waar deze die toestaat - van overeenkomstige toepassing.2. Artikel 20, tweede lid, van de verordening is niet van toepassing.

Artikel 9 Vaststelling van de subsidie

1. In afwijking van artikel 42, eerste, vierde en vijfde lid, van de verordening dient de subsidieontvanger een aanvraag tot vaststelling van de subsidie in door toezending van de beschikking van de minister tot vaststelling van de subsidie in het kader van de regeling binnen 2 weken na de dagtekening van die beschikking.

Artikel 10 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2009.

Artikel 11 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling cofinanciering Pieken in de Delta Zuidvleugel.

Ondertekening

Den Haag, 14 april 2009 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, J. FRANSSEN, voorzitter M.H.J. VAN WIERINGEN-WAGENAAR, secretaris