Regeling vervallen per 01-04-2019

Verordening Provinciaal Planologische Commissie Zuid-Holland 2009 (Verordening Provinciaal Planologische Commissie Zuid-Holland 2009)

Geldend van 20-11-2009 t/m 31-03-2019

Intitulé

Verordening Provinciaal Planologische Commissie Zuid-Holland 2009 (Verordening Provinciaal Planologische Commissie Zuid-Holland 2009)

 Besluit van Provinciale Staten van 11 november 2009 tot vaststelling van de Verordening provinciale planologische commissie 2009 (Prov. Blad 2009, nr. 73). 

Artikel 1. Instelling

1. Er is een Provinciale Planologische Commissie Zuid-Holland, hierna te noemen de commissie. Deze commissie fungeert als de commissie bedoeld in artikel 9.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Artikel 2. Taak en bevoegdheden

1.De commissie heeft tot taak het overleg en de afstemming tussen Rijk, provincie, gemeenten en waterschappen vorm te geven voor zover het gaat om beleid(svoornemens) met (mogelijke) implicaties voor het provinciale ruimtelijk beleid. De PPC richt zich daarbij op het afstemmen van de onderlinge belangen. Meer concreet betekent dit dat in de commissie als belangrijkste onderwerpen aan de orde zullen komen:

  • • (Ruimtelijke) Structuurvisies van alle betrokken overheden met bijbehorende verordeningen/Algemene Maatregelen van Bestuur (AmvB's).

  • • (Ruimtelijke) Strategische beleidsnota's, actieplannen en programma's van overheden.

  • • Gebiedsontwikkelingen en bovenregionale projecten van de provincie, gemeenten en het Rijk met ruimtelijke gevolgen.

  • • Plannen op basis van de nieuwe instrumenten van de Wro, zoals inpassingsplannen van de provincie en het Rijk.

  • • Thematisch ruimtelijke vraagstukken.

2. De commissie wordt door Gedeputeerde Staten gehoord over beleid(svoornemens) en (beleids) plannen die van betekenis zijn voor het provinciale ruimtelijke beleid.3. De commissie is bevoegd Gedeputeerde Staten uit eigen beweging van advies te dienen omtrent wezenlijke vraagstukken betreffende het provinciale ruimtelijke beleid.

Artikel 3. Samenstelling

  • a. de voorzitter;

    In de commissie hebben de volgende leden zitting:

    Rijk:

  • b. Twee vertegenwoordigers van het Rijk, waaronder een vertegenwoordiger van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu;

    Provincie:

  • c. Twee vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, waaronder het hoofd van de afdeling Ruimte en Wonen;

    Gemeenten/regio's:

  • d. Twee vertegenwoordigers van de Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten;

    Waterschappen:

  • e. Één vertegenwoordiger van de Vereniging Zuid-Hollandse Waterschappen.

Artikel 4. Vertegenwoordiging

1.De in de commissie vertegenwoordigde instanties zoals genoemd in artikel 3 zijn ambtshalve lid van de commissie, en wijzen vertegenwoordigers en plaatsvervangend vertegenwoordigers aan.2.De vertegenwoordigers en plaatsvervangend vertegenwoordigers, zoals genoemd in lid 1 hebben voldoende statuur om vanuit het beleid van hun organisatie te participeren ten behoeve van de taakstelling van de PPC.

Artikel 5. Voorzitter

1. De gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling is voorzitter van de commissie.2. De secretaris van de commissie of een door het hoofd van de afdeling Ruimte en Wonen aan te wijzen ambtenaar van die afdeling is plaatsvervangend voorzitter van de commissie.

Artikel 6. Secretaris

1. De secretaris van de commissie, en de adjunct-secretaris worden aangewezen door het hoofd van de afdeling Ruimte en Wonen.

Artikel 7. De vergaderingen en regiobezoeken

1. Jaarlijks worden een vergaderschema en een jaarplanning opgesteld van te bespreken onderwerpen en regiobezoeken.2. De agenda's van de PPC vergaderingen worden in overleg tussen de voorzitter, de secretaris van de PPC en de leden van de PPC bepaald.3. Afhankelijk van de agendapunten wordt door de voorzitter bepaald of een in het vergaderschema gereserveerde datum wordt benut.4. De agenda met bijbehorende stukken worden, zo mogelijk twee weken voor de vergadering, digitaal toegezonden.5. De vergaderingen zijn openbaar.6. Een vergadering of een gedeelte daarvan is niet openbaar, indien de meerderheid van de aanwezige leden van oordeel is dat openbare behandeling van een bepaald onderwerp niet wenselijk is. Een gemotiveerd voorstel hiertoe kan zowel afkomstig zijn van de voorzitter als van een lid van de commissie.7. Beleids(voornemens) en beleidsplannen worden uitsluitend besproken in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het bestuursorgaan dat ze heeft opgesteld.8. Adviezen van de commissie worden schriftelijk aan Gedeputeerde Staten uitgebracht.9. Adviezen van de commissie worden uitgebracht op basis van de bespreking in de vergadering en de daarbij door de voorzitter getrokken conclusie.10. Adviezen worden ondertekend door de secretaris van de commissie.

Artikel 8. Schriftelijke Consultatie

Op basis van een schriftelijke consultatie van de leden wordt namens de commissie advies uitgebracht over vastgestelde bestemmingsplannen op basis van de overgangsregeling van de Wro.

Artikel 9. Overig

In de gevallen waarin dit hoofdstuk van de verordening niet voorziet of bij twijfel over de toepassing daarvan beslist de voorzitter.

Artikel 10. Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

Artikel 11. Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening Provinciaal Planologische Commissie Zuid-Holland 2009.

Ondertekening

Den Haag, 11 november 2009 Provinciale Staten van Zuid-Holland, J. FRANSSEN, voorzitter H. ENGELS-VAN NEIJEN, griffier